Niezaliczony egzamin - słusznie ??

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Postprzez piotrekbdg » poniedziałek 09 listopada 2009, 17:13

Coś mi się wydaje że ameno25 to Twój kumpel że go tak bronisz. Sam jest sobie winien nie zwracając uwagę na znaki.

A może powinieneś sformułowac "sam sobie jest winien że posłuchał egzaminatora"?

Nie znam tego forumowicza, piszę to co wynika z jego postów i jak ta sytuacja powinna byc interpretowana według przepisów. Jeśli masz inny pogląd poproszę o fragment regulaminu który mówi że polecenia nie muszą byc zgodne z przepisami o ruchu drogowym. Tylko zacytuj jak możesz, a nie wymyślaj nowych teorii.

Jeśli zatrzymał egzaminator Cię na środku skrzyżowania to musiał mieć jakąś podstawę żeby sądzić że naprawdę pojedziesz prosto.

ameno25 napisał że włączył kierunek i zaczął wykonywac skręt, kiedy nagle usłyszał komendę "prosto". Sorry, ale taki tekst niejednego by skołował. Poza tym fajne masz rozumowanie, ciekawe po czym egzaminator poznał gdzie on chce jechac? Prawy kierunek napewno sugerował jazdę na wprost. Kurcze żyjemy w czasach kiedy przed wykonaniem manewru egzaminatorzy wiedzą gdzie chcemy jechac! Może znasz miejsce gdzie tej parapsychologii uczą? Też chciałbym poczytac komuś w myślach.
Ostatnio zmieniony poniedziałek 09 listopada 2009, 17:16 przez piotrekbdg, łącznie zmieniany 1 raz
piotrekbdg

Postprzez ameno25 » poniedziałek 09 listopada 2009, 17:14

Coś mi się wydaje że ameno25 to Twój kumpel że go tak bronisz

Twój tok rozumowania naprawdę zapiera dech w piersiach

Sam jest sobie winien nie zwracając uwagę na znaki. Laughing

A może łaskawie mi powiesz dlaczego twierdzisz ze ja nie znam znaków ??

Zresztą wiesz co Twoje posty naprawdę mało co wnoszą do tematu i robią zbedny off-top
Żyj tak aby innym żyło się z Tobą dobrze
ameno25

Postprzez Septolete » poniedziałek 09 listopada 2009, 17:27

Daj znać jak się sprawa skończy. Nie rozumiem tylko po co głos w tym temacie zabierają osoby, które nie znają regulaminu egzaminowania :roll:
Septolete

Postprzez piotrekbdg » poniedziałek 09 listopada 2009, 17:28

Po prostu jeśli coś jest jasne względem przepisów to tak będe twierdził razem z nimi. Myślę , że nawet jak wygrasz odwołanie to użytkownik mufyn i tak nam racji nie przyzna, to taki typ który woli iśc na dno ze swoimi poglądami niż przyznac się że zabrnął za daleko. Najpierw twierdził, że to powszechna praktyka i wprowadzac w błąd można, potem że napewno chodziło o kolejne skrzyżowanie, a co będzie pisał na końcu to on sam tylko wie. No nic, może zacytuje mi w końcu paragraf który mówi żę wprowadzanie w błąd jest praktyką akceptowalną :D
piotrekbdg

Postprzez ameno25 » poniedziałek 09 listopada 2009, 17:35

Jutro dam znać o tym jak sprawa została załatwiona , dodam tylko ze kierownik wordu zadzwonił dzis do mnie dopiero po interwencji marszałka wojewódzkiego, wcześniejsze moje telefony do wordu kończyły się odpowiedziami ze kierownik jest zajęty, zdenerowowalem sie bo nie mam czasu na czekanie zadzwonilem do marszalka , wysluchal mnie osobiscie zadzwonil do word , po 10 min oddzwonil , powiedzial ze za chwile kierownik word bedzie dzwonil bo oglada teraz wideo , minelo kilka minut dzwoni kierownik , dodam ze byl bardzo mily
ameno25

Postprzez MakRojal » poniedziałek 09 listopada 2009, 18:23

Mogłeś powiedzieć dyrektorowi, że masz numer do premiera i zaraz zadzwonisz :D Oni tak mają, że nic sobie z Ciebie nie robią, dopóki ich nie postraszysz "górą". Wtedy robią się bardzo uprzejmi :wink: Rozumują jeszcze starym systemem. :?
MakRojal

Postprzez mufyn » poniedziałek 09 listopada 2009, 18:27

Coście się tak tego regulaminu uczepili? :lol: Jakąś fobie chyba macie.

w tym momencie osłupiałem widzę znak zakaz wjazdu , wcześniej znak nakaz skrętu w prawo a tutaj słyszę ze mam jechać prosto ,w tym momencie c zadziałał u mnie odruch bezwarunkowy i ułożyłem ręce na kierownicy do jazdy na wprost
czyli wygląda na to że chciałeś jechać na wprost.
Najpierw twierdził, że to powszechna praktyka i wprowadzac w błąd można
Kiedy ja tak mówiłem? Zacytuj mi moją wypowiedź gdzie jasno to wynika.
Daj znać jak się sprawa skończy.
A jak się może skończyć? Zaoszczędzi gość stówe i nic więcej. I znowu będzie chciał w zakaz wjechać :lol:
ameno25 napisał że włączył kierunek i zaczął wykonywac skręt, kiedy nagle usłyszał komendę "prosto"

Tak napisał? Przepraszam ale tu nie widzę :
teraz jest znak nakazujący skręt w prawo i znak zakazujący jazdę na wprost , a wiec włączam kierunkowskaz prawy , przesuwam lekko ręce na kierownicy w lewo aby ułatwić sobie obrót kierownica w prawo , i nagle polecenie egzaminatora "na skrzyżowaniu prosto " w tym momencie osłupiałem widzę znak zakaz wjazdu , wcześniej znak nakaz skrętu w prawo a tutaj słyszę ze mam jechać prosto ,w tym momencie c zadziałał u mnie odruch bezwarunkowy i ułożyłem ręce na kierownicy do jazdy na wprost i chce nacisnąć na hamulec
:lol:
12 kwiecień 2009: rozpoczęcie kursu
5 maj 2009: pierwsze jazdy
18 czerwca 2009: zapis na egzamin
2 lipca 2009: egzamin teoretyczny i praktyczny, Sukces!!!
14 lipca 2009 prawko w kieszeni:))
mufyn

Postprzez piotrekbdg » poniedziałek 09 listopada 2009, 20:01

Kiedy ja tak mówiłem? Zacytuj mi moją wypowiedź gdzie jasno to wynika.

No to proszę:

No to ładnie... To taka sama sytuacja jakby kazał Ci skręcić w zakaz. Nic nie da odwołanie. Chociaż ch**sko postąpił. Czasami tak robią egzaminatorzy, sprawdzają czy zwraca się uwagę na znaki.

Tutaj to piszesz i to bardzo wyraźnie. Kolejne:

Tak napisał? Przepraszam ale tu nie widzę :

teraz jest znak nakazujący skręt w prawo i znak zakazujący jazdę na wprost , a wiec włączam kierunkowskaz prawy , przesuwam lekko ręce na kierownicy w lewo aby ułatwić sobie obrót kierownica w prawo , i nagle polecenie egzaminatora "na skrzyżowaniu prosto " w tym momencie osłupiałem widzę znak zakaz wjazdu , wcześniej znak nakaz skrętu w prawo a tutaj słyszę ze mam jechać prosto ,w tym momencie c zadziałał u mnie odruch bezwarunkowy i ułożyłem ręce na kierownicy do jazdy na wprost i chce nacisnąć na hamulec , bo wiem ze tam jechać nie można ale w tym samym momencie Pan egzaminator wcisnął hamulec oznajmiając mi juz nie szepczącym głosem lecz już podniesionym ze w takim momencie on musi przerwać egzamin,

Nie dosyc że masz amnezję to jeszcze czytasz wybiórczo.

Coście się tak tego regulaminu uczepili? Jakąś fobie chyba macie.

Kto stanowi o egzaminowaniu i ruchu drogowym? Użytkownik mufyn czy przepisy? Mnie g...uzik obchodzą twoje fantazje my tu rozmawiamy o prawie stanowionym. I nie ważne co Ty myślisz, sąsiadka z naprzeciwka czy Krystyna z gazowni. Użytkownik zapytał się czy powody do odwołania są, Ty odparłeś że nie. Ja się pytam na jakiej podstawie? Jeśli podstawa jest to proszę po raz trzeci o cytat, jeśli takowego przepisu nie znasz to się nie odzywaj. Rozmawiamy tu o faktach, a nie o tym co się komu wydaje. Merytorycznie można rozmawiac tylko w oparciu o podstawy prawne, a nie o czyjeś widzi-misię. Jeżeli swojej tezy nie potrafisz poprzec konkretnym paragrafem to każdy będzie miał twoje zdanie w dupie bo co jak co ale władzy ustawodawczej to Ty kolego nie masz.
piotrekbdg

Postprzez Khay » poniedziałek 09 listopada 2009, 20:52

Piotrek po co karmisz trolla...?

Mi spokoju w tej historii nie daje coś innego. O ile dobrze zrozumiałem egzaminator na początku zapowiedział, że milczenie = prosto, lub wg znaków. Jeśli tak, to po kiego wała w ogóle mówił coś na temat jazdy na wprost? Chętnie posłuchałbym dokładnie jego polecenia w tamtej chwili, bo to mi wygląda (zakładam prawdomówność OP) na strzał w stopę. Takie polecenie (niezależnie od jego budowy) można uznać za próbę skłonienia egzaminowania do złamania przepisów. Odwołanie wobec tego (wg mnie) ze 100% pewnością sukcesu.
Khay

Postprzez mufyn » poniedziałek 09 listopada 2009, 20:59

A Ty masz problemy z rozróżnieniem sensu zdania:
przesuwam lekko ręce na kierownicy w lewo aby ułatwić sobie obrót kierownica w prawo

Gdzie tu pisze że ameno25 zaczął skręcać? Pisze raczej że ułożył ręce na kierownicy do skrętu.
żytkownik zapytał się czy powody do odwołania są, Ty odparłeś że nie.
Znowu musisz mnie zacytować, bo takiego czegoś nie powiedziałem
Nic nie da odwołanie.
A jeśli chodzi Ci o te słowa to źle się wysłowiłem, przepraszam Cię o encyklopedio regulaminów, :lol:

Khay, sam jesteś troll :lol2: :wink2:
mufyn

Postprzez piotrekbdg » poniedziałek 09 listopada 2009, 21:23

A jeśli chodzi Ci o te słowa to źle się wysłowiłem, przepraszam Cię o encyklopedio regulaminów,

Właśnie o to mi chodziło. Nie jestem żadną encyklopedią, po prostu opieram swe sądy o aktualne przepisy zamiast tworzyc nowe. A jeżeli się na nich nie znam to się nie odzywam.

A tak na marginesie, wrzucenie kierunku i ułożenie rąk to już początek wykonywania manewru...
piotrekbdg

Postprzez ameno25 » poniedziałek 09 listopada 2009, 21:42

mufyn rozmowa z tobą chłopie ( sory za kolokwializm ) jest bezsensowna , co najmniej wygląda jak przekomarzanie się z osoba nierozumna lub małym dzieckiem wiec proszę cie daj już sobie spokój i nie pisz nic więcej dla dobra tego forum bo twoje wypowiedzi naprawdę nie wiele wnoszą do tematu .
ameno25

Postprzez mufyn » poniedziałek 09 listopada 2009, 21:59

mufyn rozmowa z tobą chłopie
Skąd takie przypuszczenia że jestem mężczyzną? :lol: (dla ścisłości jestem)
nie pisz nic więcej dla dobra tego forum bo twoje wypowiedzi naprawdę nie wiele wnoszą do tematu
A powiedz mi ile Twoje wypowiedzi wprowadziły dobrego dla tego forum?
A tak na marginesie, wrzucenie kierunku i ułożenie rąk to już początek wykonywania manewru...
To przygotowanie do manewru nie samo wykonywanie.

Chciałem przeprosić także wszystkich za tą "dyskusję", w imieniu swoim oraz piotrekbdg, gdyż mogła się ona odbyć nie na forum lecz w prywatnych wiadomościach.
mufyn

Postprzez piotrekbdg » poniedziałek 09 listopada 2009, 22:22

Przepraszaj za siebie, ja bzdur nie wypisuje.

A powiedz mi ile Twoje wypowiedzi wprowadziły dobrego dla tego forum?

Podał fragment z regulaminu? Podał. Ja na twój paragraf czekam już piąty post.
piotrekbdg

Postprzez mufyn » poniedziałek 09 listopada 2009, 22:43

Przepraszaj za siebie, ja bzdur nie wypisuje.
Nie przepraszałem za Twoje czy moje głupoty,lecz za samą dyskusję. Jeśli myślisz że zaimponowałeś tymi swoimi wypowiedziami szczególnie mi, gdyż o to chodzi w dyskusjach, aby pokazać i narzucić swoją rację to się mylisz niestety.
Podał fragment z regulaminu
Napracował się... :lol:
Ja na twój paragraf czekam już piąty post
Czekaj dalej, nie napisałem nic co by zaprzeczało "regulaminowi".
mufyn

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy