UWAGA oszust! OSK "Cztery Kółka" Warszawa/Łomianki

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

UWAGA oszust! OSK "Cztery Kółka" Warszawa/Łomianki

Postprzez prawko89 » środa 01 lipca 2009, 18:11

Na wstępie proszę o nie usuwanie tego tematu, ma on na celu ostrzeżenie przyszłych kursantów, a także zrzeszenie poszkodowanych w tej sprawie.

Sprawa dotyczy OSK " Cztery kółka " mieszczącego się w Warszawie i Łomiankach.

Krótko i rzeczowo...Kurs na kat. A rozpocząłem w październiku 2008, już na samym początku nie podobało mi się to, że teoria została obcięta o parę godzin. Jazdy odbywały się w najlepszym wypadku 2 razy w miesiącu :!: :!: :!: o samym instruktorze nie można złego słowa powiedzieć, wywiązywał się ze swoich obowiązków. Po pewnym czasie odszedł ze szkoły zze swoich powodów (słusznie). Ostatnie godziny wyjeździłem z nowym instruktorem, który okazał się gorszy od poprzedniego. Kiedy wreszcie po 6 miesiącach kursu chciałem odebrać wkit ukończenia, niestety szef odmówił wydania, uspokajając, że wszystko będzie załatwione za tydzień. Dziś już minęły ponad 2 miesiące, a zaświadczenia nie mam w dalszym ciągu! Co gorsza, kierownik jest po za zasięgiem, biura są zamknięte, zero kontaktu! wszystko jasne, pieniądze przepadły :)

Sprawa w najbliższym czasie pójdzie do sądu. Wszyscy ci, którzy również skorzystali z usług tej szkoły i w ten sam sposób zostali oszukani, lub znają adres tego............pana :) proszeni są o kontakt jagon2@o2.pl bądź kontynuację wątku

Z pewnością razem możemy więcej, pozdrawiam :)
prawko89

Postprzez tk28 » środa 08 lipca 2009, 12:29

Proszę o kontakt osoby zainteresowane złożeniem zbiorowego pozwu przeciwko właścicielowi OSK Cztery Kółka z ul. Jana Pawła II w Warszawie.

tk28@op.pl
tk28

Postprzez dma3 » środa 08 lipca 2009, 13:50

i wszyscy wyzej maja na koncie po jednym poscie ... zastanawiajace
dma3

Postprzez Edward20 » środa 08 lipca 2009, 15:05

dma3 napisał(a):i wszyscy wyzej maja na koncie po jednym poscie ... zastanawiajace
no i co w tym dziwnego? jeśli ktoś szuka na Googlach coś na ten temat i znajdzie to forum, zarejestruje się to pisze tylko w tej sprawie bo to go interesuje
wszyscy we wszystkim doszukują się podstępu...
Edward20

OSZUSTWO

Postprzez Gigluch » środa 08 lipca 2009, 17:07

Witam
Niestety również zostałem oszukany, prosze o kontakt w tej sprawie.
Kat. "B" 1050 zł kurs, egzamin wewnetrzny zdany ( ale to nic nie daje ).
Miałem sie umawiać na jazdy i juz słuch sie urwał, instruktorzy nie odbierali telefonów
umawiali się na kursy za miesiąc. Dziś jeden z instruktorów w rozmowie telefonicznej stwierdził, że szkoła przestała istnieć i sam ma problem z odzyskaniem pieniędzy.
Czekam na odpowiedź, w tej sprawie mój meail bosspol@o2.pl
Pozdrawiam
Gigluch

Postprzez Pinhead » środa 08 lipca 2009, 18:56

Jak kupujesz puszke piwa za 1,5zł to nie może być dobrej jakości, jak czekolade za 1zł to spodziewaj się produktu czekoladopodobnego. Jak wykupujesz kurs kat B za 1050zł to nie spodziewaj się prawdziwego kursu w solidnej firmie z kompetentną kadrą. Po prostu za tanio aby mogło być dobrze.
Pinhead

Postprzez Gigluch » środa 08 lipca 2009, 19:25

Pinhead napisał(a):Jak kupujesz puszke piwa za 1,5zł to nie może być dobrej jakości, jak czekolade za 1zł to spodziewaj się produktu czekoladopodobnego. Jak wykupujesz kurs kat B za 1050zł to nie spodziewaj się prawdziwego kursu w solidnej firmie z kompetentną kadrą. Po prostu za tanio aby mogło być dobrze.

Witaj
Zgadzam się, ale to już się stało nie potrzeba nam rad typu: co robić, żeby nie zostać oszukanym. Tylko pomocy i odzewu ludzi, którzy również zostali oszukani.
PROSZĘ O NADSYŁANIE WSZELKICH INFORMACJI ZWIĄZANYCH Z TĄ SPRAWĄ POD bosspol@o2.pl WSZYSTKO MOŻE POMÓC.
Dziękuje i pozdrawiam.
Gigluch

Postprzez ella » środa 08 lipca 2009, 19:37

Gigluch napisał(a):PROSZĘ O NADSYŁANIE WSZELKICH INFORMACJI ZWIĄZANYCH Z TĄ SPRAWĄ POD bosspol@o2.pl WSZYSTKO MOŻE POMÓC
tk28 napisał(a):Proszę o kontakt osoby zainteresowane złożeniem zbiorowego pozwu przeciwko właścicielowi OSK Cztery Kółka z ul. Jana Pawła II w Warszawie.

tk28@op.pl

Przecież autor wątku podał adres do kontaktu więc po co każdy prosi o nadsyłanie wiadomości do siebie. Proszę się kontaktować z autorem wątku. Takie rozdrabnianie nic nie da. Jesli cos wysyłać to w jedno miejsce.
ella
Moderator

Postprzez Gigluch » czwartek 09 lipca 2009, 08:32

Witam
Proszę się zgłaszać na ulice:

Żytnia 36
01-198 Warszawa
22 603 72 55

Sposób dojazdu:

ŻYTNIA
(WARSZAWA)

Ulica: OKOPOWA
Przystanek: ŻYTNIA 01 --> AL.SOLIDARNOŚCI
Typ przystanku Linie
- stały: 1 13 33 72

Ulica: OKOPOWA
Przystanek: ŻYTNIA 02 --> RONDO "RADOSŁAWA"
Typ przystanku Linie
- stały: 1 13 33 72

Proszę o składanie oskarżeń na tej komędzie, sprawa policji jest tam już znana. W tej chwili zbierają materiały im więcej osób się zgłosi tym lepiej.

Pozdrawiam
Gigluch

Postprzez prawko89 » czwartek 09 lipca 2009, 11:25

Widzę, że sprawa odbiła się szerokim echem w internecie. Myślę, że to nie ma znaczenia na którą komendę się pójdzie, jednak jeśli miało by to rzeczywiście ułatwić cały proces, to rzeczywiście udajcie się na wyżej wskazany adres.

Pamiętajcie, że działacie po to, aby odzyskać pieniądze, nie wystarczy samo pójście na policję, oni zrobią swoje i koniec sprawy.

Oficjalnie mamy 7 osób poszkodowanych...

Aha i do tych, którzy starają się patrzeć obiektywnie...skoro ktoś oferuje kurs taniej niż u konkurencji, tzn. że zobowiązuje się do wykonania usługi w tej cenie. Jeżeli nie przekalkulował całej sprawy i wyjdzie na minusie, to brzydko mówiąc - jego problem. Z punktu widenia nas, kursantów facet się nie wywiązał.
Ostatnio zmieniony czwartek 09 lipca 2009, 12:22 przez prawko89, łącznie zmieniany 2 razy
prawko89

Postprzez kkrecik » czwartek 09 lipca 2009, 13:05

Witam
Ja również znalazłam się wśród oszukanych przez tę szkołę!
"Na szczęście" udało mi się skończyć kurs, wyjeździć wszystkie godziny (choć zajęło mi to 5 miesięcy), ale co z tego jak nie mam zaświadczenia... bez niego mój cały kurs nie ma znaczenia... telefony w biurze milczą, automatyczna sekretarka przekierowuje ciągle na inne numery, które i tak nie odpowiadają! Mój instruktor twierdzi, że nic nie wie... czekam do poniedziałku, jeśli nic się nie ruszy, zgłoszę się na policję...
Pozdrawiam Wszystkich!
kkrecik

Postprzez Berlinka89 » czwartek 09 lipca 2009, 16:08

Witam
Też byłam kursantką tego ośrodka, zaczęłam w grudniu 2008, udało mi się wyjeździć godziny, mimo, że aż z 3 instruktorami. Na zaświadczenie o ukończeniu kursu czekam od 2 miesięcy. Czyli jestem w podobnej sytuacji jak państwo, z tym, że mi udało się skontaktować z kierownikiem z Jana Pawła (który zresztą był moim instruktorem), jak na razie obiecał, że mi pomoże z uzyskaniem zaświadczenia po niedzieli, bo teraz go nie ma, ale ile w tym prawdy- nie wiem. Poczekam do poniedziałku, jeżeli nic w tym kierunku nie ruszy, również zgłoszę się na policję. Zastanawia mnie też jedno- skoro firma zamknięta to czemu "L" prowadzą jazdy?
Berlinka89

Postprzez Gigluch » czwartek 09 lipca 2009, 16:51

Berlinka89 napisał(a):Witam
Też byłam kursantką tego ośrodka, zaczęłam w grudniu 2008, udało mi się wyjeździć godziny, mimo, że aż z 3 instruktorami. Na zaświadczenie o ukończeniu kursu czekam od 2 miesięcy. Czyli jestem w podobnej sytuacji jak państwo, z tym, że mi udało się skontaktować z kierownikiem z Jana Pawła (który zresztą był moim instruktorem), jak na razie obiecał, że mi pomoże z uzyskaniem zaświadczenia po niedzieli, bo teraz go nie ma, ale ile w tym prawdy- nie wiem. Poczekam do poniedziałku, jeżeli nic w tym kierunku nie ruszy, również zgłoszę się na policję. Zastanawia mnie też jedno- skoro firma zamknięta to czemu "L" prowadzą jazdy?

Witam
Ja na jazdy czekam już prawie miesiąc i z tego co wiem to już żaden z instruktorów do których ja mam numer tel ( Pan Piotr, Rober, Jerzy, Mateusz i Pani Sylwia nie pracują lub nie odbieraja telefonów ), więc w odbywanie się tych jazd to bardzo poważnie powątpiewam.
Pozdrawiam
Gigluch

Postprzez wredna franca » czwartek 09 lipca 2009, 16:57

Witam wszystkich cieplutko.
W marcu zapłaciłam w całości za kurs na kat.B, teoria poszła szybciutko, egzamin wewnętrzny zdany. Instruktora przydzielono mi oczywiście kierownika z J.Pawła czyli Roberta. Zadzwoniłam nie mógł rozmawiać poprosił o telefon wieczorem. Zadzwoniłam wieczorkiem to powiedział że z dzieckiem w szpitalu jest ok zrozumiałam bo sama jestem matką. Na drugi dzień zadzwoniłam o dziwo udało się zapisał mnie za 2 tygodnie czyli na 3 czerwca i na 8 czerwiec. Pojechałam 3 czerwca do biura po karte i na umówione miejsce z Robertem. Pamiętam ten dzień dokładnie bo deszcz lał okropny. Stałąm i czekałam chyba z pół godziny oczywiście instruktor nie pojawił się. Zadzwoniłam i znów ściemy jakieś.Od tamtej pory do dziś nie odbyłam ani jednej jazdy. Ręce opadają....
Czekam również do poniedziałku jeśli nic się nie zmieni to idę złożyć zeznania.
wredna franca

Postprzez Berlinka89 » czwartek 09 lipca 2009, 17:08

Gigluch napisał(a):
Berlinka89 napisał(a):Witam

Witam
Ja na jazdy czekam już prawie miesiąc i z tego co wiem to już żaden z instruktorów do których ja mam numer tel ( Pan Piotr, Rober, Jerzy, Mateusz i Pani Sylwia nie pracują lub nie odbieraja telefonów ), więc w odbywanie się tych jazd to bardzo poważnie powątpiewam.
Pozdrawiam

Znam Roberta i Sylwię, oni startowali ze stacji shell przy stawkach, ja mam na myśli samochody startujące z pl. Bankowego, jeżdżą samochody obklejone "CZTERY KÓŁKA"
Berlinka89

Następna strona

Powrót do Luźna gadka