przez Radosna » niedziela 11 października 2009, 15:12
To mój istruktor powinien świętym zostać przy tym co ze mna przeszedł :)
Fakt, ze niektóre błędy zdarzyły sie tylko na pierwszych 2-4 godz. no ale wymieniam:
odpalanie bez wciśnięcia sprzęgła, ze 2 rasy skosiłam krawęznik :) na 1 jeździe o mało nie wyprowadziłam skrzyni biegów przez maske (z taką siłą wrzuciłam jedynke ;) ), mylenie 2 z 4 , notoryczne ruszanie z 2, raz nie trzymałam sie swojego pasa na rondzie - obtrąbili mnie - i słusznie :), raz przy prawoskręcie wjechałam na postój taksówek i sie zastanawiam, czemu samochody nie ruszaja skoro maja zielone (to był dopiero ubaw jak sie zorientowałam co zrobiłam :D ), mylenie gazu z hamulcem kilka razy sie zdarzyło, zapominanie o kierunkowskazach, o światłach mijania, przypadkowe przełączenie na drogowe, raz przy wchodzeniu w zakręt jednocześnie redukowałam biegi i troche mi nie wyszło kręcenie kierownicą - było niebezpiecznie, raz nie zauważyłam stopu, notorycznie niezauważałam, że jestem na jednkierunkowej, parę razy zgasł mi na mieście, częste wymuszanie pierwszeństwa przy zmianie pasa ruchu, zdarzało mi sie kosić zakręty, parę razy zbyt gwałtowne hamowanie, wyprzedzanie rowerzysty na skrzyżowaniu tuż przed przejściem dla pieszych :) niezdecydowanie przy wyborze miejsca do parkowania (jeszcze troche i by się parking skończył :) ), raz nie zorienowałam sie , że droga po której jade to rondo :) , mylenie kierunkowskazów prawo/lewo dosłownie kilka razy, ruszaanie z piskiem kilka razy, raz przy cofaniu na łuku tak sie starałam, żeby pokazać instruktorowi jak to mi dobrze idzie, ze zaczęłam kręcić w drugą stronę ;) i duuuużo innych drobniejszych błędów. Było naprawdę zabawnie jak tak sobie to wszystko wspominam i z chęcią pojeździłabym jeszcze "elką" - choćby dla samej atmosfery ;)
12.05.09 - początek kursu/10.06.09 - 1 jazda/10.08.09 - 1 podejście: teoria +, plac +, miasto -/3.09.09 - 2 podejście: plac +, miasto +/10.09.09 - przyjęto wniosek - trwa postępowanie administracyjne :)/16.09.2009 - prawo jazdy do odbioru w Urzędzie :D