wyjaśnienie pewnej kwestii

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

wyjaśnienie pewnej kwestii

Postprzez skladaczek0 » czwartek 24 września 2009, 19:45

Witam wszystkich. Wczoraj zdawałem egzamin na prawo jazdy na Radarowej i udalo się ( dodam , że za pierwszym razem). Jendak mam pewną sprawę która nie daje mi spokoju. Otoż został popełniony bład w moim nazwisku i zgłaszałem to przy częsci teoretycznej kiedy na ekranie komputera mieliśmy sprawdzić wszystkie dane , egzaminator kazał mi napisać tam gdzie trzeba było sie podpisać przed wejściem przy popełnionym błedzie poprawne nazwisko ( chodzi tutaj o przekręcenie , jako że jestem mężczyzną i moje nazwisko kończy się na -ski , lecz zostało napisane w formie żeńskiej -a.) no i zrobiłem jak kazał. Następnie czekałem na część praktyczną i przez megafon czy też jak kto woli głosnik znów został popełniony ten sam błąd , egzaminator przeczytał w formie żeńskiej. Kiedy podszedłem do niego powiedziałem że został popełniony bład i zgłaszałem go na cześci teoretycznej. No i po egzaminie dostałem arkusz przebiegu egzaminu z wynikiem pozytywnym na poprawne nazwisko , bez przekręcenia. Teraz , czy mogą być jakieś problemy z wydaniem dokumentu , czy ktoś spotkał sie wcześniej z czymś takim. Bo jestem tak tym przejęty ,że juz mam takie myśli ze będe musiał jeszcze raz zdawać ;p bardzo proszę o pomoc.
skladaczek0

Postprzez Driver'ka » czwartek 24 września 2009, 20:22

Skoro powiadomiłeś o błędzie, powinni go niezwłocznie poprawić. Dokument powinien być wydany z prawidłowym.
Obrazek

Obrazek
Driver'ka

Postprzez Maćka » czwartek 24 września 2009, 20:28

Na początek gratulacje :)

Do urzędu idzie wniosek który Ty sam wypełniałeś w urzędzie, a to że w bazie komputerowej mają Twoje nazwisko w formie żeńskiej to pewnie zwykła literówka.
Na wniosku który wypełniałeś WORD dopisuje tylko, że uzyskałeś wynik pozytywny na egzaminie i uzyskałeś tym samym uprawienie do prowadzenia pojazdu danej kategorii.
Obrazek
Maćka

Postprzez skladaczek0 » czwartek 24 września 2009, 20:36

Uff... Dziękuje za tą optymistyczną odpowiedź bo dzisiaj cały dzień o tym myślałem i trochę się martwiłem , a wczoraj byłem w takiej euforii , że kompletnie o to zapomniałem zapytać w wordzie. Jeszcze raz dzięki.
skladaczek0

Powrót do Egzamin na prawo jazdy