odbiór prawa jazdy w innym urzędzie

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

odbiór prawa jazdy w innym urzędzie

Postprzez saxatile » poniedziałek 06 lipca 2009, 19:54

witajcie,przepraszam ,ale sprawa ważna a nigdzie nie chca udzielic mi konkretnej odpowiedzi więc zwracam się do Was i prośże bardzo o radę.

otóz zdałam prawo jazdy w Bielsku Białej bo tu obecnie mieszkam,ale stałe zameldowanie-wieci Urzad komunikacji mam w Kwidzyniu.czyli na drugim koncu Polski.

Na poczatku pytałam u nasw wordzie czy da sie wysłac prawo jazdy tu do Bielskiego urzedu-Panie nie wiedziały.
zadzwoniłam wiec do kwidzyna.Pani powiedziała ze albo osobiscie albo musze upowaznic kogos(17zl) wysłac mu moj dowód osobisty i dostanie ktos.
ale szczezre mowiac nie widzi mi sie proszenie kogos bo nikogo niestety tam nie znam;/ a samej nie wiem jak pojade,to jest kilkanasciew godzin jazdy pociagiem.

w naszym urzedzie Pani powiedziała ze owszem mogą wysłac tu i ze muszę napisac podanie o wydanie takim sposobem prawa jazdy i wpłacic pieniadze na poczcie i wysłac im to razem z potwierdzeniem nadania pieniedzy.
ucieszyłam sie.

zadzwonbiłam wiec do kwidzyna a Pani mi powiedziała ze chyba sobie zartuje i zebym kłopotów nie robiła.ze takie cos nie istnieje:(

prosze powiedzcie mi faktycznie tak sie nie da? dowod osobisty odbierałam w Bielsku...

dziekuje bardzo za odpowiedz
saxatile

Re: odbiór prawa jazdy w innym urzędzie

Postprzez ella » poniedziałek 06 lipca 2009, 20:03

saxatile napisał(a):witajcie,przepraszam ,ale sprawa ważna a nigdzie nie chca udzielic mi konkretnej odpowiedzi więc zwracam się do Was i prośże bardzo o radę.

A u nas odpowiedź znajdziesz w FAQ

http://www.prawojazdy.com.pl/forum/view ... hp?t=11591
Gdzie odbiera sie prawo jazdy ?

Prawo jazdy odbieramy w najblizszym naszego miejsca zameldowania Wydziale Komunikacji
ella
Moderator

Postprzez saxatile » poniedziałek 06 lipca 2009, 20:05

to czytałam,ale jak ja mam to zrobic zeby oni zechcieli go tu przesłac? na karcie któraw Wordzie oddawałam napisałam adres komunikacji stałego zameldowania tak jak mam w dowodzie,ale skoro tam dzwonie a Pani mowi ze tak sie nie da? a druga mowi ze sie da?
saxatile

Postprzez ella » poniedziałek 06 lipca 2009, 20:10

Nikt ci nie przyśle. Albo odbierasz sama albo dajesz komus pełnomocnictwo.
ella
Moderator

Postprzez saxatile » poniedziałek 06 lipca 2009, 20:12

czyli to co mowiła Pani w urzedzie w Bielsku to nie przejdzie?
kurcze bo dowod osobisty lata temu odbieralam w BB.czyli przysłali.
saxatile

Powrót do Luźna gadka