Witam!
Nie do końca wiedziałem w jakiej kategorii ten post umieścić ale umieszczam tutaj bo nigdzie indziej mi nie pasował.
Otóż za jakiś czas zamierzam rozpocząć kurs na instruktora a w dalszej przyszłości na egzaminatora prawa jazdy kat. "B"
Już dziś chciałbym się mocno podszkolić w zakresie ruchu drogowego ale:
- czytanie kodeksu drogowego napisanego "suchym tekstem" mnie przeraża
- mam dobrą pamięc wzrokową więc bardziej by mi zależało na podręczniku gdzie wszystko będzie dobrze opisane i w jakiejś części zilustrowane
- czytałem wiele podręczników do nauki jazdy dla uczniów - jednakże te które mi się trafiały to zazwyczaj jest tylko jakiś wycinek tego, co każdy uczestnik ruchu drogowego powinien wiedzieć albo wiele tematów jest potraktowane po macoszemu i tylko ogólnikowo wyjaśnione
No i w związku z tym - pytanie może do obecnych instruktorów i egzaminatorów, również do tych przyszłych jak i wielbicieli "wiedzenia wszystkiego". Jakie podręczniki polecacie by w jak najlepszym stopniu "ugryźć" wiedzy drogowej?
Cieszyłoby mnie - ale nie koniecznie bo przecież jeszcze i tak będzie sam kurs gdyby w takiej książce były zagadnienia z zakresu nauki kursantów, egzaminowania (niekoniecznie w jednej), psychologii czylki to wszystko co mi się może przydać. Ale to na dziś dzień nie jest dla mnie ważne tylko to co wyżej napisałem :)
Dziekuję za pomoc :)