parkowanie równoległe

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

parkowanie równoległe

Postprzez patxaran » środa 25 lutego 2009, 16:49

czy często na egzaminie jest parkowanie równoległe? na jazdach mam z tym problem i jedna korekta mi czesto nie wystarcza.
patxaran

Postprzez ale-fajnie » środa 25 lutego 2009, 16:50

Prawdopodobieństwo to 33,(3)% :D
A po egzaminie co? Jak zaparkujesz równolegle? :)
Poćwicz z instruktorem, jak nie czujesz się pewnie.
ale-fajnie

Postprzez gk30 » środa 25 lutego 2009, 16:56

zdawałam 4 razy :oops: i tylko raz kazał mi parkować równolegle, a za każdym razem oblewałam egzamin po conajmniej 25 minutach jazdy
gk30

Postprzez wilkuzzz » środa 25 lutego 2009, 16:56

Hmm aktualnie chyba ciężko o parkowania równoległe z uwagi na prace drogowców związane z odśnieżaniem dróg ale warto się przygotować na każdą okoliczność
"Spadochroniarstwo uczy nas być silnym, a tylko takich potrzebuje nasza ojczyzna"
Gen. Stanisław F. Sosabowski
wilkuzzz

Postprzez patxaran » środa 25 lutego 2009, 16:58

po egzaminie moge parkowac tak długo jak chce. jak sobie poprawie 5 razy to jest ok :) moj instruktor nie chce tego ze mna cwiczyc. mowi ze szkoda czasu bo egzaminatorzy raczej tego nie daja na egzaminie.
patxaran

Postprzez Flisak » środa 25 lutego 2009, 16:58

ale-fajnie napisał(a):Prawdopodobieństwo to 33,(3)% :D
A po egzaminie co? Jak zaparkujesz równolegle? :)
Poćwicz z instruktorem, jak nie czujesz się pewnie.

A to co, po egzaminie też nie można używać więcej niż jednej korekty? 8)
The government has this car, and it runs on water, man.
Flisak

Postprzez ale-fajnie » środa 25 lutego 2009, 17:01

moj instruktor nie chce tego ze mna cwiczyc. mowi ze szkoda czasu

Gratuluję wyboru instruktora. Tylko, że to Ty płacisz za kurs i Ty idziesz na egzamin, i to Twój czas, a nie jego.

Można, ale wierzysz w to, że nikt nie zacznie trąbić na kogoś, kto piąty raz próbuje wjechać, a jak już wjedzie - to stoi pół metra od krawężnika?
ale-fajnie

Postprzez patxaran » środa 25 lutego 2009, 17:10

ale-fajnie napisał(a):[
Gratuluję wyboru instruktora. Tylko, że to Ty płacisz za kurs i Ty idziesz na egzamin, i to Twój czas, a nie jego.

Można, ale wierzysz w to, że nikt nie zacznie trąbić na kogoś, kto piąty raz próbuje wjechać, a jak już wjedzie - to stoi pół metra od krawężnika?

no coz skoro tak bede naciskala na instruktora zeby to ze mna pocwiczyl. a w zyciu zawsze moge zaparkowac gdzie indziej :)
patxaran

Postprzez MALINA77 » środa 25 lutego 2009, 17:15

ale-fajnie napisał(a):Gratuluję wyboru instruktora. Tylko, że to Ty płacisz za kurs i Ty idziesz na egzamin, i to Twój czas, a nie jego.

Pomęcz trochę instruktora o ten manewr,
a odnośnie trąbienia to ja generalnie mam gdzieś , a niech sobie potrąbi :lol:
21.08.08 g.13:30 WORD-egz.teoria (+)
28.10.08 g.11:00 WORD-egz.placyk (+), miasto(+)
Obrazek
MALINA77

Postprzez agniesiaa90 » środa 25 lutego 2009, 17:51

popros instruktora zeby jednak pocwiczyl to z toba

ja w sumie na kursie to gdzies tydzien przed peirwysz raz parkowalam równolegle a to z tego wzgledu ze w Lublinie rzadko sie parkuje równolegle :) i takiego parkowania nie mialam... na pierwszym nie doczekalam sie wogole niczego a na drugim mialam skosne
agniesiaa90

Postprzez gorylfcg » piątek 27 lutego 2009, 09:55

u mnie na kursie właśnie jakoś dużo kazali parkować równolegle...wychodziło mi to średnio i generalnie bałem sie ,że na egzaminie dostane zatoczkę.Na szczeście na każdym z egzaminów miałem prostopadłe.Ale to prawda,że najmniej jest równoległego,mało kto z moich znajomych je miał.Nie wiem jak w innych miastach.
gorylfcg

Postprzez MALINA77 » piątek 27 lutego 2009, 18:21

gorylfcg napisał(a):u mnie na kursie właśnie jakoś dużo kazali parkować równolegle...wychodziło mi to średnio i generalnie bałem sie ,że na egzaminie dostane zatoczkę.Na szczeście na każdym z egzaminów miałem prostopadłe.Ale to prawda,że najmniej jest równoległego,mało kto z moich znajomych je miał.Nie wiem jak w innych miastach.
Bo to parkowanie jest najtrudniejsze i pewnie dlatego tak męcza je na kursach , ja miałam skośne :)
21.08.08 g.13:30 WORD-egz.teoria (+)
28.10.08 g.11:00 WORD-egz.placyk (+), miasto(+)
Obrazek
MALINA77

Postprzez MeatGun » sobota 28 lutego 2009, 19:23

Ja miałem równoległe na egzaminie, ale potem i tak tego unikałem jak mogłem.
(tzn. parkowania tyłem - tak jak chcieli na egzaminie)

8)
Ostatnio zmieniony niedziela 01 marca 2009, 21:23 przez MeatGun, łącznie zmieniany 1 raz
MeatGun

Postprzez ale-fajnie » niedziela 01 marca 2009, 16:15

Bo to parkowanie jest najtrudniejsze i pewnie dlatego tak męcza je na kursach

Dziwne, gdyby było inaczej :) Jeśli coś wymaga ćwiczeń, to się to ćwiczy, a nie pomija i zaprzecza istnienie tego ;)
ale-fajnie

Postprzez tristan » poniedziałek 02 marca 2009, 09:45

MeatGun napisał(a):Ja miałem równoległe na egzaminie, ale potem i tak tego unikałem jak mogłem.

Ponieważ nie zostałem zrozumiany przez moderatora właściwie, ponawiam wypowiedź w nieco innej formie...

A potem przez takich unikaczy pod starostwem powiatowym w Gliwicach nie da się przejść, bowiem parkują wyłącznie skośnie, ignorując przy tym dodatkowo znak wskazujący właściwy sposób parkowania.

Kierowca nie powinien unikać żadnych manewrów, tylko słabe punkty doskonalić. A jak ktoś nie lubi skręcać w lewo, to będzie tylko w prawo? Za dziecka tak robiłem na rowerze i motorowerze. Bałem się w lewo i jeździłem zawsze w prawo. Ale to sensu większego nie ma, tyle, że byłem dzieckiem.

Nie chodzi mi w tym liście, żeby obrażać ciebie, ale żeby pokazać, że unikanie pewnych rzeczy nie prowadzi do niczego.
Ciasna jest brama i wąska droga, która prowadzi do żywota [...] (Mt 7,14)
tristan

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy