Moim zdaniem i mojego nauczyciela egzamin powinien być zdany

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Moim zdaniem i mojego nauczyciela egzamin powinien być z

Postprzez piotrekbdg » piątek 04 marca 2011, 17:11

Wiec jesli za ciezarowka ktos sie kulał, to na egzaminie mógł go za to uwalić - bo nie ustąpił pierwszeństwa.

Możesz nam wyjaśnić tą nowatorską tezę? Bo brzmi dość intrygująco.
piotrekbdg

Postprzez Cyberix » piątek 04 marca 2011, 17:45

No a ja radzę doczytać co to jest nieustąpienie pierwszeństwa, bo z przedstawionych opisów nijak nie wynika, że ktoś komuś wymusił pierwszeństwo... tyle, że jak wiadomo, punkt widzenia, zależy od punktu siedzenia.
Cyberix

Postprzez oskbelfer » piątek 04 marca 2011, 17:59

slayergt napisał(a):Skov zaznaczyl mi 3 i 4 punkt .Bobpl właśnie pytałem o tą komisję bo jakby było tak że rozpatrzą pozytywnie a będę zdawał z komisją to bym podziękował.Co do dodatkowych godzin to wiecie co tak szczerze jeżdzę od 5-ciu lat bez prawka,bez kolizyjnie i udawało się że nigdy mnie niezatrzymali także jeździć naprawdę dobrze jeżdzę.

a co komisji się boisz ? przecież 5 lat bez prawka i bez policji - czego tu się bać ? przecież jak sam twierdzisz dobrze jeździsz :) (rozwalają mnie takie teksty)

Pisz odwołanie do marszałka, a potem wklej tu odpowiedź marszałka :)
sorry taki mamy klimat....sorry - na autostradach nie ma skrzyżowań, am sorry
N'attendez pas le Jugement dernier. Il a lieu tous les jours.
oskbelfer

Postprzez rusel » piątek 04 marca 2011, 20:56

Co do dodatkowych godzin to wiecie co tak szczerze jeżdzę od 5-ciu lat bez prawka,bez kolizyjnie i udawało się że nigdy mnie niezatrzymali także jeździć naprawdę dobrze jeżdzę.

no tak, teraz to takie czasy ze kursanci podjezdzaja pod oski swoimi brykami..

a moze zapis z kamery pokaze ze egzaminator lekko przysnal i klapek opadl mu na hamulec, ja bym sie odwolal
rusel

Postprzez lith » piątek 04 marca 2011, 21:31

Teraz?... gdzieś widziałem fajny filmik o tym... tyle, że w rolach głównych maluszek i fiat 125... czyli w najgorszym razie nic się nie zmieniło od 'dawniejszych' czasów :P
lith

Postprzez slayergt » piątek 04 marca 2011, 23:54

egzaminator mi powiedział: "zostawmy tą ciężarówkę w spokoju,jeżeli pojazd był na rondzie niemiałem prawa wjechać" wymuszenia niebyło bo ten samochód był na rondzie troszkę też i czekał aż ciężarówka przejedzie,także jakby mi nienadepnoł na hamulec, mogę się wciąć że ja już bym zjeżdzał z ronda a tamten dopiero by zaczął ruszać.
slayergt

Postprzez bobpl » sobota 05 marca 2011, 00:52

slayergt napisał(a):"zostawmy tą ciężarówkę w spokoju,jeżeli pojazd był na rondzie niemiałem prawa wjechać"

rozwiewam wątpliwosci - to nie ja bylem tym egzaminatorem :D
slayergt napisał(a):mogę się wciąć że ja już bym zjeżdzał z ronda a tamten dopiero by zaczął ruszać.

z kazdym postem opis Twojej sytuacji wyglada coraz ciekawiej. Niedlugo dojdziemy do tego, ze egzaminator zahamowal juz po zjezdzie z ronda.
30.09.2010 - Data uzyskania uprawnień.
Obecnie: Lanos "Czerwona Rakieta" 1.4 z podtlenkiem LPG ;)
bobpl

Postprzez slayergt » sobota 05 marca 2011, 01:06

Wygląda tak samo jezdzie ciężarówka z lewej zjeżdza tutaj skąd ja wyjeżdzam wtedy ja ruszam i ten gośc po lewej też rusza i przystaje na rondzie czekając az ciezarowka zjedzie(tak sie tylko domyslam bo mi ta ciezarowka zasłania) więc ja juz polowa samochodu jestem ciezarowka powoli opusza rondo i za nia wylania się stojący samochód który zaczyna ruszac.Egzaminator daje po hamulcach i mowie ze byl uszestnik na rondzie niemiałem prawa jechać.Jasne?
slayergt

Postprzez scorpio44 » sobota 05 marca 2011, 01:15

lith napisał(a):
bobpl napisał(a):jesli byl ktos na rondzie to nie miales prawa wjechac.

Nie no, z tym to ostro przegiąłeś

Najgorzej, że z opisu autora wynika, że egzaminator również tak to uzasadnił...
scorpio44

Postprzez sankila » sobota 05 marca 2011, 03:23

slayergt
jak to było z rondem - nie wiem, ale wiem, że prawdomówność nie jest Twoją mocną stroną.
slayergt napisał(a):3 raz [zdaję egzamin] dlatego że: 1 raz nieprzyszedłem poprostu na egzamin, drugi raz uwalił mnie na placu że się mało patrzyłem w tylną szybę.
- jak nie przyszedłeś na egzamin, to nie mogłeś go oblać; przepada Ci połowa kasy i to wszystko. W nowym terminie zdajesz pierwszy raz. Musiałeś więc oblać zasłużenie, i to we "wstydliwych" okolicznościach.
- identyczny błąd w dwóch przejazdach? Raz Ci nie zaliczył, ze względu na lusterka, a Ty drugi raz to samo? Komentarz - jw.

Coś tak mam dziwne wrażenie, że jednak nie jesteś tak dobrym kierowcą, za jakiego się uważasz.
BTW:
jak już wjeżdzał [...] mówię pojadę
zaczołem jechać gdy ciężarówka już opuszczała rondo
To było dłuuugie ruszanie :twisted:
To jest głos w dyskusji a nie: "zaśmiecanie forum, wprowadzanie bałaganu, kłótnia, prowokacja".
sankila

Postprzez bobpl » sobota 05 marca 2011, 10:45

@up - wlasnie dlatego napisalem, ze z postu na post opis sytuacji robi sie coraz ciekawszy.
Wg mnie jak ktos jezdzi 5 lat, nawet raz na tydzien, to powinien na tyle potrafic prowadzic, ze ten egzamin powinien byc formalnoscia. A jak widac nie jest.

Kolega widocznie szuka poparcia na forum do tego aby sie odwolac - bo albo wie ze zmascil z wlasnej winy, albo naprawde ma podstawe zeby sie odwolac.
Ja tam nie wnikam - wiem, ze jakbym ja mial wąty po examinie to dorazu by szlo odwolanie a nie tracilbym 4 dni na pisanie bzdet na forum.
30.09.2010 - Data uzyskania uprawnień.
Obecnie: Lanos "Czerwona Rakieta" 1.4 z podtlenkiem LPG ;)
bobpl

Postprzez slayergt » sobota 05 marca 2011, 11:27

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b588227d450f59f5.html Tak mnie wkurzyliście że: Proszę obserwować ten temat jak za jakiś miesiąc zdam prawo jazdy pojadę na to rondo i zrobię zdjęcie to zaczniecie się wszyscy śmiać.Bo założę się że takiego ronda niewidzieliśćie.
slayergt

Postprzez piotrekbdg » sobota 05 marca 2011, 12:23

Kolega widocznie szuka poparcia na forum do tego aby sie odwolac - bo albo wie ze zmascil z wlasnej winy, albo naprawde ma podstawe zeby sie odwolac.
Ja tam nie wnikam - wiem, ze jakbym ja mial wąty po examinie to dorazu by szlo odwolanie a nie tracilbym 4 dni na pisanie bzdet na forum.

Jeżeli to są bzdety to jak zakwalifikujesz ten tekst:

Wiec jesli za ciezarowka ktos sie kulał, to na egzaminie mógł go za to uwalić - bo nie ustąpił pierwszeństwa.

Megabzdet?
piotrekbdg

Postprzez mk61 » sobota 05 marca 2011, 14:42

slayergt napisał(a):http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b588227d450f59f5.html Tak mnie wkurzyliście że: Proszę obserwować ten temat jak za jakiś miesiąc zdam prawo jazdy pojadę na to rondo i zrobię zdjęcie to zaczniecie się wszyscy śmiać.Bo założę się że takiego ronda niewidzieliśćie.

Nie denerwuj się. :D Poznałeś opinie niektórych użytkowników forum, więc sam teraz powinieneś podjąć decyzję. Jeśli jesteś pewny swej racji i szukałeś tu tylko poparcia, to smaruj odwołanie. Ja bym się odwoływał.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez kopan » sobota 05 marca 2011, 19:35

Z Akusza przebiegu egzaminy wynika że egzamin przerwał egzaminator bo egzaminowany nie ustąpił pierwszeństwa pojazdowi i spowodował zagrożenie bezpieczeństwa ruchu.

Egzaminowany stwierdził że czekał aż ciężarówka przynajmniej kołami wjedzie w tę uliczkę bo jego zdaniem egzaminator mógłby mu zarzucić nie zastosowanie się do zasady ograniczonego zaufania.
Co jest błędem ze strony egzaminowanego.

Potem gdy nic nie widział z lewej powiedział że pojadę i pojechał.
Ale pojawił się pojazd i klapa.

A co egzaminator miał pomyśleć jak egzaminowany zamiast jechać przed ciężarówką nie jedzie tylko czeka nie wiadomo na co, potem gdy nic nie widzi mówi że pojedzie i jedzie.

Lufa i do domu.
kopan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Egzamin na prawo jazdy