Witam, miesiąc temu zdałem prawko, za 2-3 tygodnie wybieram się w trasę rzędu 400km w jedną stronę.
Pytanie więc brzmi jak się przygotować, co zabrać, ile przerw robić.
Proszę o odpowiedzi na poziomie.
przez DjSpot » czwartek 10 czerwca 2010, 19:17
przez Borys_q » czwartek 10 czerwca 2010, 19:24
przez lith » czwartek 10 czerwca 2010, 19:33
przez Borys_q » czwartek 10 czerwca 2010, 19:42
przez sisco » czwartek 10 czerwca 2010, 19:57
przez lith » czwartek 10 czerwca 2010, 20:00
przez DjSpot » czwartek 10 czerwca 2010, 20:50
przez sankila » czwartek 10 czerwca 2010, 20:58
przez *Raimo* » czwartek 10 czerwca 2010, 22:51
przez mat4u » czwartek 10 czerwca 2010, 23:27
przez verde » piątek 11 czerwca 2010, 13:16
przez Jolkagda » piątek 11 czerwca 2010, 13:33
przez lith » piątek 11 czerwca 2010, 14:30
Rzeczywiście, mając taką nawigację 2 razy bym pomyslał zanim bym się posłuchał :) Na moją narzekać nie mogę, w zależności od pory dnia dobiera różne trasy i w godzinach szczytu potrafi wepchnąć czasem w dość dziwne uliczki co by tylko zatłoczone centra poomijać. Przy CB radiu boje się, ze bym nie załapał tak skomplikowanych objazdów i bym kończył gdzieś w ślepych zaułkach na blokowiskach :D Poza tym z CB radiem jechałem tylko kilka razy i to jako pasażer- powiem, ze nie przekonało mnei do siebie. Ludzie pytający się o drogę byli przez niektórych wyśmiewani, sypały sie liczne i długie wiązanki i w sumie przez większość czasu i tak musiało byc wyciszone przez co o stojącej policji ierowca się i tak nie dowiedział :) Poza tym za granicą już nie jest tak kolorowo, a 'dłuższe trasy' mają to do siebie, ze często wybiegają poza granice.Verde napisał(a):niż stać w korkach ( najczęściej są to drogi wybierane właśnie przez nawigację )
przez mk61 » piątek 11 czerwca 2010, 15:16
Jolkagda napisał(a):Większość wypowiadających się ma rację, powoli a do celu. Nie umawiać się na konkretną godzinę. No i uważać na spychające tiry.
lith napisał(a):Przy CB radiu boje się, ze bym nie załapał tak skomplikowanych objazdów i bym kończył gdzieś w ślepych zaułkach na blokowiskach :D Poza tym z CB radiem jechałem tylko kilka razy i to jako pasażer- powiem, ze nie przekonało mnei do siebie. Ludzie pytający się o drogę byli przez niektórych wyśmiewani, sypały sie liczne i długie wiązanki i w sumie przez większość czasu i tak musiało byc wyciszone przez co o stojącej policji ierowca się i tak nie dowiedział :) Poza tym za granicą już nie jest tak kolorowo, a 'dłuższe trasy' mają to do siebie, ze często wybiegają poza granice.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
przez lith » piątek 11 czerwca 2010, 15:33
-jak miniesz takie silosy po prawej to skręć w pierwszą w lewo
-ok jestem, jak dalej
-w 'Czarnym Dolnym' na jedynym skrzyżowaniu w prawo i potem cały prosto
-ok, wielkie dzięki
[...]
-ej, ale tu sie kończy droga i jest jakieś wysypisko
-wiem xD [kilkunastosekundowy wybuch śmiechu]