Witajcie
Na początek prosiłbym o wyrozumiałość ,gdyż miałem marnego instruktora i nie wytłumaczył mi wszystkiego a konkretnie podstawowych rzeczy a wiec tak prosiłbym kogoś żeby mi odpowiedział na pytania lub pomógł(Konkretnie chodzi o WORD w Radomiu)
1)Jak rozkłada się oparcie fotela?Jest tam taka dźwignia z boku fotelu próbowałem rozłożyć na egzaminie ale coś nie bardzo to szło a nie chciałem urwać.
2)Jak obsługuje się nawiew chodzi o ustawienie go na tylną szybę a najlepiej jakby ktoś mi pokazał na rysunku bo gdyby padał deszcz to trzeba by było włączyć to
3)I tutaj największy problem przez który ostatnio oblałem egzamin(Wymusiłem na rondzie).Zazwyczaj przed rondami stoją 2 znaki(ruch okrężny i ustap pierwszeństwa)I do tego pytania dorzucam rysunek oznaczony numerem 1.I pytanie do tego jeśli pojazd 1 będzie zjeżdzał w moim kierunku a pojazd 2 jedzie dalej ja jestem pojazd 3 czy moge wjechać na rondzie jeśli pasy ruchu na rondzie nie są wyznaczone?A jeśli pasy są wyznaczone czy to coś zmienia??Ja np chciałbym jechać prosto lub w lewo tylko z lewego pasa
4)Znak(Strzałka na kwadratowej tarczy droga jednokierunkowa.).Czy ten znak obowiązuje do najbliższego skrzyżowania?)
5)Znak(nakaz jady na wprost).(Czy ten znak obowiązuje do najbliższego skrzyżowania włącznie czy do momentu aż pojawi się znak o drodze dwukierunkowej??
Prosiłbym na prawdę o wyrozumiałość moj instruktor był tak marny że nie wiem podstawowych rzeczy...Wstyd się przyznać że takich rzeczy nie wiem ale wole zrobić z siebie głupka i wiedzieć jak te manewry wykonać niż coś zepsuć.
Z góry dziękuje tym którzy postarają się mi pomóc...
Jutro mam egzamin wiec moze ktos napisze jak to zrobić