Hm. Ja się tam na prawie nie znam tak dobrze i w przepisach oblatany nie jestem, ale może ktoś inny będzie w stanie zanegować bądź potwierdzić (przytaczając podstawę prawną): czy to, że w warunkach szczegółowych dot. znaków i sygnałów jest napisane, że "znak C-12 stosuje się łącznie ze znakiem A-7", to znaczy, że jeśli istnieje gdzieś znak C-12 bez A-7 (np. ustawiony przed zmianą przepisów, kiedy jeszcze coś takiego było dopuszczalne), to stoi on tam bezprawnie? IMHO nie, gdyż wg mnie to rozporządzenie stanowi niejako wytyczne dla drogowców i inne organy odpowiedzialne za drogi stosowane w czasie ustawiania znaków etc. a NIE wiążący spis jakie znaki są dozwolone, a jakie nie - takie coś znajdziemy prędzej w PoRD.
Taki przykład: postawiono szkołę/urząd czy co tam chcecie. Zmieniają się przepisy budowlane i ich ten budynek nie spełnia. To znaczy, że trzeba go zburzyć bo nie ma prawa tam stać? :shock:
EDIT: O proszę. I nawet znalazła się odpowiedź na to pytanie (jakoś przeoczyłem):
Rozporządzenie napisał(a):2. Znaki, o których mowa w ust. 1, zostaną zastąpione znakami spełniającymi warunki niniejszego rozporządzenia w terminie do dnia 31 grudnia 2010 r.