Alkohol?

Tu możecie podzielić się uwagami lub wątpliwościami związanymi z poruszaniem się na drogach

Moderatorzy: dylek, ella, klebek

Postprzez modzel » niedziela 19 lipca 2009, 19:23

dobra impreza trzyma się ze 22h :)
modzel

Postprzez wiesniak » niedziela 19 lipca 2009, 21:11

Odnośnie "gadżetów zwanych alkomatem" to nikt mi nie wmówi, że wynik biorą totalnie z kosmosu i jeszcze że potrzebuje dokładnego wyniku co do setnej części promila, żeby stwierdzić, czy może jechać samochodem. Wiadomo, że do końca takim zabawkom ufać nie można, ale jeśli po wcześniejszym piciu powiedzmy 2 razy z rzędu pokaże 0,00 to raczej możemy być pewni, że możemy już wsiadać za kierownicę.

Ostatnio na pewnej imprezie miałem taki alkomat do dyspozycji, więc trochę się nim bawiłem. Wyniki rosły w miarę wiarygodnie, w punkcie kulminacyjnym koło północy chyba się skala skończyła, bo wyświetlał "hot" (:D), czyli koło 3 promili. Rano koło 10 pokazało 1,1 i dość szybko spadało, żeby o 2 po południu (14h od końca picia) pokazać już 0,0. Aha, ważę mniej niż 65kg :P.

Po 3 piwach w pesymistycznym wariancie będziesz mieć koło 1 promila (chyba że wypijesz je naraz), więc po 7-8h bym się raczej nie obawiał, ale ja bym na Twoim miejscu wypił 2 piwa zamiast 3-ch i się nie obawiał już bez "raczej". A, i jakby co to żeby potem nie było na mnie :P.
wiesniak

Postprzez luklic » poniedziałek 20 lipca 2009, 00:37

qwer0 napisał(a):Mnie sie przytrafilo raz nad jeziorem wypic piwo, a po 20min pojechalismy cos zjesc no i po drodze mi drogowka stracha napedzila, bo dmuchac musialem. Zdziwilem sie, bo bylo 0,00.

Mogło się tak zdarzyć bo alkohol się długo rozkłada w organizmie, że tak powiem :P Więc jak coś wypijesz to nie tak od razu wynik będzie większy, właśnie trzeba odczekać.. Przykładowo jak wyjdziesz z kumplami na piwo o godzinie 18:00 wypijesz parę piwek, wrócisz tak 23-24 do domu to tak na prawdę najwyższy wynik osiągnąłbyś już raczej będąc w domu.
luklic

Postprzez scorpio44 » poniedziałek 20 lipca 2009, 09:37

Tak czy owak 0,00 po 20 minutach od wypicia piwa wydaje mi się niemożliwe. A sama jazda wtedy jest... już mi się nie chce gadać czym (zainteresowany i tak mnie wyśmieje, i tak :evil: ).
scorpio44

Postprzez qwer0 » poniedziałek 20 lipca 2009, 09:54

Jaki z tego moral?? Jesli pic, to tylko tuz przed jazda :P
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez Borys_q » poniedziałek 20 lipca 2009, 10:10

Zawsze jeszcze możesz po powrocie podejść do komisarjatu i sie przebadać jak mają pod ręką alkomat to cię przebadają za free.

Tylko pamiętaj żeby PODEJŚĆ lub dać sie ZAWIEŚĆ żeby sie nie okazało że jeszcze coś masz i bedzie problem.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez Driver'ka » poniedziałek 20 lipca 2009, 13:13

Ja sobie ostatnio skorzystałam z tego:
http://alkomaty.biz/testery/wirtualny.html

Wprawdzie to nie to samo, co prawdziwy alkomat, ale tak plus-minus orientacyjnie chciałam się dowiedzieć, czy został mi jakiś promilek po imprezie. Ciekawe na ile się sprawdziło ;)
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Poprzednia strona

Powrót do Sytuacje na drodze