Witam
Poszukuje auta ,w miare dużego , wygodnego , pojemnośc od 16 do 2,0 benzyna i mam takie pytanie , czy warto kupić samochód Toyota Carina E GLI z rocznika 1997r w wersji sedan za kwote 10 999zł ??
Doświadczenia jakieś z tymi autami ktoś ma ??
Mam okazje kupić takie autko , w stanie b.dobrym z wyglądu , przebieg 190tys km, 2.0Pb bez LPG. Samochód podobno od pierwszego właściciela. Właściciel zgadza sie na obejrzenie pojazdu u jakiego kolwiek mechanika , bezwypadkowy. Ceny tych roczników się wahaja w róznych kwotach , w zależności od stanu , można i za 7000zł kupić , ale i trafić za 14000zł diesla 2,0TD lecz ten odpada w moim przypadku, od dłuższego czasu śledziłem ogłoszenia z tymi autami i tak się przedstawia to cenowo.
Zastanawiam się czy warto się w to auto pchać , czy warto wogóle. I zastanawia mnie dlaczego model następcy avensis jest niejednokrotnie tańszy od Cariny pomimo ze młodszy. Zdecydowałem się na Carinę z tego względu ze to auto mi się podoba ale można mieć za tą kwote nowszy młodszy model jakim jest avensis.
Miał ktoś do czynienia z tymi dwoma modelami , który bardziej byście polecili , carinę z ostatniego roku produkcji , czy avensis z poczatku produkcji ??
I co sądzicie o tej Carinie co napisałem , wiem ze bez obejrzenia auta trudno jest coś powiedzieć , ale może ktoś się wypowie co ma lub miał do czynienia z takim autem. A może coś innego możecie polecić ??
Podobno Carina to był "wzór bezawaryjności" (i z tego co słyszałem pomomo wieku nadal są to auta malo awaryjne według tego co przeczytałem w róznych możliwych zódłach) dlatego też głębiej się zainteresowałem tym autem i wsumie zdecydowany jestem na zakup nawet.