cierpnik napisał(a):1.To przeczytaj sobie 3.2.10 z 220.
2.Problemem jest brak żadnej informacji, że gdzieś obok może być DDR. I tak jeśli istnieje tylko C-13 gdzieś tam z lewej strony to rowerzysta wcale nie musi tam patrzeć.
3. Bo jego obowiązują znaki po prawej stronie.
4.Zacznijmy stawiać znaki dla samochodów gdzieś z lewej by było ciekawej. Np. możemy zacząć od znaków kierunku. Niech kierowca wypatruje. Przecież patrzałki posiada.
5.Zapoznałem się. DDR z lewej strony mnie nie obowiązuje.
6.Przytoczyłem wcześniej definicje kierunku z konwencji wiedeńskiej.
7.I co z tego? Wysiadasz z samochodu i pchasz. Problem?
8.Możesz jak nie rozumiesz co to jest kierunek ruchu i co oznacza dotyczyć kierunku.
1. ..ponadto znak B-9 stosuje sie na drogach, w obrębie których lub w pobliżu których wyznaczono DDR , a znak
nakazujący korzystanie z tej drogi może nie byc dobrze widoczny dla kierujących rowerami...
Jakaś sprzeczność z C-13 ?
2. Nie musi ? A gdzie to napisane ? Przeczytaj 3.2.10 z 220
3.DDR

B-36 po lewej tez rowerzysty nie obowiązuje " bo nie musi patrzyć" ups...coraz ciekawiej...
4. A nie ma ? Sygnalizator S-3 do skrętu w lewo i do zawracania. a napisane jest ,ze kierowca nie musi ?
5. aha ..C-13 i art 33.1 dotyczy tylko prawej strony drogi...

Gdzie to napisane ?
6. Polski PoRD jest napisany bardziej przystępnym językiem. Możesz oprzeć sie na nim i wskazać , nawet wytłuszczonym drukiem, odkąd to strona drogi jest równoważna kierunkowi jazdy.
Jedziesz z południa na północ.
Raz z lewej, raz z prawej.
Czy w obu przypadkach kierunek jest na północ, a jeśli nie to poproszę o sprecyzowanie , w jakim kierunku jedzie ten po lewej stronie drogi, a w jakim ten po prawej stronie drogi.
7. Nie mam syndromu świętej krowy i nie muszę podjechać w regały w sklepie.
Zaparkuję w wyznaczonym miejscu. A jak nie mogę legalnie dojechać to :
-szukam innej drogi
-parkuje i dmucham na piechotkę
Problem ?
8. Pkt 6 ,mam nadzieje ,ze zrozumiale, chociaż targają mną pewne obawy ...