Warto wspomnieć, że jest coś takiego jak - informatory maturalne i to z każdego przedmiotu, a tam jest wszystko napisane.
Tak jak wyżej, nie wpisuj byle czego do literatury przedmiotu ponieważ komisja może zadawać pytania także z literatury przedmiotu, czyli z tego czego korzystałeś. Jeśli nie coś będziesz kręcić to zaczną myśleć, że albo ktoś napisał za Ciebie, albo że wcale z tych opracowań nie korzystałeś ..
Po za tym moje pytanie, jak to niedługo musisz oddać bibliografię?
uczeń ma obowiązek dostarczyć dyrektorowi szkoły wykaz bibliografii
wykorzystanej do opracowania tematu nie później niż cztery tygodnie przed
egzaminem(1), a tydzień przed egzaminem – ramowy plan prezentacji i wykaz
materiałów pomocniczych (o ile takie przygotował). Niedostarczenie bibliografii
w wyznaczonym terminie jest równoznaczne z rezygnacją z przystąpienia
do części ustnej egzaminu.
1. Przed egzaminem, czyli przed pierwszym dniem sesji egzaminacyjnej w kraju.
Czyli według mnie wcale nie tak niedługo :P Przecież prawie do końca lutego, jeszcze możesz się rozmyślić i temat zmienić.. więc gdzie jest sens oddawania bibliografii szybciej niż ostatecznej deklaracji? :P
Też zdaję w tym roku z mojej własnej głupoty ;D W informatorach jest wszystko o egzaminie, a ściągniesz je sobie ze strony Twojej Centralnej Komisji Egzaminacyjnej..
Myślałem, że nauczyciele wiedzą coś więcej i to co mówią, jest super ważne .. ale to samo przeczytasz tam, więc czemu od razu nie powiedzą, że można to tam przeczytać tylko na lekcjach traci sięczas na jakieś głupie pytania? to nie wiem .. :P