Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez kopan » poniedziałek 20 sierpnia 2007, 10:36
przez dylek » poniedziałek 20 sierpnia 2007, 12:50
przez scorpio44 » poniedziałek 20 sierpnia 2007, 14:14
dylek napisał(a):Kierunkowskaz->lustro->zmiana->lustro->zmiana->lustro->zmiana - po skończeniu wyłączamy kierunkowskaz i tyle z mojej strony na ten temat :D
przez kamiles » poniedziałek 20 sierpnia 2007, 14:31
dylek napisał(a):Kierunkowskaz->lustro->zmiana->lustro->zmiana->lustro->zmiana - po skończeniu wyłączamy kierunkowskaz
kopan napisał(a):Ano przeszkadza mi w prowadzeniu auta bo niepotrzebnie kolebie mnie w aucie na boki oraz kursant psuje mi kierunkowskaz poprzez niepotrzebne wyłączanie i włączanie.
przez kopan » poniedziałek 20 sierpnia 2007, 23:28
przez dylek » poniedziałek 20 sierpnia 2007, 23:52
kopan napisał(a):Dylek kursant ma być pewny że pas/pasy są wolne a jak to zrobi to jego rzecz jak mu powiesz że ma przy każdej zmianie patrzeć w lustro to działa jak automat i przy kompletnie pustej drodze będzie każdorazowo przy zmianie patrzył w lustro tylko po co.
Przepis na poprawną jazdę to nie przepis na placek tyle a tyle tego a tamtego zamieszać i do pieca i jest pyszny placuszek.
Jak jest konieczność (wynikająca z warunków ruchu) każdorazowo przy zmianie pasa zerkać w lustro to takiej zmiany kilku pasów jednym ciągiem wykonać nie można.
przez loser » wtorek 21 sierpnia 2007, 13:19
kopan napisał(a):Przepraszam a skąd to wiesz że nie można zmieniać kilka pasów naraz???
Nie ma w przepisach takiego ograniczenia że nie wolno zmieniać kilku pasów.
dylek napisał(a):Popieram zdanie, że bzdurnym jest wyłączanie i włączanie kierunkowskazu każdorazowo.
dylek napisał(a):. Jak wjeżdżamy na pas do skrętu w lewo to również nie wyłączamy kierunkowskazu po zmianie pasa ruchu, by potem ponownie go włączyć do sygnalizacji zmiany kierunku jazdy.... po prostu dalej "migamy". To samo ze zmianą kilku pasów na raz...
kopan napisał(a):Ano przeszkadza mi w prowadzeniu auta bo niepotrzebnie kolebie mnie w aucie na boki oraz kursant psuje mi kierunkowskaz poprzez niepotrzebne wyłączanie i włączanie.
przez kopan » środa 22 sierpnia 2007, 10:24
przez Jamal » piątek 24 sierpnia 2007, 21:00
przez wiesniak » piątek 24 sierpnia 2007, 21:18
przez kamiles » piątek 24 sierpnia 2007, 22:31
przez DEXiu » piątek 24 sierpnia 2007, 22:40
przez kamiles » piątek 24 sierpnia 2007, 23:08
DEXiu napisał(a):Strzałki nie zawsze będą namalowane wystarczająco wcześnie :wink:
przez chupacabra » piątek 24 sierpnia 2007, 23:13
przez kamiles » piątek 24 sierpnia 2007, 23:27