Egzamin przerwany na wniosek osoby egzaminowanej.

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Egzamin przerwany na wniosek osoby egzaminowanej.

Postprzez krecha126 » piątek 11 lutego 2011, 19:56

Mam pytanie , miałem egzamin na prawo jazdy kat B w Bydgoszczy , 3 oblany , a oto pytanie wyjechałem z wordu miałem skręcić w lewo po wiaduktem skręciłem lecz potem przy zmianie pasa ruchu na prawy najechałem na linie ciągłą egzaminator poinformował mnie o błędzie potem jechałem gajową miałem zawracanie , potem jadać dalej zrobiłem jeszcze 1 błąd na skrzyżowaniu ruszyłem z 2 biegu ;d egzaminator odnotował i walnął haczyk przy dynamika jazdy potem koło expresu w prawo i parkowanie równoległe kolo stadionu Polonii wykonałem poprawnie potem ruszam do przodu i KOMENDA (proszę skręcić w lewo ) kierunkowskaz i wahanie 1 kierunkowa max lewy pomyślałem a i tak zrobiłem na odwrót i skręciłem z prawego niestety (gamoń) egzaminator poinformował mnie że zrobiłem 2 błąd przy zmianie pasa ruchu potem miałem skręcić w prawo i pytanie czy chce dalej kontynuować jazdę (odmówiłem) , a z tego co mi wiadomo jak się nie spowoduje zagrożenia ruchu można prowadzić jazdę doszkalająca myślałem że chodzi o to potem patrze na kartę przebiegu egzaminu i pisze egz przerwany na wniosek osoby egz więc pytam czy jeżeli zgodził bym się kontynuować jazdę dalej to egzamin trwałby nadal czy chodziło o jazdę doszkalająca bo na karcie przebiegu mam 2 haki przy neg zmiana kierunku jazdy w lewo . Szczerze nic nie rozumiem proszę o pomoc .
KAT. B.
1.egz. 28.12.2010- Teoria(+) Plac(+) Miasto (-)
2.egz.25.01.2011- Plac(+) Miasto (-)
3.egz.11.02.2011-Plac(+) Miasto(-)
4.egz ?
krecha126

Re: Egzamin przerwany na wniosek osoby egzaminowanej.

Postprzez skov » piątek 11 lutego 2011, 21:33

krecha126 napisał(a): . Szczerze nic nie rozumiem proszę o pomoc .

i ja też...
skov

Postprzez michooo » piątek 11 lutego 2011, 21:38

2-gi błąd tego samego rodzaju powoduje zakończenie egzaminu. Więc zapewne chodziło o to czy chcesz prowadzić z powrotem do ośrodka żeby sobie poćwiczyć, ale i tak już oblałeś.
Przynajmniej tyle z tego zrozumiałem.
michooo

Postprzez krecha126 » piątek 11 lutego 2011, 22:06

Dzięki za odp już wiem o co chodzi . do zamknięcia ....
KAT. B.
4.egz ?
krecha126

Postprzez dylek » piątek 11 lutego 2011, 22:26

michooo napisał(a):2-gi błąd tego samego rodzaju powoduje zakończenie egzaminu. Więc zapewne chodziło o to czy chcesz prowadzić z powrotem do ośrodka żeby sobie poćwiczyć, ale i tak już oblałeś.
Przynajmniej tyle z tego zrozumiałem.

2gi drobny błąd nie powoduje zakończenia egzaminu.
Można dalej jechać, ale wynik jego jest już przesądzony ;)
Egzamin jest przerywany przez egzaminatora za duży błąd.
Tu został przerwany na wniosek egzaminowanego, bo kolega już dalej nie chciał jeździć znając wynik końcowy....
A w sumie szkoda, bo przecież zapłacone :D
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Postprzez Borys_q » piątek 11 lutego 2011, 22:34

2-gi błąd tego samego rodzaju powoduje zakończenie egzaminu. Więc zapewne chodziło o to czy chcesz prowadzić z powrotem do ośrodka żeby sobie poćwiczyć, ale i tak już oblałeś.

Nie jazdę do ośroka, tylko wykonywanie dalszych zadań egzaminacyjnych w czasie nie krótszym niż... Taki egzamin można podważyć bo nie został przerwany i nie zostały wykonane wszystkie zadania egzaminacyjne.

To, że w takiej sytuacji egzaminator robi łaskę, że pozwala jechać z powrotem do wordu jest jawnym łamaniem prawa i naciąganiem kursanta na kasę, tak samo jak bezpodstawne przerywanie egzaminu po dwukrotnym niezaliczeniu górki lub zadania nr 1. Egzamin powinien trwać nadal z zastosowaniem wszystkich odnoszących się do niego przepisów.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez scorpio44 » piątek 11 lutego 2011, 23:43

krecha126 napisał(a):czy jeżeli zgodził bym się kontynuować jazdę dalej to egzamin trwałby nadal

Owszem, trwałby. Co nie zmienia faktu, że jego negatywny wynik byłby już przesądzony.
scorpio44

Postprzez szerszon » sobota 12 lutego 2011, 00:43

Borys_q napisał(a):
Nie jazdę do ośroka, tylko wykonywanie dalszych zadań egzaminacyjnych w czasie nie krótszym niż... Taki egzamin można podważyć bo nie został przerwany i nie zostały wykonane wszystkie zadania egzaminacyjne.

To, że w takiej sytuacji egzaminator robi łaskę, że pozwala jechać z powrotem do wordu jest jawnym łamaniem prawa i naciąganiem kursanta na kasę, tak samo jak bezpodstawne przerywanie egzaminu po dwukrotnym niezaliczeniu górki lub zadania nr 1. Egzamin powinien trwać nadal z zastosowaniem wszystkich odnoszących się do niego przepisów.

Tylko w takich sytuacjach "dziwnie" szybko kursant popełnia duży błąd. :hmm:
szerszon

Postprzez Borys_q » sobota 12 lutego 2011, 01:22

To inna sprawa, ale niestety często też jazda jest prowadzona do ośrodka bez realizacji zadań egzaminacyjnych ani minimalnego czasu trwania egzaminu. Tylko jak tu przekonać kogoś żeby się odwołał na 90% będzie miał egzamin za free.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez krecha126 » sobota 12 lutego 2011, 10:52

Już powoli zaczyna brakować mi sił na zrobienie tego prawka , a najbardziej mnie wkurza to że znam zasady a i tak zrobię na pierdo...y odwrót , jeżdżąc przed egzaminem słyszę że powinienem sobie poradzić znam zasady itd,itp a 3 podejście zostało spalone i najbardziej wkurza to że do końca egz dużo nie zostało praktycznie już bym powoli wracał i przy okazji wykonywał resztę zadań ... ahhh
KAT. B.
4.egz ?
krecha126

Postprzez skov » sobota 12 lutego 2011, 11:38

szerszon napisał(a):Tylko w takich sytuacjach "dziwnie" szybko kursant popełnia duży błąd. :hmm:

nie ma co generalizować, równie często kursant znając wynik jedzie na luzie i nie popełnia żadnych błędów. Na "duży błąd" wpływ ma również czas, który nie może być krótszy niż 40 min. Jak ktoś popełni drugi mały błąd skutkujący negatywem w 25 min to ma jeszcze co najmniej 15 min na zaliczenie "dużego błędu"
Albo jedzie na luzie i mu wszystko już zwisa :D
skov

Postprzez szerszon » sobota 12 lutego 2011, 12:26

Zapraszam Ciebie na Radarową w Warszawie, tutaj brakuje troszkę rozsądnych egzaminatorów, a kierownik jest w miare normalny.
szerszon

Postprzez krecha126 » sobota 12 lutego 2011, 12:41

Dzięki ale do Wawy mam spory kawałek :) jestem z okolic Bydgoszczy ;p jak teraz nie zdam 4 raz to się chyba powieszę ;d
KAT. B.
4.egz ?
krecha126

Postprzez usmiechnieta » niedziela 13 lutego 2011, 01:40

Borys_q napisał(a):

moment. czy dobrze rozumiem, że jeśli uwaliłam na łuku, zapytałam się egzaminatora czy możemy jechać na miasto i on powiedział że nie, to mam prawo składać reklamację i powinni mi ją uznać?
usmiechnieta

Postprzez dylek » niedziela 13 lutego 2011, 09:12

4. Zachowaniem osoby egzaminowanej świadczącym o możliwości stworzenia zagrożenia dla bezpieczeństwa ruchu drogowego jest:
1) działanie mogące skutkować stworzeniem zagrożenia dla zdrowia lub życia osób;
2) przejechanie kołem przez linie wyznaczające zewnętrzne krawędzie stanowisk;
3) najechanie albo potrącenie pachołka lub tyczki;
4) dwukrotne nieprawidłowe wykonanie zadania ruszanie z miejsca oraz jazda pasem ruchu do przodu i tyłu.

Jeśli chodzi o łuk to przerywamy...
Ale tego zapisu nie ma przy obsłudze i przygotowaniu, jak również przy ruszaniu na wzniesieniu.
Tam 2x drobny błąd = oblany egzamin, ale nie przerwany - można jechać na miasto ;)
Pozdrawiam z prawego fotela "eLki" :D
dylek
Moderator

Następna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy