Witam! Prawo jazdy zdobylem jakis czas temu, teraz zaczynam rozmyslac nad samochodem, ale nie o tym mowa :) Poki co chcialbym sie 'dorejestrowac' do auta ojca ktorym obecnie jezdze, aby w razie jakiejkolwiek kolizji, o wypadku nie wspominajac, bylo jak najmniej klopotow z ubezpieczycielem i wyplata odszkodowania. Ojciec ubezpieczony samochod ma w PZU do maja 2009, zmieniac ubezpieczyciela nie zamierza (chociaz to chyba i tak jest niemozliwe przed zakonczeniem obecnej umowy z PZU? ), i teraz moje pytanie, czy da sie zrobic tak aby (po wczesniejszym zrobieniu mnie wspolwlascicielem pojazdu) zglosil ze bede uzytkowal ten pojazd (chodzi o to ze mam 18 lat, a w tresci umowy bodajze, byl warunek ze w takim wieku nie bedzie osoby ktora by jezdzila tym samochodem). Czy ma to jakikolwiek sens? czy w przypadku jakiejs kolizji z mojej strony cos to pomoze? Ojciec nie straci znizek?
Kurcze troche namotalem, troche niejasnosci moze byc, ale jak najszybciej postaram sie dopisac w razie jakichs pytan z Waszej strony :) Prosze doradzcie co zrobic :)