Gdzie pracujecie?

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Gdzie pracujecie?

Postprzez cman » piątek 10 sierpnia 2007, 14:38

O ile dobrze pamiętam to chyba jeszcze nie było takiego tematu.
Gdzie pracujecie / czym się zajmujecie, od jak dawna, po ile godzin dziennie, po ile dni w tygodniu, czy jesteście zadowoleni ze swojej pracy, ile zarabiacie (;-P). Piszcie, nawet jeśli to tylko praca w wakacje.
cman

:)

Postprzez Polonez » piątek 10 sierpnia 2007, 16:52

Heh, ja właśnie podjąłem moją pierwszą prace w życiu tak na poważnie. :D Pracuje dopiero 7 dni od 2 sierpnia :lol: w największej w kraju i najszybciej rozwijająca się firmie w branży aluminiowej w Polsce. 8h dziennie weekendy wolne ( 100% zapłaty za sobote , 200% za niedziele - kto chętny sie zapisuje :wink: ) Jak narazie jestem bardzo zadowolony bo praca jest w sumie lekka - w ciągu 8h męczące jest tylko 40 minut - praca na pile - a pozatym frezuje sobie gipsy :lol: Ale nie jest to praca moich marzeń - będę równocześnie studiował "Ochronę Środowiska" także na stałe tam nie zamierzam pracować. O Wynagrodzeniu nie opowiem bo to dopiero tydzień pracy - Zobaczymy co będzie dalej :wink:
jestem za nakazem całorocznego używania mózgu podczas prowadzenia auta:)
Polonez

Postprzez wiesniak » piątek 10 sierpnia 2007, 17:00

Klub sportowy, recepcjonista/barman, paręnaście godzin w tygodniu, jako że moje główne zajęcie to studiowanie informatyki, płaca 5,35 za godzinę, ale funtów :P.
wiesniak

Postprzez twrzes » piątek 10 sierpnia 2007, 17:54

Telemarketer, zajmuję się wkurzaniem ludzi zapraszając ich na pokazy wyrobów wełnianych :P Praca od poniedziałku do niedzieli (obowiązkowo od poniedziałku do piątku), 6h dziennie (jak się chce, to można osiem), 5PLN/h, w niedziele koło ośmiu PLN/h. Praca oczywiście tylko na wakacje, gdyż od października zaczynam 2. rok studiów :)

Pozdrawiam
Tomasz Wrzesiński
twrzes

Postprzez gardziej » piątek 10 sierpnia 2007, 18:40

bezrobotny, od tygodnia, nic nie robie, 0h dziennie, 0h w tygodniu, jestem bardzo zadowolony, nie zarabiam i pisze, bo jest to tylko praca na wakacje :)
gardziej

Postprzez Cachorro » piątek 10 sierpnia 2007, 20:28

obecnie odpoczynek - bo od października studia 1. rok :) za rok moze popracuję :)
www.pajacyk.pl KLIKNIJ !

18.08.2007 godz. 7.00
egzamin teoria + praktyka
WORD Dąbrowa Górnicza
Zdane za 1 razem !! :)
Cachorro

Postprzez ewa26* » piątek 10 sierpnia 2007, 21:39

Ja jestem koordynatorem sprzedaży w dużej firmie. Samochodem jeżdżę ponad 10 lat (a prawko mam od czerwca tego roku :oops: :oops: ).
Od listopada zmieniam prace na Key Menagera u znajomego.
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Kocham mobilność i po to było mi prawko :D :D :D :D :D
Zarabiam 1800 brutto (podstawa) ale około 1-3 tys mam prowizji :lol: Ale mma dziecko małe wiec jak mały rekinek :lol: Ale słodki rekinek
Z zawodu jestem pedagogiem specjalnym ale w zawodzie nie pracuje :? Skończyłam też socjologie polityki
Od października studia na SGH (podyplomowe z psychologii marketingu)
Coś jeszcze chcecie wiedzieć? :wink:
Pierwszy egzamin teoria pozytywna ale praktyka negatywna :(
Drugi znowu praktyczny negayuwny :(
Trzecie podejście 31.05.07 POZYTYWNY
15.06.2007 Mam prawko już w rączce:)
ewa26*

Postprzez nelke » piątek 10 sierpnia 2007, 21:44

A ja pracuje w szkole. Jestem nauczycielką :grin2:
Praca ciekawa, ale zarobki marne. :(

Pozdrawiam wszystkich uczniów! Korzystajcie z wakacji i wypoczywajcie, bo niedługo znowu szkoła :learn: :wink:
nelke

Postprzez ewa26* » piątek 10 sierpnia 2007, 21:46

nelke napisał(a):A ja pracuje w szkole. Jestem nauczycielką :grin2:
Praca ciekawa, ale zarobki marne. :(

Pozdrawiam wszystkich uczniów! Korzystajcie z wakacji i wypoczywajcie, bo niedługo znowu szkoła :learn: :wink:

Dlatego ja odeszłam ze szkoły :D :D :D :D Może gdybym miała bogatego męża to dla idei mogłabym pracować
Pierwszy egzamin teoria pozytywna ale praktyka negatywna :(
Drugi znowu praktyczny negayuwny :(
Trzecie podejście 31.05.07 POZYTYWNY
15.06.2007 Mam prawko już w rączce:)
ewa26*

Postprzez kooba$ » piątek 10 sierpnia 2007, 21:50

ja dzisiaj właśnie skończyłem pracę :D popracowałem miesiąc i mam dość :D Robiłem jako 'specjalista ds. zarządzania i koordynowania transportu'. Teoretycznie była to praktyka, (bo skończyłem w tym roku IIgi rok technikum) a praktycznie tak różowo nie było... nie raz trzeba bylo robić po 10-12h, odbierać telefony po 3, 4 w nocy :x kasa? kasa dobra 150zł dniówka, ale teraz nie wiem, czy bym się zdecydował...
Pozdrawiam.
B, C, C+E -wszystko za pierwszym :)
kooba$

Postprzez Robik » piątek 10 sierpnia 2007, 22:07

Studiuję w trybie stacjonarnym, więc obecna praca ma charakter raczej wakacyjny(po wakacjach najwyżej na weekendy zostanę). A pracuję jako kierowca-dostawca w pizzerii na skuterze służbowym(czasem tylko własnym muszę jeździć). Zarobki: niecałe 5 zł/h netto+ napiwki. Niestety z napiwkami w Lublinie nie jest super, ale czasem się 30 zł przez cały dzień uzbiera.
Robik

Postprzez She18 » piątek 10 sierpnia 2007, 22:08

Obecnie pracuje od 2 miesięcy w bardzo szybko rozwijającej sie firmie odzieżowej
dla dzieci :D chociaż czasem pracuje po 12 h. to i tak jestem zadowolona z tej pracy :)
Egzamin zdany:12.05.2006r.
Prawko odebrane:24.05.2006

Obrazek
She18

Postprzez marcij » piątek 10 sierpnia 2007, 22:56

To i ja sie dopisze . Ja pracowalem na poczatku wakacji w warsztacie samochodowym , troche przy montazu instalacji gazowych , troche na myjni. Po 10h dziennie z sobotami , ale na gazach siedzialo sie czasem i dluzej. Kasa 1500 na reke za miesiac ,. Obecnie remontuje wlasne mieszkanie i przygotowuje sie mentalnie do rozpoczecia studiow.

A i duzo czasu zabiera mi zalatwianie zaswiadczen potrzebnym do starania sie o akademik.
Obrazek
marcij

Re: :)

Postprzez chupacabra » piątek 10 sierpnia 2007, 23:17

Polonez napisał(a):Heh, ja właśnie podjąłem moją pierwszą prace w życiu tak na poważnie. :D Pracuje dopiero 7 dni od 2 sierpnia :lol: w największej w kraju i najszybciej rozwijająca się firmie w branży aluminiowej w Polsce. 8h dziennie weekendy wolne ( 100% zapłaty za sobote , 200% za niedziele - kto chętny sie zapisuje :wink: ) Jak narazie jestem bardzo zadowolony bo praca jest w sumie lekka - w ciągu 8h męczące jest tylko 40 minut - praca na pile - a pozatym frezuje sobie gipsy :lol: Ale nie jest to praca moich marzeń - będę równocześnie studiował "Ochronę Środowiska" także na stałe tam nie zamierzam pracować. O Wynagrodzeniu nie opowiem bo to dopiero tydzień pracy - Zobaczymy co będzie dalej :wink:

Alupol :)
chupacabra

Postprzez cman » piątek 10 sierpnia 2007, 23:27

W sumie sam powinienem zacząć, ale już nie miałem czasu :wink:.
Mam własną firmę (+ 3 wspólników) z branży IT od połowy 2003 roku, dawniej pracowałem od 4 do 16 godzin dziennie, 7 dni w tygodniu, zarobki od - 5 000 zł do + 20 000 zł, najczęściej w okolicach 4 000 zł, aktualnie mi się nie chce, więc od 0 do 1 godziny dziennie, 1 - 2 dni w tygodniu, zarobki od - 300 zł do + 1 200 zł, najczęściej w okolicach 500 zł (oczywiście na własne życzenie, bo wspólnicy nadal swoje zarabiają). Praca kiedyś była fajna, ale chwilowo trochę mi się znudziła, między innymi dlatego, że jakieś 30% swojego życia spędziłem przed kompem, więc potrzebowałem jakiejś odskoczni.
Druga praca (dla funu) to "instruktorowanie" w jedno..., no teraz już dwuosobowym OSK, od lipca br., od 6 do 12 godzin dziennie, 6 dni w tygodniu, zarobki w okolicach 2 500 zł. Praca fajna, niezbyt męcząca i przynajmniej diametralnie różniąca się od dotychczasowej.
Ostatnio zmieniony piątek 29 października 2010, 14:33 przez cman, łącznie zmieniany 1 raz
cman

Następna strona

Powrót do Luźna gadka