Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez Rozan99 » środa 21 kwietnia 2010, 00:10
przez sjakubowski » środa 21 kwietnia 2010, 01:19
przez szerszon » środa 21 kwietnia 2010, 08:59
przez Cyberix » środa 21 kwietnia 2010, 09:45
przez Rozan99 » środa 21 kwietnia 2010, 11:40
przez sjakubowski » środa 21 kwietnia 2010, 12:08
Mówimy o sknoconym działaniu S-3.Rozan99 napisał(a):S-3 mówi że nie występuje kolizja z innym UCZESTNIKIEM RUCHU, a że tramwaj jest uczestnikiem ruchu więc nie wydaje mi się żeby to że jest to tramwaj miało znaczenie...
przez szerszon » środa 21 kwietnia 2010, 14:56
Wyjeżdżając na drogę jesteś pewny,że wszyscy będą przestrzegać PoRD i nie spotka Ciebie zadna niespodziewana sytuacja ? Jest coś schrzanione i w razie czego trzeba odpowiednio szybko zareagować,a nie -przeciez ja miałem pierszeństwo.Cyberix napisał(a):
Czyli wjeżdżając na każde skrzyżowanie mam zakładać, że może być błędnie oznakowane? Czy tylko mam się martwić wtedy kiedy może jechać tramwaj ?
przez Cyberix » środa 21 kwietnia 2010, 17:28
szerszon napisał(a):Wyjeżdżając na drogę jesteś pewny,że wszyscy będą przestrzegać PoRD i nie spotka Ciebie zadna niespodziewana sytuacja ? Jest coś schrzanione i w razie czego trzeba odpowiednio szybko zareagować,a nie -przeciez ja miałem pierszeństwo.Cyberix napisał(a):Czyli wjeżdżając na każde skrzyżowanie mam zakładać, że może być błędnie oznakowane? Czy tylko mam się martwić wtedy kiedy może jechać tramwaj ?
przez lith » środa 21 kwietnia 2010, 18:28
Art. 4. Uczestnik ruchu i inna osoba znajdująca się na drodze mają prawo liczyć, że
inni uczestnicy tego ruchu przestrzegają przepisów ruchu drogowego, chyba że
okoliczności wskazują na możliwość odmiennego ich zachowania.
przez szerszon » środa 21 kwietnia 2010, 23:27
Myśleć,rozumiesz co to znaczy ?Jeśli nie potrafisz zareagować na różne niespodzianki to znaczy,że nie nadajesz się na kierowcę .Cyberix napisał(a): ale co ma zrobić kierowca, który decyzję musi podjąć w ciągu kilku sekund lub krócej ??
przez Cyberix » czwartek 22 kwietnia 2010, 08:18
szerszon napisał(a):Myśleć,rozumiesz co to znaczy ?Jeśli nie potrafisz zareagować na różne niespodzianki to znaczy,że nie nadajesz się na kierowcę .Cyberix napisał(a): ale co ma zrobić kierowca, który decyzję musi podjąć w ciągu kilku sekund lub krócej ??
przez sjakubowski » czwartek 22 kwietnia 2010, 09:48
Cyberix napisał(a):Widzisz? chyba że aktualne zachowanie jakiegoś uczestnika stanowi uzasadnione podejrzenie do odmiennego jego zachowania do tego momentu MAM PRAWO uważać, że ruch odbywa się zgodnie z przepisami !!!
przez Cyberix » czwartek 22 kwietnia 2010, 11:35
przez szerszon » czwartek 22 kwietnia 2010, 12:32
przez Cyberix » czwartek 22 kwietnia 2010, 12:40