Czemu by wzrosła? na pewno by nie wzrosła. Nie wmówisz mi ,że przy 130km/h jest bardziej niebezpiecznie niż przy 200km/h
Jakbym miał się ścigać z tirem 30-ty kilometr to z własnej mądrości ustąpiłbym głupiemu. Zwolniłbym i jechał z anim prawym pasem.
A wiek ma związek z bezpieczeństwem.
Jak czytam ,że 16latek pobił staruszkę inny podpalił bezdomnego a potem jak podrośnie do 18roku życia i dostanie prawo jazdy (w jego wypadku licencję na zabijanie). To tak jestem za podniesieniem wieku na prawo jazdy + testy psychologiczne oraz na prawo jazdy może zdawać tylko osoba niekarana!
Dla mnie sama jazda jest przyjemnością nie muszę zapier.... by sprawiało mi to przyjemność. Wolę np; do domu wrócić o 16.30 jadąc przepisowo niż zapier.... i być tam o 16.10. I może mnie nawet maluch wyprzedzić jadąc 200km/h (jak da rade :D) nie będzie mi to przeszkadzać. Ja będę żyć a on? Dzisiaj się mu uda jutro też po jutrze też ale w końcu nie. (no chyba ,że wjedzie we mnie jakiś idiota na czołowe:/)
Gdyby zwolnić było by bezpieczniej!
http://fotozrzut.pl/zdjecia/1da2e6d10d.jpg
To tak jak z prowadzeniem pod wpływem alkoholu. Powinni z miejsca zabierać prawo jazdy (bez możliwości odzyskania) i konfiskować auto (oraz każde w którym będzie później złapany)
Dodam iż jak wspomniałem wcześniej nie interesuje mnie zapier... najważniejsze jest dla mnie dowieść swoją rodzinę całą i bezpieczną do celu. Nawet jak miałbym się spóźnić o kilka minut.
Lepiej stracić kilka sekund z życia niż życie w czasie sekundy!
piotrekbdg napisał(a):W wieku 18 lat mogę podjąć pracę, załozyc rodzinę, konto bankowe a prawa jazdy nie mógłbym posiadać? Nie bądź śmieszny, pełnoletność to pełnoletność.
Pełnoletność wiekowa nie idzie w parze z pełnoletnością umysłową.
W wieku np:24 lat czasami jest wyższa niż w wieku 18lat