Nie do końca Borek masz rację, egzamin sam w sobie jest stresujący i jak jeszcze jakaś osoba mu utrudnia swoim chamstwem to istnieje duże prawdopodobieństwo, że obleje ten egzamin.
Ja z zawodu jestem fryzjerką, nie ma znaczenia jaki mam humor, fryzura ma być taka by klient był zadowolony, jak nie jest zadowolony wówczas nie powinnam pobierać za swoją złą usługę pieniędzy.
Egzaminator powinien być jak sędzia, niezawistny, popełniam błąd "przykro mi, nie zdała Pani z tego i tego powodu" a nie chamskie uwagi, w przeciągu swoich 6 egzaminów trafiłam na dwóch buców pisząc w prost, jeden od początku traktował mnie "z góry", drugi mimo że zaliczył mi egzamin pozytywnie chyba sam nie wiedział czego się czepia...
Bardzo trafny post. Każdy powinien byc profesjonalistą w swoim fachu i wykonywac swoją pracę możliwie najlepiej bez względu na pogodę, koniunkturę na giełdzie i wyniki ostatniej kolejki ligowej. Słynne zdanie "Egzamin zakończony wynikiem negatywnym" i fakt że poprawka dopiero za 2-3 miechy są wystarczająco demotywujące dla egzaminowanego. Nie potrzebuje wysłuchiwac jakim to jest łamagą, idiotą, nieukiem. Za to porady po ewentualnej porażce czsto merytoryczne są jak najbardziej wskazane. W skrajnie złych przypadkach można wypunktowac błedy, zasugerowac że "wiele jeszcze brakuje", ale nie mozna nikomu ubliżac. Egzaminator to urzędnik, a taka funkcja do czegoś zobowiązuje.
Gdy człowiek jest swiadkiem braków wiedzy albo dziwnego zachowania pewnie tak żywiołowo reaguje .Może milczenie tak wkurzyło tego Egzaminatora .Normalny człowiek broni sie słowem a nie słucha jak ciele pokorne tym samym dając do mysl;enia na swój temat w samych negatywach ..Jak pozwala sie na takie traktowanie i wieszanie psów na sobie wtedy tez druga osoba czuje sie bezkarna .
No tak, jak ktoś się nie odzywa to można jechac jak po garbatym ośle. Zgodnie z twoją tezą jak uczeń pytany przez swego nauczyciela w szkole na ocenę mówi "nie wiem" powinien zostac zbesztany z błotem, bo belfer reaguje impulsywnie.
Znaczący jest też fakt że poszkodowaną jest kobieta. Tacy panowie jak ten egzaminator zazwyczaj dręczą takich, którzy ani skutecznie się nie obronią, ani nie zripostują. Wielce jestem ciekaw czy tak samo wytrząsałby się nad rosłym mężczyzną.