cinquecento

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: cinquecento

Postprzez qwer0 » niedziela 08 maja 2011, 08:50

samo rejestrowanie, oplaty to pewnie kolo tysiaka

A jakiez to oplaty naliczyles za tysiaka do cienkiego? Komplet 256zl (tablice, dowod, naklejki, karta), US odpada, bo za mala wartosc, do tego OC na kogos ze znizkami i w polowie tego co piszesz sie zamykamy.

Czy kupić cienkiego.. za te 400 zł...

Podobna kase dostaniesz za niego na zlomie, albo i lepiej wiec sie zwroci.

i drugi tysiak na naprawy,

Ojj wez... Drugiego mozna na czesci kupic za podobna kase, a ten bedzie tysiaka pchal w naprawy... Puknij sie! :P
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 255 znaków
qwer0

Postprzez bobpl » niedziela 08 maja 2011, 11:05

@up - tak, jesli ma OC na kogos ze znizkami to tak. Ale na siebie, to OC za cienkacza pewnie z 6 stówek.
qwer0 napisał(a):Ojj wez... Drugiego mozna na czesci kupic za podobna kase, a ten bedzie tysiaka pchal w naprawy... Puknij sie!

zakladajac, ze kolega autor jest uzdolniony mechanicznie i ma czas i ochote bawic sie z tym samemu, to tak. Ale polowy napraw i tak sam nie zrobi, chyba ze ma kanał.
30.09.2010 - Data uzyskania uprawnień.
Obecnie: Lanos "Czerwona Rakieta" 1.4 z podtlenkiem LPG ;)
bobpl

Postprzez Bary18 » niedziela 08 maja 2011, 12:33

Kumple mają golfy i sobie je chwalą.. Podobno nie psują się tak często.. to prawda? Wiadomo, każdy samochód się psuje.. To normalne.. Ale golfy są mocne :D
Bary18

Postprzez lith » niedziela 08 maja 2011, 13:02

mój się nie psuje ;p
lith

Postprzez mk61 » poniedziałek 09 maja 2011, 14:51

Chyba w każdej dziedzinie jest tak, że jak nie posmarujesz, to nie jedziesz (czytaj: jak się dba, to się ma). Ale ogółem chyba wszystkie niemieckie samochody mają opinię bezawaryjnych i długotrwałych.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez annubis17 » wtorek 10 maja 2011, 18:19

mk61 napisał(a):Chyba w każdej dziedzinie jest tak, że jak nie posmarujesz, to nie jedziesz (czytaj: jak się dba, to się ma). Ale ogółem chyba wszystkie niemieckie samochody mają opinię bezawaryjnych i długotrwałych.

Opinia a rzeczywistość to dwie osobne sprawy.
Bary18 napisał(a):Kumple mają golfy i sobie je chwalą.. Podobno nie psują się tak często.. to prawda? Wiadomo, każdy samochód się psuje.. To normalne.. Ale golfy są mocne :D

Hahaha. w moich obu to co najwyżej siłownik do zamka dołożyłem przez dwa lata eksploatacji, a ty o psuciu się piszesz :lol: Kto wie, może niemieckie się psują tak strasznie często skoro muszą coś robić pprzy nich...
Ci kumple pewnie przez całe życie mieli golfy i podobne taczki, więc to że się psują uważają za coś normalnego.
Citroen XM 2.1D Obrazek Lancia Kappa 2.0t Obrazek
Obrazek
annubis17

Postprzez goldii » piątek 27 maja 2011, 23:22

Cześć.
Pozwolę się podpiąć pod ten temat, gdyż mam pytanie o ten samochód i też troszkę o prawną formułę.
Mianowicie.
W poniedziałek jadę odebrać mojego Cienkiego, dziś[tj piątek] Pani go wyrejestrowała. W poniedziałek muszę nim dojechać 60 km do domu, co mam zrobić, żebym legalnie mógł nim jeździć już od poniedziałku ? Dojadę do domu i co dalej ? Ubezpieczenie zapewne muszę kupić, zarejestrować go na siebie i tablice nowe, coś jeszcze ? I kilka pytań dotyczących samochodu:
1. Parkowanie, po wyłączeniu silnika zostawiać auto na ręcznym, biegu ? Parkować będę raczej na chodnikach/parkingach, żadnych wzniesieniach.
2. Ssanie, Pani mówiła, żeby na chwilę włączać ssanie przed uruchomieniem a Ja zdębiałem wtedy, ale oczywiście przytakiwałem, że wiem ocb, także wyjaśni to ktoś =p ?

Jak coś mi się przypomni, napiszę..
Pozdrawiam
goldii

Postprzez el_ryba » sobota 28 maja 2011, 07:15

goldii napisał(a):2. Ssanie, Pani mówiła, żeby na chwilę włączać ssanie przed uruchomieniem a Ja zdębiałem wtedy, ale oczywiście przytakiwałem, że wiem ocb, także wyjaśni to ktoś =p ?
W każdym samochodzie jest ssanie, w nowych są czujniki temperatury, jednostka sterująca itd. natomiast w starych autach ssanie jest manualne na linkę, przed odpaleniem zimnego samochodu jak nie włączysz ssania to albo nie zapali albo będzie się dusić http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=130071
annubis17 napisał(a):W poniedziałek jadę odebrać mojego Cienkiego, dziś[tj piątek] Pani go wyrejestrowała.
Zastanawiam się jakim cudem była w stanie wyrejestrować ten pojazd, skoro takie pojęcie praktycznie już teraz w polsce nie istnieje. Można go zezłomować (na stacji demontażu pojazdów) i wtedy jechać do urzędu z papierkami wyrejestrować samochód, ale takie auto powinno zostać na złomie, i nie ma chyba możliwości prawnej, aby takie cudo ponownie zarejestrować.
B- 16.05.2008// C- 03.12.2010// C+E- 03.01.2011// D- 20.05.2011
el_ryba

Postprzez mk61 » sobota 28 maja 2011, 10:03

Zgłosiła zbyt pojazdu.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez BOReK » niedziela 29 maja 2011, 10:45

Z ciekawości zapytam po ile ten cienki, że tak chętnie brany? Pytam, bo znam przeciętne ceny tych pojazdów i osobiście ich nie rozumiem - za taką samą kasę można mieć samochód pojemniejszy, wygodniejszy i z o niebo lepszymi osiągami, a koszty utrzymania będą większe może o 20%. :D

Z drugiej strony nie ukrywam, że jazda taką pszczółką ma swój przyjemny klimat, no ale... to tyle.
BOReK

Poprzednia strona

Powrót do Luźna gadka