- Kod: Zaznacz cały
Witam.
Piszę w dość nietypowej sprawie. Z uwagi ze ostatnio moja dziewczyna miała przyjemność zdawać testy na prawo jazdy z negatywnymi wynikami, dowiedziałem się jak naprawdę to wygląda.
Z uwagi na brak kontroli bazy pytań (tak usłyszałem w mediach oraz instruktorzy szkoły jazdy także tak mówią) pytania na egzaminie są dość absurdalne.
Ostatnio wpadłem na pomysł aby w jakiś sposób wymusić aby ta baza pytań była kontrolowana przez kilku ludzi upoważnionych do tego.
Dużo mówi się o referendach i zebranych podpisach... Jako że prawo znam tylko z nazwy nie wiem czy dało by się wprowadzić zmiany (poprawki) w ustawie w trybie natychmiastowym (jak to często słyszę w mediach) na podstawie zebranych podpisów. Sądzę że szkoły jazdy na pewno by aktywie uczestniczyły w ich zbieraniu, zwłaszcza że im przez nowe testy zmalała liczba kursantów.
W tej chwili nie wiem nawet komu zadać takie pytanie, jedynie Pańska osoba przyszła mi do głowy. Może ten pomysł urośnie albo i zostanie zapomniany. Chociaż spróbowałem.
Pozdrawiam
Tom
Po jakims czasie dostałem taką odpowiedz:
- Kod: Zaznacz cały
Witam,
Faktycznie obecne egzaminy na prawo jazdy są absurdalne. Pomysł na usprawnienie systemu pewnie dobry - proponowałbym wysondować sprawę na facebooku (założyć jakieś wydarzenie/profil dotyczące tego problemu i sprawdzić, na ile można liczyć na wsparcie ludzi). Proszę jednak pamiętać, że my jednak walczymy o radykalną zmianę systemu panującego w Polsce - mniej zajmujemy się usprawnianiem działania obecnego, choć - oczywiście - każda zmiana, która ulży ludziom nękanym przez aparat biurokratyczny jest wielkim sukcesem!
Proszę dać znać, jak idzie Panu rozkręcanie tematu w internecie. Jeśli będę w stanie jakoś pomóc na pewnym etapie, zrobię to!
Pozdrawiam i życzę powodzenia
Mniejsza o większość kto to lecz pomysł może jest doby.
Prosiłbym aby ktoś kto możne niech zajmie się tą sprawą. Ja niestety nie mam czasu na to. Nawet "fejsbuka" nie mam.
Temat też prosiłbym o przeniesienie w widoczne miejsce aby nie umarła za szybko.
Pozdrawiam
tom