przez ringus1 » czwartek 29 grudnia 2011, 20:24
przez polex » czwartek 29 grudnia 2011, 20:25
cman napisał(a):A proszę bardzo, przecież mnie nikt nie płaci za przekonywanie.
cman napisał(a):Mógłbym opisać zjawisko pokrótce, w oparciu o fizykę, no ale skoro Ciebie interesują tylko "wiarygodne badania", to nie mam po co pisać.
cman napisał(a):A tak poważnie, jak już napisałem wcześniej, i jeśli dodatkowo uwzględni się nie tylko spalanie przebiegowe, ale również czasowe, wszystko to mniej więcej się bilansuje i na jedno wychodzi.
przez cman » czwartek 29 grudnia 2011, 20:31
ringus1 napisał(a):Teraz to naprawdę się czepiasz. Dźwięk 6k obrotów też raczej nie uchodzi uwadze.
przez lith » czwartek 29 grudnia 2011, 20:32
przez ringus1 » czwartek 29 grudnia 2011, 20:59
Czyjeś odczucia związane z odbiorem dźwięku silnika, jeżeli pojazd jest dopuszczony do ruchu, pozostają nadal w sferze filozoficznych rozważań.
przez Maniek5k » piątek 06 stycznia 2012, 01:13
polex napisał(a):Mam pytanie: czy sprawdzałeś doświadczalnie jaki efekt w ilości spalania paliwa przynosi ten sposób zmiany biegów w stosunku do tradycyjnego? Pomijam kwestię związaną ze stanem silnika.
polex napisał(a):Dopóki nie zapoznam się z wiarygodnymi badaniami, które to potwierdzą, dopóty będę traktował jako mit Twój sposób rozpędzania. I zadowolę się jedynie aspektem zużycia paliwa, a nie zużyciem silnika.
ringus1 napisał(a):100 kucyków i frajda? Dla jednych tak, dla drugich nie. To subiektywne zdanie.
ringus1 napisał(a):Przecież nie wczoraj się urodziłeś i doskonale wiesz, jak ludzie reagują na takich co ruszają z piskiem.
ringus1 napisał(a):Teraz to naprawdę się czepiasz. Dźwięk 6k obrotów też raczej nie uchodzi uwadze.
lith napisał(a):Jeżeli idzie o testy to nie mam komputera pokładowego
ringus1 napisał(a):Redukcja z 5 na 2? Pewnie, zaprzecza to efektywnemu hamowaniu, tj. z użyciem silnika, ale ok
przez SwanDive » poniedziałek 23 kwietnia 2012, 11:47
przez lith » poniedziałek 23 kwietnia 2012, 12:32
przez ringus1 » poniedziałek 23 kwietnia 2012, 16:18
przez szymon1977 » poniedziałek 23 kwietnia 2012, 23:22
Skoro ojcu idzie, a Ty za żadne skarby wrzucić 2 nie możesz to znaczy, że ojciec nauczył się jeździć samochodem z zepsutą skrzynią biegów ewentualnie sprzęgłem.SwanDive napisał(a):nie mogłam za żadne skarby wrzucić 2 biegu. Próbowałam robić to bardzo mocno, potem bardziej lekko i za każdym razem słyszałam tylko piłowanie skrzyni biegów... i musiałam się doczłapać na parking na 1.
Jak to Fiat albo coś z koncernu to wszystko w normie.ringus1 napisał(a):Trzeba najpierw 2, potem 1 jakoś wchodzi.
przez Kamasek » środa 25 kwietnia 2012, 10:38
przez szymon1977 » czwartek 26 kwietnia 2012, 21:38
Najlepsza metoda przy takich problemach to sprawdzić stan konta a następnie udać się do mechanika.Kamasek napisał(a):Innych metod nie znam.
przez reassor » niedziela 06 maja 2012, 14:49