oblany egzamin bo...

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

oblany egzamin bo...

Postprzez Damian18l » czwartek 25 listopada 2010, 15:29

Witam wczoraj oblałem po raz drugi egzamin praktyczny w czym wczoraj jeździłem już po mieście 30 minut i zdarzyła się taka sytuacja jadę środkowym pasem na prost i egzaminator mówi bym jechał w prawo czyli na prawy pas trzeba zjechać to puszczam kierunek w prawo i widzę auto jedzie na prawym pasie więc zwalniam niech pojedzie ale ono zwalnia więc ja wykorzystuje to i wjeżdżam a tamten co mi ustępował przyspieszył a egzaminator mówi wymuszenie pierwszeństwa.

Do tego auto stało to co mnie tak w hu.. zrobiła na czerwonym świetle i powiedziałem egzaminatorowi jak wracaliśmy że ja tu wysiądę wysadził mnie a ja biegiem do tego auta co mnie udupiło a egzaminator za mną i mówi proszę się wrócić nie warto to się zdarza a do tego pan zdawał o 14 jak były godziny szczytu i mówi niech pan idzie na następny się zapisać egzamin.

Tego gościa bym rozerwał jak bym dobiegł do auta!
Damian18l

Re: oblany egzamin bo...

Postprzez cman » czwartek 25 listopada 2010, 16:23

Damian18l napisał(a):Tego gościa bym rozerwał jak bym dobiegł do auta!

Jesteś pewien?
cman

Postprzez Damian18l » czwartek 25 listopada 2010, 16:56

Może bym go nie rozerwał ale opier... nieźle a jak by coś nie tego się odnosił to nie wiem czy nie odwiną bym mu.

Specjalnie tak zrobił widział LKĘ i tak specialnie!!!
Damian18l

Postprzez cman » czwartek 25 listopada 2010, 17:17

Też mi się raz trafił taki, co mi w przypływie niezdrowych emocji chciał "odwinąć" i nawet próbował, pomimo ostrzeżeń, żeby się uspokoił, bo mu nie chcę zrobić krzywdy. No a za moment był bardzo ciężko zdziwiony co się stało i jak to się stało...
cman

Postprzez ks-rider » czwartek 25 listopada 2010, 18:11

Zadaj sobie sam pytanie jaka odleglosc was dzielila, o ile do twojego pojazdu oddalony byl tamten pojazd ktory chcial Cie wpuscic ? Podejrzewam, ze nie zachowales do niego bezpüiecznego odstepu - ile matrow Was dzielilo ?

:wink:
ks-rider

Postprzez Razor1990 » piątek 26 listopada 2010, 15:23

cman napisał(a):Też mi się raz trafił taki, co mi w przypływie niezdrowych emocji chciał "odwinąć" i nawet próbował, pomimo ostrzeżeń, żeby się uspokoił, bo mu nie chcę zrobić krzywdy. No a za moment był bardzo ciężko zdziwiony co się stało i jak to się stało...

Wożę zawsze przy sobie pałkę teleskopową - świst przy rozkładaniu jej studzi nawet największe emocje u nerwusów :spoko:

Damian, na przyszłość (nie wiem czy byś to zrobił kiedyś czy nie) - nie radzę nigdy podbijać do innego kierowcy, bo może się to naprawdę kiepsko dla Ciebie skończyć ;)
Razor1990

Postprzez lith » piątek 26 listopada 2010, 18:45

@Damian18l no specjalnie... specjalnie chciał Cię wpuścić... a że zamiast skorzystać z okazji to wyczekałeś aż się rozmyśli i potem mu pod maskę się władowałeś to już tylko Twoja wina. Nie dość, że typ uprzejmy to jeszcze jakieś pretensje masz nie wiem o co. Jak już widziałeś, że przespałeś że Cię puszcza to trudno, nie trzeba było wtedy zmieniać przed nim pasa, bo to było do przewidzenia, że jak nie chcesz skorzystać z uprzejmości to w każdej chwili może przyspieszyć, bo ile może ruch spowalniać na swoim pasie.

Normalna sytuacja... on Cię puszcza- Ty nie korzystasz i po chwili powstaje problem, bo on nie wie czy jednak przyspieszyć, bo co jak Ty się jednak zdecydujesz zmienić, Ty nie chcesz zmieniać, bo boisz sie czy on nie przyspieszy... i każdy czeka na ruch tego z drugiej strony... i często oczywiście obie osoby ruszają razem... standard... z resztą przecież w ogóle tego typu sytuacje na co dzień się zdarzają często... nie tylko w samochodzie :D

btw. W sumie to z takim podejściem to lepiej, żebyś jeszcze trochę pojeździł z niebieskim L :>
lith

Postprzez Amos » sobota 27 listopada 2010, 12:57

lith napisał(a):@Damian18l no specjalnie... specjalnie chciał Cię wpuścić... a że zamiast skorzystać z okazji to wyczekałeś aż się rozmyśli

A skąd wiesz, że czekał...
To nie prędkość zabija, tylko bezmyslność, złe przepisy i kiepska infrastruktura...
Amos

Postprzez lith » sobota 27 listopada 2010, 13:09

Nie wiem, ale takie sytuacje widuje się wkoło... a jakoś nie widziałem nigdy, żeby ktoś był na tyle bezinteresownie złośliwy, żeby przyhamować i jak ktoś zaczyna zmieniać pas to nagle przyspieszać... z tym, że wielu kierowców nie czeka długo na reakcję 'wpuszczanego' więc jak ten nie załapie od razu, że ktoś go chce puścić to potem mogą wyniknąć takie nieporozumienia.
lith

Powrót do Egzamin na prawo jazdy