kolizja przy omijaniu w terenie zabudowanym kto ma wine?

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

kolizja przy omijaniu w terenie zabudowanym kto ma wine?

Postprzez bolo123 » piątek 23 stycznia 2009, 17:03

witam!

mam dylemat co do tego kto tu ma winę omijałem auto które było genialnie zaparkowane na zakręcie drogi nawierzchnia była śliska a po przeciwnej stronie stoi mur kiedy omijałem te auto mój samochód zsunęło na ten auto no i sobie wgniotłem nadkole mam nadzieje ze moze ktos mial podobny przypadek nie wiem teraz czy to moja wina czy tego genialnego kierowcy ktory sobie tam stanął
POzDro :wink: :evil:
bolo123

Postprzez modzel » piątek 23 stycznia 2009, 17:12

moim zdaniem wina po 50% ty jechałeś za szybko i się nie wyrobiłeś on źle zaparkował

ale mogę się mylić
Ostatnio zmieniony piątek 23 stycznia 2009, 19:06 przez modzel, łącznie zmieniany 1 raz
modzel

Postprzez kthxb » piątek 23 stycznia 2009, 18:43

Proponuję poćwiczyć trochę pisanie. Szczerze - nie jestem sobie w stanie tego wyobrazić, najlepiej byłoby gdybyś to narysował i wrzucił gdzieś.
kthxb

Re: kolizja przy omijaniu w terenie zabudowanym kto ma wine?

Postprzez dariex » piątek 23 stycznia 2009, 19:03

bolo123 napisał(a):witam!

mam dylemat co do tego kto tu ma winę omijałem auto które było genialnie zaparkowane na zakręcie drogi nawierzchnia była śliska a po przeciwnej stronie stoi mur kiedy omijałem te auto mój samochód zsunęło na ten auto no i sobie wgniotłem nadkole mam nadzieje ze moze ktos mial podobny przypadek nie wiem teraz czy to moja wina czy tego genialnego kierowcy ktory sobie tam stanął
POzDro :wink: :evil:

Poproszę o kropki i przecinki,tudzież jak już wyżej pisano-rysunek.
dariex

Postprzez marcin.pl » piątek 23 stycznia 2009, 21:27

Wg mnie Ty jesteś winny kolizji, "niedostosowanie prędkości...". Drugi kierowca potrzyma mandat co najwyżej za złe parkowanie.
Pozdrawiam!
Marcin
marcin.pl

Powrót do Sytuacje na drodze