przez assik » piątek 30 listopada 2007, 21:52
a przypadkiem nie jest tak ,ze stres jest czasami najłatwiejszym usprawiedliwieniem? :) : "dlaczego nie zdales? -ajj zestresowalem sie" Jesli ktos czuje sie pewnie za kolkiem i jest swiadomy swojego dobrego przygotowania do egzaminu to raczej jakiegos wielkiego stresu nie bedzie...a na pewno nie takiego,ktory sparalizuje i spoteguje myslenie "nie zdam na pewno,nie mam szans" Na mnie stres zadzialał niesamowicie mobilizująco,a myslalam ,ze bedzie zupelnie inaczej...ze beda mi sie trzesly rece,ze zapomne cos,ze bede miala pustke w glowie... :) Ok,tak bylo do momentu kiedy wsiadlam do autka.Stres poteguje tez raczej jaakolwiek presja.Ja tam bralam pod uwage jakas mozliwosc zdania za pierwszym razem,ale tak naprawde to juz wzielam kase na drugi egzamin i myslalam jaki dostane nastepny termin :D No ok ,niby zdawalnosc byla w granicach 30% ogolnie w WORDzie ,a kazdy mowil ,ze nikt prawie nie zdaje za1 razem-ktos w koncu musial byc w tych 30% :P Zreszta ogolnie psychologia mowi wlasnie o tym ,ze stres dziala najczesciej mobilizujaco i ,ze kazdy kierowca zawsze ma jakas tam dawke stresu przez co wydziela sie adrenalina,ktora pobudza kierowce do wzmozonego skupienia i przyspiesza reakcje ( na egzaminie sztuka wciskania hamulca przed egzaminatorem ,ktory wlasnie zbliza sie ze swoja stopą do pedału :D :D ) :) Myslalam ,ze to bajki jak to przeczytalam,ale faktycznie tak bylo-przynajmniej w moim przypadku ;) U mnie stres byl tydzien po tym jak sie zapisalam na egzamin ("ojeju jeju co to bedzie,jak to wyglada w ogole ten caly egzamin??" sto pytan w glowie ,dlatego po powrocie z WORDu od razu kupilam sobie ksiazke całą poswiecona egzaminowi ,a po łyknięciu tego w 2 godziny od razu mi sie przejasnilo w glowie ;) ) i dwa dni przed egzaminem :P
Ostatnio zmieniony piątek 30 listopada 2007, 22:09 przez
assik, łącznie zmieniany 1 raz
26.06.07 -rozpoczęcie kursu
31.07.07-pierwsze 2h jazd :D :lol:
21.08.07 -pierwsza kolizja za kierownica :shock: "puk" w mój zderzaczek...
27.08.07-egz. wewn.
8.10.07 -egz. panstw. teoria+praktyka - "WYNIK POZYTYWNY" :D :D :D