Jak oblać egzaminatora?

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Jak oblać egzaminatora?

Postprzez malcolm » sobota 31 października 2009, 00:36

http://groups.google.com/group/pl.misc. ... f4c9529a3# Znalazłem na jednym z forum. Przeczytajcie sami. Z MORDem można wygrać:)
malcolm

Postprzez mk61 » sobota 31 października 2009, 01:33

No i? Jeśli egzaminator łajza, to musiał się liczyć z tym, że prędzej, czy później trafi na kogoś bardziej zorientowanego w temacie i nie odpuści... End of story.

Już widzę te posty, że 100% egzaminatorów jest takich i jak to kogoś po chamsku nie uwalił... A swoją drogą, to nieźli "specjaliści" się tam wypowiadają. :lol:
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez cman » sobota 31 października 2009, 10:07

Coś gościu ściemnia, najpierw pisze, że zmienił pas ruchu z wewnętrznego na zewnętrzny, a potem pisze, że jednak nie zmienił, tylko wyjechał z wewnętrznego, bo był na wewnętrznym.
Tak czy owak brawo dla organu "nadzoru"... szczyt niekompetencji. Oby jak najszybciej ktoś zrobił z tym porządek. Bo że egzamin mógł zostać unieważniony na skutek zmiany trasy egzaminacyjnej, to zrozumiałe, ale że został również unieważniony na skutek prawidłowej decyzji egzaminatora o nieprawidłowym i niebezpiecznym skręcie w prawo, to skandal. No chyba, że ta zmiana pasa ruchu w rzeczywistości jednak nastąpiła, tyle że dość późno, a egzaminator przesadził z oceną sytuacji - no ale tego zdający jakoś nie był w stanie konkretnie napisać.
cman

Postprzez wilkuzzz » sobota 31 października 2009, 12:54

Jak oblać egzaminatora?

Wiadro plastikowe , 5 litrów wody , dobry wymach . Gotowe !

A tak serio wychodzę z założenia że egzaminatorzy w 90% przypadków mają rację tylko egzaminowani skomlą o każdy raz jak nie zdadzą przez swój błąd że to egzaminator to jakiś cham i w ogóle uwziął się na niego . Ja zdałem za 2 i nie miałem jakoś obiekcji co do decyzji egzaminatora.
"Spadochroniarstwo uczy nas być silnym, a tylko takich potrzebuje nasza ojczyzna"
Gen. Stanisław F. Sosabowski
wilkuzzz

Postprzez rafaello56 » sobota 31 października 2009, 15:07

Jeżeli sytuacja jaką opisał w piśmie: http://trzypion.pl/MORD/Skarga.pdf pokrywała się z nagraniem i wystąpiły te dwa opisane wątki to faktycznie egzaminator chyba nie rozumie , że od niego wymaga się tak samo przestrzegania przepisów jak od egzaminowanych. Nigdzie nie zauważyłem żeby zjazd z pasa wewnętrznego był zabroniony , owszem zaleca się by na rondzie skręcać z zewnętrznego, ale tylko zaleca. Widzę , że albo autor pisemka jest prawnikiem , albo była pomoc takiej osoby. Szkoda , że nie wkleił tej odp. od marszałka, bo by była jasność w temacie

Egzaminator nie może stać ponad prawem, ale żal mi człowieka jeśli stracił posadę :wink:
B-6.2006, C- 2.2009, CE-9.2009
A,D- obecnie tylko w marzeniach ;)
rafaello56

Postprzez cman » sobota 31 października 2009, 18:05

rafaello56 napisał(a):Nigdzie nie zauważyłem żeby zjazd z pasa wewnętrznego był zabroniony...

A ja zauważyłem: art. 22 ust. 2 pkt. 1.
cman

Postprzez qad » sobota 31 października 2009, 18:51

cman napisał(a):Coś gościu ściemnia, najpierw pisze, że zmienił pas ruchu z wewnętrznego na zewnętrzny, a potem pisze, że jednak nie zmienił, tylko wyjechał z wewnętrznego, bo był na wewnętrznym.
Tak czy owak brawo dla organu "nadzoru"... szczyt niekompetencji. Oby jak najszybciej ktoś zrobił z tym porządek. Bo że egzamin mógł zostać unieważniony na skutek zmiany trasy egzaminacyjnej, to zrozumiałe, ale że został również unieważniony na skutek prawidłowej decyzji egzaminatora o nieprawidłowym i niebezpiecznym skręcie w prawo, to skandal. No chyba, że ta zmiana pasa ruchu w rzeczywistości jednak nastąpiła, tyle że dość późno, a egzaminator przesadził z oceną sytuacji - no ale tego zdający jakoś nie był w stanie konkretnie napisać.

Hell yeah ! :D
Wiedzialem jak tylko zobaczyłem tenh temat na wykopie ze predzej czy pozniej sie tu pojawi i poprostu BYŁEM PEWIEN że cman napisze coś broniąc egzaminatora i nie uznając racji tego gościa. Nie ważne jak, wazne zeby nie przyznać racji:)
Racje masz Ty, a nie wszyscydookoła, nawet jak widzieli nagranie.

Nawet nie chciało Ci sie dokladnie przeczytac tego tekstu i przez to sie czepiles wypowiedzi ktorej nie zrozumiales.
Dziwne, jest napisane 'moderator' a Twoje posty często zalatują mi trollem......

Ah, kocham to forum :)
qad

Postprzez dylek » sobota 31 października 2009, 19:10

cman napisał(a):
rafaello56 napisał(a):Nigdzie nie zauważyłem żeby zjazd z pasa wewnętrznego był zabroniony...

cman - kolega 2x zawracał na rondzie...

Chyba nie chcesz stosować zapisu o skręcie w prawo do zawracania ??
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez cman » sobota 31 października 2009, 20:47

qad napisał(a):Hell yeah ! :D
Wiedzialem jak tylko zobaczyłem tenh temat na wykopie ze predzej czy pozniej sie tu pojawi i poprostu BYŁEM PEWIEN że cman napisze coś broniąc egzaminatora i nie uznając racji tego gościa. Nie ważne jak, wazne zeby nie przyznać racji:)

Oh yeah, right!
Nie, nie ważne jak, tylko przyznać rację tam, gdzie racja jest.

qad napisał(a):Nawet nie chciało Ci sie dokladnie przeczytac tego tekstu i przez to sie czepiles wypowiedzi ktorej nie zrozumiales.

Na razie odnoszę wrażenie, że Ty raczej nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi, ale w końcu czego się spodziewać...

Zawsze będę bronił słusznych poglądów, zachowań i ocen, i wierz mi, nawet stado pieniaczy Tobie podobnych mnie do tego nie zniechęci.

dylek napisał(a):cman - kolega 2x zawracał na rondzie...

Chyba nie chcesz stosować zapisu o skręcie w prawo do zawracania ??

Oczywiście, że chcę stosować zapis o skręcie w prawo do zawracania, bo w tym przypadku, aby móc wykonać manewr zawracania, konieczne jest, na końcu manewru zawracania, wykonanie skrętu w prawo. Tłumaczyłem Ci to już wielokrotnie i więcej tłumaczyć nie będę, bo i tak jesteś w tej kwestii nieprzekonywalny.
cman

Postprzez qad » sobota 31 października 2009, 21:00

cman napisał(a):
qad napisał(a):Nawet nie chciało Ci sie dokladnie przeczytac tego tekstu i przez to sie czepiles wypowiedzi ktorej nie zrozumiales.

Na razie odnoszę wrażenie, że Ty raczej nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi, ale w końcu czego się spodziewać...

Przepraszam... naprawde taka jest Twoja taktyka? Udawać że nie zrozumiałeś co napisałem. Serio?
Czy może poprostu jesteś idiotą?
qad

Postprzez cman » sobota 31 października 2009, 21:02

Bardzo mi przykro, nie zrozumiałem. Proszę o wyjaśnienie.
cman

Postprzez oskbelfer » niedziela 01 listopada 2009, 17:49

rafaello56 napisał(a):Jeżeli sytuacja jaką opisał w piśmie: http://trzypion.pl/MORD/Skarga.pdf pokrywała się z nagraniem i wystąpiły te dwa opisane wątki :

rafaello56 napisał(a):Szkoda , że nie wkleił tej odp. od marszałka, bo by była jasność w temacie

No właśnie - udzie listy piszą - szkoda że brak odpowiedzi :)
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez Joter » niedziela 01 listopada 2009, 20:12

Jakoś w maju br. ..załapałem 25 punktów karnych (i nieco ponad 1000zł w plecy) za różnorakie przekroczenia przepisów drogowych np. 100km/h dwupasmówką w zabudowanym...... Cóż, punkty nie pierwszyzna....

Większość jakoś tego nie zauważa i od razu - huzia na egzaminatora. Jeżeli egzaminator złamał prawo powinien ponieść konsekwencje. Natomiast takiego "kierowcę" powinno się trzymać jak najdłużej i jak najdalej od dróg.
Joter

Postprzez rafaello56 » niedziela 01 listopada 2009, 21:02

cman napisał(a):

Prawo o ruchu drogowym - jak prawie każdy system prawny - nie wyczerpuje i nie określa wszystkich sytuacji, jakie przytrafiają się w różnych okolicznościach i sytuacjach życiowych.Przy wjeździe na skrzyżowanie należy zająć pas ruchu zgodnie z ogólnymi zasadami: prawy, jeżeli zamierzamy skręcić w prawo, lewy do skretu w lewo oraz dowolny do jazdy na wprost (jeśli pasy nie są oznaczone). Jednocześnie, zgodnie z ogólnymi zasadami (nie ma tu wyjątku), należy sygnalizować zamierzony kierunek jazdy przez skrzyżowanie, na rondzie kierunek zjazdu. Kierujący pojazdem ma obowiązek zawczasu i wyraźnie sygnalizować zamiar skręcania lub zmiany pasa ruchu.W sumie nie da się zjechać z ronda z pasa wewnętrznego, bo trzebaby było przeskoczyć nad pasem zewnętrznym :wink: , można tylko zbyt późno wykonać taki manewr, ale nie określają kiedy jest za późna zmiana a kiedy za wczesna, jeśli jest prawidłowa sygnalizacja zamiaru wykonania manewru i zachowane wszystkie środki ostrożności to manewr jest wykonany prawidłowo.
B-6.2006, C- 2.2009, CE-9.2009
A,D- obecnie tylko w marzeniach ;)
rafaello56

Postprzez cman » niedziela 01 listopada 2009, 21:20

Po pierwsze, jeżeli już kopiujesz czyjeś słowa, to jednak wypada zaznaczyć autorstwo.
Po drugie, wyjazd z wewnętrznego pasa ruchu na takim rondzie powoduje przecięcie zewnętrznego pasa ruchu, a nie jego zmianę - co jest istotną różnicą.
cman

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy