To akurat ustawia się w opcjach, nie pamiętam jak to się nazywa, ale coś a'la "ignoruj odchylenie" czy coś takiego. (nie wiem czy nie trzeba wyłączyć "prostego menu" aby to się gdzieś pojawiło).
Ignorowanie odchylen srednich mam wklepane (domyslnie tak bylo).
I kolejna uwaga. Po wyłączeniu prostego menu, w opcjach GPS warto zwiększyć odpytywanie GPS na maks, czyli 5 razy na sekundę, zwiększa to dokładność pozycjonowania zwłaszcza podczas manewrów.
Czestotliwosc pozycjonowania jest tez uzalezniona od urzadzenia, modulu gps. Jesli modul moze max 1Hz, to ustawienie w am 5 odczytow na sekunde niczego nie zmieni, bedzie tylko jeden odczyt na seqnde. Wiekszosc tych tanich gpsow ma max 2Hz, czyli max 2 odczyty na sekunde. 1-2 odczyty na sekunde sa w zupelnosci wystarczajace, ustawienie 5Hz to niepotrzebne zjadanie, zazwyczaj juz wystarczajaco zmaltretowanej baterii.
Jeśli ktoś żałuje 90 czy 160zł rocznie to jest zwykły złodziej i tyle.
Ze jak??? Jesli nie bede aktualizowal swojej legalnej am, bo szkoda mi kasy lub nie mam takiej potrzeby, bo juz z niej nie korzystalm, to jestem zlodziejem? :P
A jakimś dziwnym trafem nikomu kto tak ochoczo ściąga automapę z rapidshare nie przyjdzie głowy, żeby sobie darmowo zatankować paliwo.
A uja! Ja raz odjechalem nie placac xD Bylo to przy Unii Lubelskiej na Lukoilu (a byc moze wtedy jeszcze Jetcie) :P
Spieszylem sie i wypadlo mi z glowy :lol:
No ale ja sie nie licze, bo am mam legalna :P I nie zaplacilem ani zlotowki, bo wygralem w konkursie :smoke:
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków