Problemy z egzaminem NISSAN MICRA

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Problemy z egzaminem NISSAN MICRA

Postprzez michalciapek » poniedziałek 01 sierpnia 2011, 17:34

Witajcie
Na początek prosiłbym o wyrozumiałość ,gdyż miałem marnego instruktora i nie wytłumaczył mi wszystkiego a konkretnie podstawowych rzeczy a wiec tak prosiłbym kogoś żeby mi odpowiedział na pytania lub pomógł(Konkretnie chodzi o WORD w Radomiu)
1)Jak rozkłada się oparcie fotela?Jest tam taka dźwignia z boku fotelu próbowałem rozłożyć na egzaminie ale coś nie bardzo to szło a nie chciałem urwać.
2)Jak obsługuje się nawiew chodzi o ustawienie go na tylną szybę a najlepiej jakby ktoś mi pokazał na rysunku bo gdyby padał deszcz to trzeba by było włączyć to
3)I tutaj największy problem przez który ostatnio oblałem egzamin(Wymusiłem na rondzie).Zazwyczaj przed rondami stoją 2 znaki(ruch okrężny i ustap pierwszeństwa)I do tego pytania dorzucam rysunek oznaczony numerem 1.I pytanie do tego jeśli pojazd 1 będzie zjeżdzał w moim kierunku a pojazd 2 jedzie dalej ja jestem pojazd 3 czy moge wjechać na rondzie jeśli pasy ruchu na rondzie nie są wyznaczone?A jeśli pasy są wyznaczone czy to coś zmienia??Ja np chciałbym jechać prosto lub w lewo tylko z lewego pasa
4)Znak(Strzałka na kwadratowej tarczy droga jednokierunkowa.).Czy ten znak obowiązuje do najbliższego skrzyżowania?)
5)Znak(nakaz jady na wprost).(Czy ten znak obowiązuje do najbliższego skrzyżowania włącznie czy do momentu aż pojawi się znak o drodze dwukierunkowej??
Prosiłbym na prawdę o wyrozumiałość moj instruktor był tak marny że nie wiem podstawowych rzeczy...Wstyd się przyznać że takich rzeczy nie wiem ale wole zrobić z siebie głupka i wiedzieć jak te manewry wykonać niż coś zepsuć.
Z góry dziękuje tym którzy postarają się mi pomóc...
Jutro mam egzamin wiec moze ktos napisze jak to zrobić
Załączniki
egzamin 3.JPG
Rysunek 1
egzamin 3.JPG (21.13 KiB) Przeglądane 1650 razy
michalciapek

Re: Problemy z egzaminem NISSAN MICRA

Postprzez michooo » poniedziałek 01 sierpnia 2011, 20:59

Nie ma to jak wziąć się za naukę dzień przed egzaminem :spoko: Powodzenia :P

Ad 1 i 2:

Poszukaj w instrukcji obsługi: micra

Ad. 3:

Jak są 2 pasy i jesteś pewien, że tamten na wewnętrznym nie sygnalizuje jego zmiany, możesz jechać. Ale bądź ostrożny, możesz się lekko "wychylać", a gdy 2 będzie mijać Twoją drogę wlotową, rusz zdecydowanie. Jak nie jesteś pewien, lepiej poczekaj.

Ad. 4 i 5:

Instruktor instruktorem, ale chodziłeś w ogóle na teorię i uczyłeś się czegoś o znakach? Skrzyżowanie odwołuje niektóre znaki zakazu. Nakaz jazdy na wprost dotyczy tylko najbliższego skrzyżowania lub miejsca, gdzie można zmienić kierunek jazdy. Znaków informacyjnych też nie odwołuje skrzyżowanie :D
michooo

Postprzez michalciapek » poniedziałek 01 sierpnia 2011, 21:28

Instruktorem na teorii był 70 letni dziadek co robił prawko za skrzynke jabłek
michalciapek

Postprzez macnos » sobota 06 sierpnia 2011, 14:01

To tanio, rozumiem że to wszystko jego wina że teraz jesteś niedouczony? :>
macnos

Postprzez scorpio44 » sobota 06 sierpnia 2011, 17:45

Regulamin napisał(a):7.
Temat wątku powinien być odpowiednio sformułowany i powinien jednoznacznie określać jego treść. W każdym wątku dyskutujemy tylko na jeden konkretny temat. Wątki typu "Kilka pytań....", "Pomocy", "Ważne pytanko", "Pytanie" itp. będą blokowane lub usuwane.
scorpio44

Powrót do Egzamin na prawo jazdy