mk61 napisał(a): chociaż wszystko zależy od tego, czy poprzedni właściciel dbał o samochód, czy tylko nim jeździł.
Mam Opla z 94 roku i blacha w stanie świetnym. Poprzedni właściciel dopieszczał samochód,garażował,a w rezultacie jestem bardzo zadowolona,że nie ma problemów z rdzą,która tak często przypisywana jest Oplom.
Jeśli mogę coś poradzić jako osoba,która kilka miesięcy temu kupowała swój pierwszy własny samochód. Nie podejmuj decyzji pochopnie,czasem lepiej dopłacić i udać się przed zakupem do mechanika na konsultacje (jeśli to możliwe) i nie mieć potem niemiłych niespodzianek.Oglądaj ogłoszenia,porównuj,przyglądaj się dokładnie autom...I oczywiście nie wierz ślepo w zapewnienia właścicieli.
Zastanów się co jest dla Ciebie w aucie najważniejsze? Bezpieczeństwo,osiągi,ekonomiczność czy wygląd. Czasem jeśli ceny danego modelu wahają się między np 6 tyś a 9,nie warto od razu decydować się na najtańszy.Może się okazać,że zapłacisz 6,ale 2 tyś będziesz musiał dołożyć przy pierwszym przeglądzie.