przez diablo55 » piątek 05 września 2008, 13:58
przez zbigi30 » piątek 05 września 2008, 16:35
Migotka225 napisał(a):Witam
Dzisiaj zdawałam egzamin praktyczny. Sprawdzenie poziomu oleju w silniku oraz płynów eksplotacyjnych pojazdu, działanie sygnału dziękowego, świateł zewnętrznych, przygotowanie do jazdy, jazda po łuku, ruszenie z miejsca na wzniesieniu wszystko to wykonałam prawidłowo. Stresik był niewielki. Wyjechałam na miasto. Na początku wszystko szło bardzo dobrze do momentu gdy egzaminator nie zaczął wymyślać, tzn np przy dojeżdżaniu do skrzyżowania kazał mi skręcić w prawo. Przystapiłam do zmiany pasa ruchu na prawy, już prawie na niego wjechałam a on szybko mi mówi, że jednak nie w prawo tylko mam skręcić w lewo. Duże natężenie ruchu, niewielka odległość od skrzyżowania, krótki czas na reakcję bardzo uniemozliwiały moje prawidłowe działanie. Ale dawałam radę. Takie sytuacje zdarzały się często. Te dziwne kaprysy pana instruktora były dosyć stresując. Miałam wrażenie że szuka on powodu, aby mnie oblać. Ostatecznie egzaminu nie zdałam i mam w związku z tym pytanie... czy mogę odwoływa się od przeprowadzonego egzaminuz powodu złego postępowania egzaminatora ? Słyszałam że można tak się odwołać, a egzamin od momentu jego pierwszych "kaprysów" jest nieważny. Czy to prawda ? proszę o odpowiedź
przez krzysiek_m » piątek 05 września 2008, 17:40
marcia napisał(a):witam wszystkich sluchajcie mam wielkie pytanie .30 lipca mialam egzamin placyk zaliczylam bezblednie potem wyjechalam na miasto i po 2 minutach jazdy jechalam na mala wysepke bo tak mi kazal pan egaminator okazalo sie ze mialam niedomkniete drzwi w aucie z tego powodu wlasnie mnie oblal, co o tym myslicie slyszalam ze mam na miescie 2 bledy a tu tak mnie potraktowal. czy ktos wie cos na ten temat
przez spider865 » sobota 06 września 2008, 01:17
przez bruno666 » sobota 06 września 2008, 12:02
przez spider865 » sobota 06 września 2008, 13:15
bruno666 napisał(a):A w jakim to aucie egzaminacyjnym nie ma kontrolki domknięcia drzwi?
przez diablo55 » niedziela 07 września 2008, 08:24
przez cman » niedziela 07 września 2008, 09:45
przez diablo55 » niedziela 07 września 2008, 10:18
przez cman » niedziela 07 września 2008, 11:02
przez tom9 » niedziela 07 września 2008, 13:04
marcia napisał(a):czlowieku co ty mowisz dobre serce :)czlowieku on sie darl na nas to gdzie dobre serce :) i tak jak wam mowilam on zrobil blad bo on stworzyl zagrozenie i niebezpieczenstwo bo mnie wypuscil z osrodka on jest odpowiedzialny za nasze bezpiecznstwo a nie my ludzie co wy piszecie ale oki :) dzieki za rady i za listy :) jestem zadowolonabo powim wam wygralammmmmmm huraaaa :) a egzamin nastepny mam za tydzien w trybie natychmiastowym :) udalo sie w koncu sprawiedliwosc wygrala pozdrawiam wszystkich warto bylo wiem ze warto b nie musze czekac 2 miesiecy na egzamin :)
przez diablo55 » niedziela 07 września 2008, 14:18
cman napisał(a):Chyba nie za bardzo rozumiesz, o czym ja piszę.
W tej chwili zdawalność jest tak wysoka tylko dzięki temu, że właśnie egzaminatorzy bardzo często przymykają oko na różne rzeczy (czyli przeprowadzają egzaminy niezgodnie z przepisami).
I jeżeli coraz częściej będą się pojawiały niesłuszne odwołania, które będą uznawane tylko dlatego, że będzie na nich wychodziło przymykanie oka, to egzaminatorzy w końcu machną na to ręką i przestaną przymykać oko. Czyli będą egzaminować zgodnie z rozporządzeniem, a wtedy zdawalność z całą pewnością nie przekroczy 5%.
przez cman » niedziela 07 września 2008, 14:41
przez diablo55 » niedziela 07 września 2008, 18:16
przez cman » niedziela 07 września 2008, 18:19
diablo55 napisał(a):nawiązując,gdzie polecasz świetny system szkolenia?
podaj kilka w np najwiekszych miastach