Podanie o wcześniejszy termin

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez ARTEK_1910 » czwartek 31 stycznia 2008, 12:02

FloXaL napisał(a):a co jak mam rocznik 90 !? :D (Cholera no :P) ! Serio będę pisał te podanie i pomóżcie mi ten powód wymyśleć :D ! a może rzeczywiście napisać o tych praktykach, że mi się zaczyanją, w sumie sam nie wiem, w której klasie w technikum sie zaczynają a oni będą wiedzieć czy to 2 czy 3 :D ? Tylko ze to jest taki troche błahy poód bo nie wiem czy uwierzą, że jeden dzień praktyk jest wazniejszy od egzaminu :(

Co do Twojego pytania to praktyki zaczynają się w zależności od profilu. Ja swoje praktyki miałem w 2 klasie. Też chyba skorzystam z podania o wcześniejszy termin egzaminu, ponieważ w tym roku praktyki odbywamy za granicą, i trwają 1,5 miesiąca. W podaniu zamieszczę podpis dyrekcji szkoły. Będę się starał argumentując, iż w takim przypadku może mi przepaść teoria, która jak wiadomo jest ważna 6 miesięcy, ale to wszystko będzie zależało od tego na kiedy mi wyznaczą termin, ponieważ teorie mam 8 lutego. Jeżeli dadzą mi przed 30 marca, to nie będę pisał, jeżeli po to wtedy spróbuje. Pozdrawiam
ARTEK_1910

Postprzez kamiles » czwartek 31 stycznia 2008, 12:35

FloXaL napisał(a):nie raz oczekiwałes od kogoś pomocy?

To jest pytanie czy twierdzenie?
FloXaL napisał(a):Nie bój sie jestem w stane wymyślić, a to forum jest po to by sobie pomagac...

Jasne - to forum jest po to, żeby pomagać, ale na pewno nie w kombinowaniu!

I nie musisz pogrubiać literek - mam dobry wzrok!

czeslaw napisał(a):a jesli sie konczy termin waznosci teroii to tez mozna złozc podanie ? np tylko o pare dni?

To jest uzasadniony powód do przesunięcia egzaminu. Można próbować i chyba dość często WORDy takie prośby rozpatrują pozytywnie.
kamiles

Postprzez FloXaL » czwartek 31 stycznia 2008, 17:48

kamiles napisał(a):nie raz oczekiwałes od kogoś pomocy?
To jest pytanie czy twierdzenie?

Pytanie retoryczne

kamiles napisał(a):Jasne - to forum jest po to, żeby pomagać, ale na pewno nie w kombinowaniu!

Skoro, Wordy kombinują z 2 miesiecznym czekaniem na egzamin, z udupaniem za NIC to czemu nikt inny nie może jak to ty nazwales "kombinować" z nimi? intepretuj to jak chcesz dla mnie jest to możliwośc przyspieszenia terminu egzaminu by odbył się zgodznie z prawem.
FloXaL

Postprzez kamiles » czwartek 31 stycznia 2008, 17:59

FloXaL napisał(a):Skoro, Wordy kombinują z 2 miesiecznym czekaniem na egzamin, z udupaniem za NIC to czemu nikt inny nie może jak to ty nazwales "kombinować" z nimi?

po pierwsze: w kwestii formalnej - nie nazwałem, tylko nazwałam
po drugie: WORDy nie kombinują - WORDy się nie wyrabiają, a tego nie nazwałabym kombinowaniem
po trzecie: poczytaj to forum, to zobaczysz, jak ludzie podchodzą przygotowani, tzn. nieprzygotowani do egzaminu, bo "może się uda", a jak się nie uda, to oczywiście egzaminator oblał za "pierdoły" - aż strach się bać czytając, co kandydaci na kierowców uważają za "pierdoły"...
kamiles

Postprzez FloXaL » czwartek 31 stycznia 2008, 18:59

kamiles napisał(a):po drugie: WORDy nie kombinują - WORDy się nie wyrabiają, a tego nie nazwałabym kombinowaniem
po trzecie: poczytaj to forum, to zobaczysz, jak ludzie podchodzą przygotowani, tzn. nieprzygotowani do egzaminu, bo "może się uda", a jak się nie uda, to oczywiście egzaminator oblał za "pierdoły" - aż strach się bać czytając, co kandydaci na kierowców uważają za "pierdoły"...
Wiadomo jeden jest taki jeden jest taki. Jeden szuka wymówki, aby się usprawiedliwić a drugi naprawde jest poszkodowany. Ja oblałem przez mój błąd, ale zostałem tak zestresowany przez egzaminatora, że to sie w głowie nie mieści. Muszą oblać tylu i tylu na dany dzień i taka jest prawda, zależy na kogo sie trafi. Nie wiem jak jest z Tobą może miałąś szczęście i trafiłaś na jakiegoś normalnego człowieka, ja niestety nie. Więc wiem jakie są realia. Dla Ciebie to że wordy sie nie wyrabiają nie jest kombinowaniem a dla mnie takie podanie nie jest kombinowaniem. Zależy z jakiej perspektywy na to spojrzysz;)
FloXaL

Postprzez rafaelek17 » środa 11 lutego 2009, 17:32

jak uważacie; lepiej wysłać podanie, czy dzwonić i pytać o wolny termin co 2 dzień choćby?
rafaelek17

Postprzez ale-fajnie » środa 11 lutego 2009, 17:34

Proponuję jedno i drugie; a jak jesteś bardzo uparty - to nawet czekanie przy okienku w ośrodku :D
Może dowiedz się w OSK, czy ktoś z kursantów nie jest zainteresowany zamianą na późniejszy termin, bo np. nie czuje się jeszcze na siłach?
ale-fajnie

Postprzez agniesiaa90 » środa 11 lutego 2009, 18:57

najlepiej zrob to i to ale szczeze mowiaz bedzie ciezko bo jest teraz duuzo zdających i o wczesniejszy termin baardzo ciezko... musial bys we wniosku wpisac naprawde jakis wazny powód to moze moze
agniesiaa90

Postprzez ale-fajnie » środa 11 lutego 2009, 19:11

Jeśli np. mija Ci niedługo ważność egzaminu teoretycznego, to moim zdaniem to byłby dobry powód. Jeśli nie, to zastanów się, czy warto biegać i próbować to załatwić.
ale-fajnie

Postprzez alanis » środa 11 lutego 2009, 22:05

Warto się postarać, ja z terminu 18 marca mam przesunięty egzamin na 21 lutego w Krakowskim MORD, myślę że warto było, fakt powód miałam solidny ale jak sami nie zawalczycie to kto to za Was zrobi, poza tym nie macie nic ale to nic do stracenia, no może poza czasem ale możecie tez duuużo czasu zyskać.
alanis

Postprzez ale-fajnie » środa 11 lutego 2009, 22:10

Jeśli powód jest solidny, to OK; ale jeśli ktoś chce, bo chce - a czasem nie warto się spieszyć, szczególnie w przypadkach zdających po kilka-kilkanaście razy, niekiedy dłuższa przerwa na ochłonięcie i przemyślenie sprawy może się przydać - to wątpię, żeby mu przełożyli. Tym bardziej, że ubiegają się o to też osoby z poważnymi przyczynami dla przełożenia egzaminu; nie wspominając o tym, że są też ludzie, którzy chcą się zapisać na 1. podejście, a nie widzę powodu, aby przez kogoś, kto chce się zapisać na 8. egzamin, musieli dłużej czekać.
ale-fajnie

Postprzez zgoda » środa 11 lutego 2009, 22:27

Wydaje mi się, że mam wystarczający powód, żeby prosić o przyspieszenie egzaminu, tylko zastanawia mnie jedna rzecz. W WORD Warszawa jest taki zwyczaj, że o przyznaniu wcześniejszego terminu informują wieczorem jednego dnia, że egzamin jest następnego - i najczęściej wcześnie rano (6, 7). Jeżeli nie przyjmę tego przyspieszonego terminu, to mogę zdawać we wcześniej wyznaczonym? Wolałbym wiedzieć taką rzecz, zanim spróbuję.
zgoda

Postprzez agniesiaa90 » środa 11 lutego 2009, 22:32

nie tamten termin jest anulowany
agniesiaa90

Postprzez zgoda » środa 11 lutego 2009, 22:49

agniesiaa90 napisał(a):nie tamten termin jest anulowany

W takim razie to wynalazek dla studentów, bo normalni ludzie nie mogą sobie ot-tak nagle wyjść z pracy na 3 godziny, żeby zdać egzamin, bo się akurat termin zwolnił, a jak nie to leci niestawienie. Do kitu, to ja jednak odczekam swoje.
zgoda

Postprzez agniesiaa90 » środa 11 lutego 2009, 22:56

kolego to trzeba pojsc porozmawiac do wordu

bo w lublinie jest tak ze podania o przeniesienie egzaminu sa rozpatrywane przy osobie zainteresowanej i jest ustalany nowy termin za zgoda tej osoby

a podanie o przeniesienie egzaminu gdy zwolni sie jakis termin to inna sprawa z tego co wiem bo sama kombinowalam na oba sposoby ale odczekalam swoje :P
agniesiaa90

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy