Szkolenie prywatnie

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

Szkolenie prywatnie

Postprzez Szabla » środa 01 czerwca 2011, 10:58

Witam
Kolega chce się zapisać na kurs ale przed jazdami chce nauczyć się ruszać.
Mam znajomego instruktora który ma własną eLkę. Czy może on prywatnie pojechać z moim kolegą gdzieś bez żadnych konsekwencji ?
A - 2012
B - 24.01.11
C - 09.09.11
Szabla

Re: Szkolenie prywatnie

Postprzez szerszon » środa 01 czerwca 2011, 12:50

Nie. A badania lekarskie choćby ?
szerszon

Postprzez Borys_q » środa 01 czerwca 2011, 22:22

Badania lekarskie, szkolenie teoretyczne, i jakoś ten twój kolega instruktor musi być prawnie związany z tamtym oskiem, ale w razie co to mylę, że ten instruktor a nie twój kolega po d!@ie dostanie i sądzę, że się nie zgodzi na taki numer ja przynajmniej bym się nie zgodził.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez mk61 » środa 01 czerwca 2011, 23:17

Borys_q napisał(a):Badania lekarskie, szkolenie teoretyczne,

To mnie ciekawi... Zawsze, przy każdej kategorii dokupowałem sobie dodatkowe 2-3 godzinki na dzień-dwa przed egzaminem. I nigdy nikt nie sprawdzał, czy mam badania, ukończoną teorię, ani nawet tego kwitka z datą egzaminu. Po prostu była opłata, czysta karta kursanta i to wszystko. Czy w takim razie brałem udział w łamaniu prawa?
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez Borys_q » środa 01 czerwca 2011, 23:27

Jak w tym samym osk robiłeś to cię mieli w komputerze czy innym rejestrze więc wiedzieli że badania masz, jak nie chciałeś rachunku to pewnie brałeś udział w łamaniu prawa skarbowego, a może w łamaniu 217 jeśli nie wpisali cię do książki osób szkolonych, lub jeśli byłeś powyżej 8 godziny pracy instruktora.
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez mk61 » środa 01 czerwca 2011, 23:50

Rachunki oczywiście w każdym przypadku były wydawane i je odbierałem. Jednak te dodatkowe godziny były zazwyczaj w innych OSK, w których nie uczestniczyłem w pełnym kursie.

Co więc w takich sytuacjach robić, jeśli chce się odbyć dodatkowe godziny w innym OSK, kiedy dokumenty (w tym badania) zostały złożone w WORD?
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez Borys_q » czwartek 02 czerwca 2011, 22:37

Zaświadczenie o wyznaczeniu terminu egzaminu powinno wystarczyć jak WORD wyznaczył to pewnie się wszystko zgadza.
Borys_q

Postprzez mk61 » czwartek 02 czerwca 2011, 23:09

No zazwyczaj miałem przy sobie ten kwitek, ale dziwiło mnie to, że nikt nawet o niego nie pytał. Czyli równie dobrze mógł ktoś "z ulicy" powiedzieć, że ma egzamin niedługo i skasować kilka aut, albo osób na ulicy.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
mk61

Postprzez szerszon » czwartek 02 czerwca 2011, 23:17

Nie tak prędko z tym kasowaniem.
szerszon

Postprzez mk61 » piątek 03 czerwca 2011, 14:10

szerszon napisał(a):Nie tak prędko z tym kasowaniem.

Nie rozumiem... ?
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
mk61

Postprzez Borys68 » piątek 03 czerwca 2011, 16:35

Ahoj!
Szabla napisał(a):Witam
Kolega chce się zapisać na kurs ale przed jazdami chce nauczyć się ruszać.
Mam znajomego instruktora który ma własną eLkę. Czy może on prywatnie pojechać z moim kolegą gdzieś bez żadnych konsekwencji ?

Oficjalnie - nie.
Ale gdyby go wziął na naukę ruszania gdzieś na boczne uliczki, do lasu, parking centrum handlowego - pies z kulawą nogą się nimi nie zainteresuje. A nawet jeśliby "władza" się nimi zaintersowała - to pewnie by pokiwali palcem i i tyle - bo trening nie w "samochodzie kolegi", ale w elce z dodatkowym hamulcem ...
Borys
PJ ("1.06"; "78") odebrane 4.V.2009
Borys68

Postprzez szerszon » piątek 03 czerwca 2011, 22:31

mk61 napisał(a):
szerszon napisał(a):Nie tak prędko z tym kasowaniem.

Nie rozumiem... ?

Juz sie rozpedziłem i pozwole Tobie jako kursantowi kasowac i rozjezdżać pieszych i inne samochody.
Sprzegło w podłogę , hamulec z buta i juz sobie mozesz...
Jak myślisz po co ja siedzę z boku ?
szerszon

Postprzez Borys_q » piątek 03 czerwca 2011, 22:41

A nawet jeśliby "władza" się nimi zaintersowała - to pewnie by pokiwali palcem i i tyle - bo trening nie w "samochodzie kolegi", ale w elce z dodatkowym hamulcem ...

Tylko problem zawszę się pojawia jak coś się stanie, ktoś kogoś puknie przejedzie, porani,do rowu wjedzie, staranuje, niestety zawsze może się to zdarzyć.
Borys_q

Postprzez mk61 » poniedziałek 06 czerwca 2011, 00:22

szerszon napisał(a):Jak myślisz po co ja siedzę z boku ?

I uważasz, że jesteś w stanie przewidzieć WSZYSTKO i temu zaradzić? Tym bardziej, jak widzisz człowieka pierwszy raz, który twierdzi, że ma niedługo egzamin i być może w pierwszych minutach jakoś sobie poradzi, ale przy większej prędkości odpali coś głupiego?
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
mk61

Postprzez szerszon » poniedziałek 06 czerwca 2011, 01:00

nie , nie jestem w stanie- ale z drugiej strony nie kazdy jest psycholem , który tylko czycha aby coś porozbijać.
poza tym nie potrzebuje psychola- zawsze zakładam,że taka osoba jest jeszcze nie gotowa do jazdy, a i miszczowie swoje dokładają.
Mam nadzieje nie trafic na takiego a i tak zazwyczaj spodziewam sie tego co najgorsze-pózniej lepiej sie milo rozczarowac.
szerszon

Następna strona

Powrót do Szkolenie kierowców