Reklama na samochodzie.

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Reklama na samochodzie.

Postprzez PapuT » sobota 17 lipca 2010, 11:38

Jak w temacie.

Zna ktoś jakąś dobrą i godną polecania firmę?

Jak na razie znalazłem kilka ogłoszeń, że niby wysokie zarobiki ale jak próbowałem dzwonić chciało mnie przekierować na jakiś wysoko płatny numer.

Troszkę googluję ale na razie nic konkretnego nie znalazłem, może ktoś coś poleci

Chodzi o oklejenie samochodu jakąś reklamą.Wiem, pare złotówek można na tym zarobić.
PapuT

Postprzez sankila » sobota 17 lipca 2010, 18:44

Może zacznij od oferty - jakie auto, ile jeździsz i po jakich trasach, gdzie stajesz. W wielu przypadkach opłaca sie dogadać z jakąś lokalną firmą, zamiast agencji reklamowej.
sankila

Postprzez Neurot » niedziela 18 lipca 2010, 08:01

Nie słyszałem nigdy o akcjach tego typu.
Jedyne co było powszechne to piramidy finansowe oparte na reklamach, którymi oklejano auta.

Schemat prosty (i zazwyczaj podobny).
Pojawia się ogłoszenie, że za oklejenie swojego auta płaca "100 miliardów złotych za godzinę". Warunkiem jest wpłacenie kaucji (czy czegoś tam, zawsze jednak trzeba coś wpłacić).

I teraz clou programu...
Założyciel piramidy płaci właścicielom aut za reklamę, ale...
Ale tylko tym na górze piramidy (pierwszym) z kaucji wpłacanych przez nowych. Im więcej osób, tym bardziej założyciel niewypłacalny... Zazwyczaj po krótkim czasie firma-krzak zwija manatki i otwiera się w innym mieście, pod inną nazwą.

Jeżeli więc będziesz chciał okleić auto w firmie obiecującej krociowe zyski, oraz każącej sobie wpłacić najpierw kaucje - to jesteś na dobrej drodze, by być wycyckanym przez firmę-krzak.

Na przykład (do poczytania)
http://wyhacz.gazeta.pl/Wyhacz/1,88542, ... nie__.html

Ja osobiście bym już celował jakby coś w "mobilka", czyli zatrudnienie się wraz ze swoim autem do ciągania przyczepki z bilboard`em.
Pozdrawiam i życzę szczęśliwej podróży
Obrazek
Neurot

Powrót do Luźna gadka