praktyka jazda w nocy C+E

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

praktyka jazda w nocy C+E

Postprzez maternus2 » wtorek 10 kwietnia 2007, 10:46

witam mam pytanie chodze na kurs w Szczecinie na kat C+E i narazie mam same jezdy wieczorem jest to moja 8 godz od 20-22 ,kierownik osrodka szkolenowego mowi ze musze miec wyjezdzone godziny nocne czy cos takiego jest napisane ze musimy miec ilosc godzin wieczoremwyjezdzone , mi zalezy aby pojezdzic w dzien zeby na placu pouczyc sie, bo wieczorm nic nie widac
maternus2

Re: praktyka jazda w nocy C+E

Postprzez pcuryllo » wtorek 10 kwietnia 2007, 13:27

maternus2 napisał(a):,kierownik osrodka szkolenowego mowi ze musze miec wyjezdzone godziny nocne

W sumie to dość ciekawe pytanie, szukałem na Internecie i znalazlem dane dla kategorii B. Wymagane jest aby na kursie były 2 godziny jazdy noca, jak jest dla kat. C+E nie wiem. Ja osobiscie tez duzo jezdzilem w nocy na kursie. Ale skoro piszesz ze juz 8 godzin wyjezdziles, to napewno masz juz zaliczoną na kursie jazdę nocną ;)

http://www.motofakty.pl/artykul/prawo_jazdy_od_stycznia_na_nowo.html
Pozdrawiam,
Piotr Curyłło

http://kierowca-zawodowy.pl
pcuryllo

Re: praktyka jazda w nocy C+E

Postprzez ella » wtorek 10 kwietnia 2007, 22:48

maternus2 napisał(a): narazie mam same jezdy wieczorem jest to moja 8 godz od 20-22 ,kierownik osrodka szkolenowego mowi ze musze miec wyjezdzone godziny nocne czy cos takiego jest napisane ze musimy miec ilosc godzin wieczoremwyjezdzone ,

ROROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY w sprawie szkolenia, egzaminowania i uzyskiwania uprawnień przez kierujących pojazdami, instruktorów i egzaminatorów

4. Zajęcia praktyczne obejmują zajęcia prowadzone na placu manewrowym i w ruchu drogowym, przy czym:
.........
......
.....
4) powinny uwzględniać co najmniej 2 godziny jazdy w ruchu drogowym w okresie od zmierzchu do świtu dla wszystkich kategorii prawa jazdy -
ella
Moderator

Postprzez fafal » czwartek 12 kwietnia 2007, 11:14

Chcesz powiedziec, ze jeszcze nie jezdziles po placu? Troche dziwne podejscie jak dla mnie instruktora.
Pozatym to Ty placisz a co za tym idzie mozesz miec wymagania. Dlatego powiniens poinformowac instruktora, ze juz masz dosyc jezdzenia po nocy tylko chcesz pocwiczyc plac. Manerwy nie sa wcale takie proste i tez dla nich bedzie trzeba poswiecic pare ladnych godzinek.
Interesujesz sie motoryzacja? a moze ciezarowkami?
Sprawdz http://www.fan4truck.yoyo.pl/forum
Prawo jazdy:
kat. B
kat. C
kat. C+E
fafal

Postprzez KUBA_1 » niedziela 15 kwietnia 2007, 10:12

Szkolą Ciebie na kierowcę NINJA
Widziałem dziś ciekawy spór,
Jak z głową dyskutował mur,
KUBA_1

Powrót do Szkolenie kierowców