hmmmm.. moze dlatego, ze podczas powaznego wypadku pasy moga pomoc, a w przypadku kolizji zaszkodzic?
Takie pasy wlasnie moga byle kolizje zmienic w wypadek.
Z reszta, nie ma zakazu, jest jedynie brak obowiazku.
dlaczego wygoda matki jest wazniejsza od zycia i zdrowia matki i dziecka?
no wlasnie chyba niekoniecznie o wygode chodzi, no i... wazniejsze od zycia dziecka? Sugerujesz ze te pasy podczas wypadku uchronia dziecko? Pasy beda pierwszym czynnikiem, ktory moze zaszkodzic dziecku.
Uczestniczylem juz w kilku kolizjach i wypadkach (jako pasazer :) )
i pasy byly calkowicie zbedne, wiec mysle, ze takiej kobiecie w ciazy po prostu wyrzadzilyby krzywde, a nie pomogly.
Opierasz sie na wynikach prowadzonych na manekinach.
Kobieta, w przeciwienstwie do manekina, moze roznie znosic swoja ciaze i te pasy moga na prawde bardzo szkodzic.
BTW w tym artykule jest tylko zdanko, ze lepiej zapinac, gdzie te testy? Nie znamy warunkow w jakich byly prowadzone te proby, ja nie wierze takim textom. Szczegolnie tym na necie, bo te co ida do gazety to jeszcze jakos skrupulatniej sprawdzaja, natomiast do neta trafiaja przerozne artykuly, czasem samemu jestem w stanie wychwycic jakies bledy, nawet w tych artykulach, ktore sa na tematy, o ktorych nie mam pojecia.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków