UWAGA oszust! OSK "Cztery Kółka" Warszawa/Łomianki

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez kasia_85 » środa 05 sierpnia 2009, 18:31

Znalazłam szkołę jazdy w której uznali mi wszytskie wyjezdzone godziny i teorię. Dopłaciłam tylko za jazdy dodatkowe 40 zł/h. Jazdy mam codziennie, instruktor świetny. Tylko że szkoła ta mieści się na ursynowie: Auto Start. Jednak naprawde polecam:)

Ja oczywiscie jestem za wytoczeniem sprawy czterem kółkom, tylko proponuje poczekac aż wejdzie w życie ustawa dotyczaca pozwu zbiorowego. Czy ktoś ma jakiegoś znajomego prawnika?
kasia_85

Postprzez Berlinka89 » środa 05 sierpnia 2009, 20:09

[quote="kasia_85"]Znalazłam szkołę jazdy w której uznali mi wszytskie wyjezdzone godziny i teorię. Dopłaciłam tylko za jazdy dodatkowe 40 zł/h. Jazdy mam codziennie, instruktor świetny. Tylko że szkoła ta mieści się na ursynowie: Auto Start. Jednak naprawde polecam:)
/quote]
Do tego pewnie trzeba mieć kartę jazd? Niestety jeździłam z Robertem i nawet nie wiadomo gdzie moja karta była już jak zaczęłam z nim jeździć :? Ja nie jestem nawet w stanie udowodnić, że zdałam teorię :cry:

Co do pozwu zbiorowego- dołączam się
Berlinka89

Postprzez athlon » środa 05 sierpnia 2009, 20:28

włos sie na głowie jeży!!! W sumie to proponuje wam spotkać się z malenstwo17-91 np. na pizzy, wtedy okaże się czy w ogóle istnieje :twisted: No naprawde wam nie zazdroszcze sytuacji w jakiej się znaleźliście.
athlon

Postprzez wojak » środa 05 sierpnia 2009, 22:14

A ktoś wie kiedy dokładnie bedzię aktualny ten pozew zbiorowy??
Potrzeba minimum 10 osób ale czym wiecej tym lepiej.
wojak

Postprzez kasia_85 » środa 05 sierpnia 2009, 22:37

Posiedzenie sejmu po wakacjach odbywa się 2 września. Miejmy nadzieje że wtedy wniosek zostanie przyjęty i ustawa wejdzie w życie. Póki co proponuje zebrać troszkę osób, i porobić troszkę szumu. Mam tu na myśli media. Gdy sprawa stanie się choc troszkę głośna łatwiej będzie znaleź nam adwokata.

Co do zmiany szkoły. No tak ja przedstawiłam swoją kartę i na tej podstawie mam zaliczone godziny. Ale sprawa czterech kółek jest znana wśród OSK więc może uda Ci się gdzieś przyjąć.... Naprawdę można trafić na ludzi którzy Ci pomogą.
kasia_85

Postprzez paipai » czwartek 06 sierpnia 2009, 09:41

[quote="Berlinka89"]To jest chore... Jak mogło nie być zamiaru popełnienia przestępstwa skoro od dawna byly problemy, nie płacil instruktorom, więc chyba zdawał sobie sprawę z tego, że nie da rady dalej poprowadzić firmy, a pieniądze od ludzi przyjmował nadal! Powinien dużo wcześniej zamknąć szkołę, a nie okradać następnych :?[/quote]

Ano nie było. Też rozmawiałam z policjantką, która prowadziła sprawę. Mówiła, że prawnie nie jest określone, ile kurs ma trwać, firma też się nie deklarowała w jakim czasie skończymy jazdy, więc nie możemy jej nic zarzucić. A upadłość zawsze może się zdarzyć. No i przecież oboje z żoną chcą naprawić wyrządzone nam szkody. Zdeklarowali się wyjeździć z nami godziny. Tacy wspaniali wspanialomyślni są (?).
paipai

Postprzez Berlinka89 » czwartek 06 sierpnia 2009, 09:43

kasia_85 napisał(a):
Co do zmiany szkoły. No tak ja przedstawiłam swoją kartę i na tej podstawie mam zaliczone godziny. Ale sprawa czterech kółek jest znana wśród OSK więc może uda Ci się gdzieś przyjąć.... Naprawdę można trafić na ludzi którzy Ci pomogą.

Tylko, że ja nie mam kompletnie nic, z wyjątkiem dowodu wpłaty :( Wątpię, żeby ktoś na gębę tak mnie przyjął :cry:
Berlinka89

Postprzez paipai » czwartek 06 sierpnia 2009, 09:45

Jeszcze jedna rzecz. Czy ktoś wie, jaka jest data zgłoszenia upadłości firmy oraz wypisania firmy z rejestru?

Ja rozpoczęłam kurs w maju, a w rozmowie z p. Sylwia Budzich wyszło, że firma upadla pod koniec kwietnia.
paipai

Postprzez Berlinka89 » czwartek 06 sierpnia 2009, 09:51

paipai napisał(a):
Berlinka89 napisał(a):
Ano nie było. Też rozmawiałam z policjantką, która prowadziła sprawę. Mówiła, że prawnie nie jest określone, ile kurs ma trwać, firma też się nie deklarowała w jakim czasie skończymy jazdy, więc nie możemy jej nic zarzucić. A upadłość zawsze może się zdarzyć. No i przecież oboje z żoną chcą naprawić wyrządzone nam szkody. Zdeklarowali się wyjeździć z nami godziny. Tacy wspaniali wspanialomyślni są (?).

A nie płacenie instruktorom to nie jest świadoma kradzież? Skoro nie ma się pieniędzy na zapłatę pracownikom to chyba już jest upadłość?! Chyba policjantka w łape dostała skoro pieprzy takie głupoty...
Berlinka89

Postprzez paipai » czwartek 06 sierpnia 2009, 10:17

[quote="Berlinka89"]A nie płacenie instruktorom to nie jest świadoma kradzież? Skoro nie ma się pieniędzy na zapłatę pracownikom to chyba już jest upadłość?! Chyba policjantka w łape dostała skoro pieprzy takie głupoty...[/quote]

Kto wie, być może. Na komisariacie spotkałam jeszcze jedną oszukaną przez 4 kółka panią. Czekałyśmy z pół godziny aż zjawi się policjantka prowadzącą sprawę. Byla bardzo mila i cierpliwa, wysłuchała naszych wszytskich żali, dała aktualne numery telefonów do Sylwi i Roberta Budzichów.

Jednak jedna rzecz mnie zastanawia. Od samego początku nie była chętna do zebrania naszych zeznań. Mówiła, że informacje jakie do tej pory zebrała pozwalają jej umorzyć śledztwo i jeśli nic nowego znaczącego się nie pojawi, to zrobi to w kolejnym tygodniu. Dlatego nie ma sensu, żebyśmy składały skargę. No i my (nierozgarnięte) sieroty poszłyśmy.

Dziwne jest również to, że firma wiedząc, że jest w stanie upadłości dalej zapisywała kursantów na kolejne kursy (maj, czerwiec) oraz to, że ciągle nie zdjęli swojej strony internetowej (mieli do niej dostęp, bo od maja zmieniły się na niej numery telefonów, ale żeby zdjąć całkowicie stronę...)
paipai

Postprzez kasia_85 » czwartek 06 sierpnia 2009, 10:45

Uważam że mamy ogromną szanse wygrać sprawe w sądzie.
Proponuje czekac gdyż ta ustawa będize bardzo dla nas korzystana( ze względu choćby na koszty rozprawy). Myślę że mamy ogromną szansę bo firma nie złamała prawa karnego (dlatego policja umożyła śledztwo), a złamała prawo cywilne (więc możemy im wytoczyć sprawę).
kasia_85

Postprzez wojak » czwartek 06 sierpnia 2009, 13:15

To już jest chore.Jak to nie ma znaczących dowodów oszustwa!!!>Masa poszkodowanych bez kasy to nie jes dowód.Ktoś wie jak to sie zgłąsza do interwencji????
wojak

Postprzez paipai » czwartek 06 sierpnia 2009, 13:20

[quote="wojak"]To już jest chore.Jak to nie ma znaczących dowodów oszustwa!!!>Masa poszkodowanych bez kasy to nie jes dowód.Ktoś wie jak to sie zgłąsza do interwencji????[/quote]

Może spróbuj przez kontakt z ich strony:
http://interwencja.interia.pl/zaloga/

Są maile do poszczególnych osób + numer telefonu.
paipai

Postprzez wojak » czwartek 06 sierpnia 2009, 19:19

Wysłałem e-maila do "interwencji" moze się odezwą.Jak coś bede wiedział to sie odezwe na forum
wojak

Postprzez athlon » czwartek 06 sierpnia 2009, 21:44

A nie trzeba było się zapytać pani policjantki czy jeżdżenie z kursantami w nieistniejącej szkole nie jest wykroczeniem???? A co wam da wyjeżdżenie godzin jak wystawionym przez niego zaswiadczeniem możecie w ubikacji (no nie powiem co zrobić) ??? Jakie to jest niby naprawienie szkody???? W każdej normalnej szkole macie prawo odejść w którym kolwiek momencie kursu jesteście i płacicie tylko za tyle godzin ile wyjeździliście. Wiec naprawdę nie rozumiem dlaczego Pan Robert nie może wam oddać pieniędzy??? Nie ma skąd wziąć ??? Providuś albo skok stefanka udziela kredytów na "ryja". Jakby facet wisiał kase US albo ZUSowi zaraz by go komornik nachodził, a tu facet zainkasował kase od kilkudziesieciu osób i znikł!!!! Chce naprawić szkodę ale nie może się skontaktować ze wszystkimi poszkodowanymi??? a to dziwne, w każdej normalnej szkole pierwszą rzeczą jest spisanie danych z DO adresu i telefonu. Ale takie rzeczy to tylko w polsce i jeszcze policja powie ze nie ma znamion przestępstwa??? No to tylko zakładac takie szkoły jazdy, inkasować kase i jazdy z kursantem przeprowadzać 15 lat, no paranoja
athlon

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka