przez Bolcia » sobota 26 września 2009, 11:06
przez drill » sobota 26 września 2009, 11:57
przez BOReK » sobota 26 września 2009, 12:36
drill napisał(a):Driver'ka - to gratuluję oznacza to ni mniej ni więcej, że pozycja za kierownicą była nieprawidłowa - to według adwersarza BOReK.
drill napisał(a):BOReK - i właśnie dzięki takim zatwardziałym postawom jak Twoja nie można w tym kraju niczego zmieniać na lepsze, albo jest to bardzo utrudnione.
drill napisał(a):Nie wiem, czemu tak obstajesz przy niedotykaniu tych głupich lusterek? Czy dlatego, aby pokazać swoją wyższość i lepsze opanowanie samochodu?
drill napisał(a):Praktyka czyni mistrza i z czasem ten młody kierowca nie będzie zapewne potrzebował dokonywać takiej korekty
drill napisał(a):przecież 30h to minimum
drill napisał(a):Padło tu na forum, że nie każdy musi mieć PJ, jednak jest to już raczej wymóg konieczny do normalnego funkcjonowania
drill napisał(a):gdyby tak miało być to zapis w rozporządzeniu powinien być inny.
drill napisał(a):Niedługo przejeżdżając do innego województwa trzeba będzie poznać i stosować się do ich reguł na drodze, przecież to absurd.
przez Bolcia » sobota 26 września 2009, 13:56
BOReK napisał(a):Nie, taki po prostu jest wymóg. Mówiłem - poczekajmy do egzaminu, ale obawiam się, że z koniecznością widzenia wszystkiego wokół problem wystąpi już na łuku.
przez mti91 » sobota 26 września 2009, 14:49
BOReK napisał(a):Naucz się parkować BEZ takich udogodnień, na życzenie mogę podać metodę, która jest skuteczna w 100% i stosuję ją od lat, równoległe zawsze mi idzie perfekcyjnie i szybko.
przez BOReK » sobota 26 września 2009, 15:00
przez dariex » sobota 26 września 2009, 18:08
Bolcia napisał(a):Driverko, ze tak zapytam... jak się wychylasz z fotela przez siedzącego obok pasażera zeby widziec krawęznik z prawej strony?
przez Driver'ka » sobota 26 września 2009, 18:21
Bolcia napisał(a):Driverko, ze tak zapytam... jak się wychylasz z fotela przez siedzącego obok pasażera zeby widziec krawęznik z prawej strony?
przez drill » sobota 26 września 2009, 20:22
przez BOReK » sobota 26 września 2009, 20:39
przez dariex » sobota 26 września 2009, 21:00
drill napisał(a):Driver'ka - i właśnie o to chodzi, jak to wytłumaczyłaś odrywasz plecy od fotela, a to nie jest prawidłowa pozycja za kierownicą.
przez Driver'ka » niedziela 27 września 2009, 00:15
chodzi o to, że niektórym to na początku swojej kariery kierowcy pomaga a egzaminatorzy (podobno we Wrocławiu nie) uparcie stoją na stanowisku, że nie można ich poprawić przy cofaniu.
przez drill » niedziela 27 września 2009, 09:30
przez Driver'ka » niedziela 27 września 2009, 09:40
Co do pozycji za kierownicą oceniane jest prawidłowe zajęcie tuż przed ruszeniem i nie ma tam napisane, że można ją zmieniać, poprawiać, a jednak wszyscy to robią.
przez drill » niedziela 27 września 2009, 09:44