Trzy pytania dotyczące kat. C

W tym miejscu zamieszczamy posty związane z egzaminami

Moderatorzy: ella, klebek

Trzy pytania dotyczące kat. C

Postprzez Pytak » poniedziałek 26 grudnia 2011, 18:03

1. Instruktor kazał mi zaznaczyć we wniosku na Prawo Jazdy, kat C, i CE i powiedział że jeśli zrobię C to wniosek nie zostanie wysłany do Wydziału Komunikacji w celu produkcji plastiku. A dopiero po zdaniu kat CE zostanie on wysłany. Ale teraz wątpię w to że wyrobię się przed 11 luty 2012, egzamin mam 21.01.2012 i wygląda na to że za 1wszym nie zdam, także nie wiem, :roll: poinformować WORD Rzeszów po zdanym egzaminie żeby wysłali dokumenty do WK w celu drukowania Prawo Jazdy. Bo i tak po C będę musiał robić KW 280h. (Nie mam jeszcze 21 lat).

2. Druga sprawa to badania, mam badania zrobione na kat. C i CE, i tylko mam zaznaczone C, CE i tutaj mam takie pytanie czy na PJ będzie wbita kategoria BE, choć nie jest ona zaznaczona w orzeczeniu lekarskim. (Pytam dlatego że gdzieś czytałem/słyszałem że wbijają tylko te kat jakie są zaznaczone w Orzeczeniu)

3. Jak pisałem wcześniej badania są zrobione na kat C i CE, papiery już są złożone w WORD Rzeszów, i tutaj nie wiem co robić, po egzaminie na kat C poprosić WORD Rzeszów o kserokopię badań które złożyłem w WORD Rzeszów w celu nie robienia ponownych badań na kat CE w OSK w którym będę się szkolił na kat CE.

Dziękuję za odpowiedzi. :)
Kat. B: 22.12.2010 - Zdane
Kat. C: 21.02.2012 - Zdane
Kat. CE: 01.08.2012 - Zdane
KW 280h: 31.05.2012 - Zdane
Pytak

Re: Trzy pytania dotyczące kat. C

Postprzez mk61 » wtorek 27 grudnia 2011, 13:14

Pytak napisał(a):poinformować WORD Rzeszów po zdanym egzaminie żeby wysłali dokumenty do WK w celu drukowania Prawo Jazdy.

Pytasz, czy stwierdzasz?
Jeśli zacząłeś kurs na C przed zmianami, to luty Cię nie interesuje. Jeśli zdasz za pierwszym razem (21.01) i od razu zaczniesz kurs CE, to również luty Cię nie interesuje. Jeśli nie zdasz C za pierwszym i kolejny egzamin będziesz miał po zmianach, to po zdaniu C musisz zrobić KW i po KW możesz rozpocząć CE.
Pytak napisał(a): Druga sprawa to badania, mam badania zrobione na kat. C i CE, i tylko mam zaznaczone C, CE i tutaj mam takie pytanie czy na PJ będzie wbita kategoria BE, choć nie jest ona zaznaczona w orzeczeniu lekarskim.

Nie lepiej iść do lekarza i poprosić o dopisanie BE? Ewentualnie zadzwonić do swojego Wydziału Komunikacji i zapytać, jak oni to traktują. A jeśli orzeczenie jest już w WORD, to później, przy wyrabianiu CE chyba można dać nowe.
Pytak napisał(a): po egzaminie na kat C poprosić WORD Rzeszów o kserokopię badań które złożyłem w WORD Rzeszów w celu nie robienia ponownych badań na kat CE w OSK w którym będę się szkolił na kat CE.

Podejrzewam, że OSK ma również kserokopię, ale poprosić w WORD możesz.
Pozdrawiam. Marcin.
All Rights Reserved. Ÿ
Nobody is perfect. I am nobody.
rusel napisał(a):realne to jest skur-wy-syństwo żeby wymagać od kogoś więcej niż wymaga się od siebie.
mk61

Postprzez Pytak » sobota 31 grudnia 2011, 18:54

Znalazłem taką informację. http://portalnaukijazdy.pl/pl/news/blog ... ycie-2383/

a zaciekawił mnie cytat:

...braku możliwości podejścia do egzaminu na prawo jazdy kategorii C i D, które rozpoczęły, lub zakończyły kurs w okresie obowiązywania starego prawa. Po 11 lutego wiek minimalny dla kursantów kategorii C będzie wynosił 21 lat, a dla kategorii D 24 lata (dotychczas odpowiednio 18 i 21 lat),

Może mi ktoś wyjaśnić o co tu chodzi. :roll:
Kat. B: 22.12.2010 - Zdane
Kat. C: 21.02.2012 - Zdane
Kat. CE: 01.08.2012 - Zdane
KW 280h: 31.05.2012 - Zdane
Pytak

Postprzez Borys68 » sobota 31 grudnia 2011, 21:34

Chodzi o to, że 10-tego lutego 2012 na kurs na C może zapisać się 18-to latek.
Któryż to nastolatek po ukończeniu kursu powinien mieć prawo do egzaminu i wydania mu prawa jazdy tejże kategorii, choć od 11-tego lutego jest na to za młody.
Borys
PJ ("1.06"; "78") odebrane 4.V.2009
Borys68

Powrót do Egzamin na prawo jazdy