problem z zaswiadczeniem

Tutaj możecie zamieszczać opinie dotyczące kursów na prawo jazdy

Moderatorzy: ella, klebek

problem z zaswiadczeniem

Postprzez 51188 » środa 01 lutego 2012, 20:38

witam serdecznie.
Bardzo prosze osoby znajace sie na tym o pomoc.Po 3 niezdanych egzaminach trzeba wyjezdzic 5 dodatkowych godzin a wiec kupilam kupony rabatowe na jazdy doszkalajace.5 godzin wyszlo mi 120 zl. Po wyjezdzeniu 5 godzin dowiedzialam sie ze nie otrzymam zadnego potwierdzenia ani zaswiadczenia, bo zeby cos takiego dostac powinnam zakupic pakiet 5 godzin jazd obligatoryjnych z egzaminem wewnetrznym w cenie 270 zl i dopiero po zdaniu egzaminu dostac zaswiadczenie o odbyciu jazd doszkalajacych. Jak powiedzialam ze chce otrzymac swoja karte jazd pod ktora sie podpisywalam uslyszalam ze jej nie moge otrzymac.
I teraz moje pytania czy trzeba faktycznie kupic specjalne jazdy z egzaminem czy wystarczy po prostu 5 godzin w dowolnej szkole, czy zeby zapisac sie na egzamin wystarczy mi ta karta z godzinami i czy w szkole moga odmowic mi jej wydania.
Bardzo prosze o pomoc bo zalezy mi zeby sie szybko zapisac a nie chce zostac oszukana i naciagnieta na dodatkowe koszta zwlaszcza ze juz duzo zainwestowalam w prawo jazdy
51188
51188

Re: problem z zaswiadczeniem

Postprzez M.S. » środa 01 lutego 2012, 21:48

Oto, co musisz wiedzieć o szkolenie. Poniżej zamieszczam cytaty z ustawy o szkoleniu i egzaminowaniu:
§ 4. Liczbę godzin zajęć dla każdej osoby podlegającej szkoleniu dodatkowemu ustala indywidualnie instruktor, przy czym nie może być na mniejsza niż:
1) 10 godzin szkolenia teoretycznego, jeżeli osoba podlegająca szkoleniu dodatkowemu trzykrotnie uzyskała negatywny wynik z części teoretycznej egzaminu państwowego;
2) 5 godzin szkolenia praktycznego, jeżeli trzykrotnie uzyskała negatywny wynik z części praktycznej egzaminu państwowego.

Po ukończeniu szkolenia podstawowego lub dodatkowego kierownik ośrodka szkolenia kierowców wydaje zaświadczenie o ukończeniu szkolenia dla osób ubiegających się o prawo jazdy odpowiedniej kategorii, zwane dalej "zaświadczeniem", osobom, które:
1) posiadają wiedzę i umiejętności określone w charakterystyce absolwenta kursu;
2) uzyskały pozytywny wynik egzaminu wewnętrznego (teoretycznego i praktycznego)

Zaświadczenie otrzymasz dopiero po przeprowadzonym egzaminie, którego jeszcze nie wykupiłaś. Teoretycznie możesz go odbyć w innej szkole.
Masz prawo wymagać karty przeprowadzonych zajęć. Jeżeli nie będą chcieli wydać to zgłoś się do wydziału komunikacji w urzędzie miejskim.
M.S.

Postprzez lith » czwartek 02 lutego 2012, 16:33

Żeby podejść do egzaminu musisz zdać wewnętrzny, chociaż to co stosuje Twój osk jest co najmniej dziwne. Co prawda te 5h bez wewnętrznego jest śmiesznie aż tanie, ale jednak imo masz prawo czuć się oszukana. Z osk możesz zrezygnować w każdej chwili, a wewnętrzny możesz zdać w innej szkole.
lith

Postprzez szerszon » czwartek 02 lutego 2012, 22:42

Nie śmiesznie tanie tylko cos w stylu grupona.
Nastepne 5 za 270 to juz masz 10h po ok 40zł
szerszon

Postprzez oskinstruktor » sobota 04 lutego 2012, 00:47

5 godzin za 120 zł? :wow: Jestem pod wrażeniem..... negatywnym oczywiście. Może jak by było 10 godzin to by 20 za godzinę policzyli. Chyba muszę skończyć pisanie tego posta bo mi się niecenzuralne słowa pchają :evil:
oskinstruktor

Powrót do Szkolenie kierowców