przez P. » poniedziałek 31 maja 2010, 17:50
przez piotrekbdg » poniedziałek 31 maja 2010, 18:00
Redukcje robi sie przed skrecaniem..i nie pisze o pier dolach tylko grzecznie potwierdzam badz nie odpowiedzi innych...jak mam ci wytlumaczyc redukcje?
uczyli robic mnie przed skretem a nie po!
chyba po to jest instruktor by uczyc nie!?
Taki madry jestes to ciekawe czy sam umiesz go obslugiwac
gdybym nie wiedziala jak sie obsluguje samochod to raczej nie wyladowalabym w Wordzie!
reszta skonczylam polemizacje na ten temat!
Przed dojeżdżaniem do zakrętu redukcja - jak najbardziej. Ewentualnie już po zakręcie, jeśli zachodzi taka potrzeba.
przez P. » poniedziałek 31 maja 2010, 18:52
przez piotrekbdg » poniedziałek 31 maja 2010, 19:28
Wiem, czytałem wszystkie wpisy w tym temacie. Nie wykluczam (choć wydaje mi się to mało prawdopodobne), że polecenie wykonania prawoskrętu padło za późno.
przez grzana » wtorek 01 czerwca 2010, 17:07
przez piotrekbdg » wtorek 01 czerwca 2010, 17:18
A więc napisze poraz siódmy:tak mnie nauczyli ze redukcje robi sie przed zakretem!
Podstawowa zasada: biegu nie wolno redukować w trakcie pokonywania zakrętu!
W zakręcie może to spowodować uślizg tylnej osi (jeśli mamy napęd na tył) lub przedniej osi - jeśli mamy napęd z przodu
i kto ma racje??redukcje robi sie przed zakretem pisze po raz 8!!!
przez bac » wtorek 01 czerwca 2010, 17:37
piotrekbdg napisał(a):Bo?
przez Jarons » wtorek 01 czerwca 2010, 17:39
piotrekbdg napisał(a):i kto ma racje??redukcje robi sie przed zakretem pisze po raz 8!!!
Bo?
przez Triinu » wtorek 01 czerwca 2010, 17:43
przez piotrekbdg » wtorek 01 czerwca 2010, 17:44
Bo lepiej mieć w zakręcie kontrolę nad samochodem, niż jej nie mieć.
Jak masz inne zdanie, to je napisz wprost. Jak go nie masz, to nie mąć już więcej.
Al jeśli już tak zakodowałaś sobie że redukcje robi się przed- okey,zresztą chyba większość osób tak robi bo tak jest nauczona/ przyzwyczajona.
przez Jarons » wtorek 01 czerwca 2010, 17:47
piotrekbdg napisał(a):A ja cały czas drąże temat w kotekście sytuacji z jednego z początkowych postów: duża prędkosć, polecenie wydane na styk, niezbyt optymalne warunki by redukować przed.
przez piotrekbdg » wtorek 01 czerwca 2010, 17:51
przez Jarons » wtorek 01 czerwca 2010, 17:55
piotrekbdg napisał(a):No ale skoro brakowało miejsca (tak twierdziła) to moim zdaniem spokojnie można było przyhamować do pożądanej prędkosći, skręcić i wykonać redukcję po wyjściu na bieg który byłby najodpowiedniejszy.
przez anniselle » wtorek 01 czerwca 2010, 18:16
przez piotrekbdg » wtorek 01 czerwca 2010, 18:28