BARDZO PROSZE O POMOC

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

BARDZO PROSZE O POMOC

Postprzez citi19 » poniedziałek 27 października 2008, 22:54

Witam
Na poczatku chcialem sie przywitac z wszystkimi uzytkownikami forum.
Mam bardzo duzy problem i nie wiem co zrobic, opowiem swoja chistorie i prosze poradzcie mi cos.

Wiec tak w kwietniu zapisałem sie na prawo jazdy do OSK, na kategorie C. I pierwsza rata umowiłem sie tak ze zapłace 250zł mojemu instruktorowi od jazd, i tak było zapisał to w swoim zeszycie i ja podpisałem. i wiecie chodziłem na ten kurs i wyjezdziłem z 20 godzin, i wtedy szef i instruktor zaczeli mowic o dokonaniu juz koncowej wpłaty 1250zł.Ja wtedy byłem przed wypłata kolo 10 sierpnia i zaraz po niej pojechałem na jazdy i dałem kase instruktorowi. I tu zaczyna sie kłopot
Otóz dałem instruktorowi 1250zł i podjechalismy pod dom szefał, zatrzymałem samochod i instruktor wyszedł z moim prawem jazdy i za 5 minut przyszedł z tym pismem o ukonczeniu kursu. Dał mi je bez rzadnego zaswiadczenia o wpłacie(to moj wielki bład ze nie rzadałem). Mysłałem ze on tam wszystko uregolował i jest git, wiec kilka dni poznej ustaliłem termin egzaminu, i zdałem za pierwszym razem. Teraz czekałam na odbior prawka az tu nagle telefon od szefa ze nie ma tej kasy 1250zł i na mnie ze mam przesrane i wogole. Ale ja naprawde dałem te pieniadze i nie mam nic do zarzucenia sobie. Sa nie uczciwi i teraz sie wszystkiego wypieraja. Chca znow tej kasy. i to moj kłopot . Moze zaciekawiła was moja historia poradzcie mi co mam robic :( Prosze
citi19

Postprzez tom9 » poniedziałek 27 października 2008, 23:38

trudno ci pomoc.
takie sa czasy, wszystko trzeba miec na papierku.
[b]Kierowca[/b] z prawem jazdy kategorii "B" i "C" 8)

[i]specyficzne podejście do życia[/i]
tom9

Postprzez marcij » wtorek 28 października 2008, 00:11

Wogole dziwny sposob zalatwiania , takie pieniadze instruktorowi dawac i wogole.

Ale do rzeczy , wydaje mi sie , ze skoro wydali Ci zaswiadczenie o skonczeniu kursu , i Ty nawet zdales egzamin , to teraz juz Ci nic nie moga zrobic. Wydaje mi sie ze wydajac zaswiadczenie o zakonczeniu kursu poswiadczyli ze kurs zakonczyles a co za tym idzie uprzednio za niego zaplaciles.[/b]
Obrazek
marcij

Postprzez tristan » wtorek 28 października 2008, 12:07

marcij napisał(a):Wogole dziwny sposob zalatwiania , takie pieniadze instruktorowi dawac i wogole.

Rodzi się pytanie zasadnicze czy wogóle po najmniejszej linii oporu chamowanie takie ma sens w roku dwutysięcznym ósmym.

Kurde, czy nie można by zaimplementować jakiegoś filtra na klasyczne przypadki?
Ciasna jest brama i wąska droga, która prowadzi do żywota [...] (Mt 7,14)
tristan

Postprzez citi19 » wtorek 28 października 2008, 18:48

Poradziłem sie znajomego instruktora jazdy i on mowi tak samo, skoro otrzymałem zaswiadczenie o ukonczeniu kursu to wiaze sie z tym ze wszystko uregolowałem. A to ze im po 2 miesiacach sie cos nie zgadza to juz ich bałagan i nie moj kłopot , tak mowił ten instruktor. A odnosnie zapłaty, kolega co robi prawo jazdzy ze mna rownoczesnie rowniez tak pacil i oni nie dawali zadnego pokwitowania, i podejrzewam ze robili tak z kazdym. Wiec czy moga miec problemy fiskusem za to ze nie daja rachunkow :?: :?:
citi19

Postprzez marcij » środa 29 października 2008, 19:19

To co sie dzieje , a to co jest zaksiegowane , to niestety w wielu instytucjach w naszym kraju dwie zupelnie odrebne sprawy.
Obrazek
marcij

Postprzez mikelo » czwartek 06 listopada 2008, 22:53

Najlepiej przy wyborze szkoły kierować się opiniami innych uczestników kursu , aby zminimalizować krętactwo po najmniejszej lini oporu. Pzdr
Serdecznie Pozdrawiam Forumowiczów
mikelo

Powrót do Luźna gadka