Cześć.
W ramach nauki i nabrania doświadczenia tworzę system obsługi szkoły nauki jazdy w formie aplikacji internetowej, ot taki serwis, dla kursantów, instruktorów i pracowników sekretariatu dla jakiejś konkretnej szkoły.
Aby ten projekt miał jakikolwiek cel, chciałbym się Was zapytać o Wasze odczucia wobec takiej aplikacji.
O to czy gdyby taki system został kiedyś wdrożony i oddany do użytku, to czy chcielibyście z niego korzystać. Czy uważacie, że w jakiś sposób ułatwiłby Wam życie, organizację czasu, czy w jakiś inny sposób pomógł? Wreszcie chciałbym się dowiedzieć, czy macie jakieś inne pomysły na konkretne funkcjonalności, które taki system powinien zawierać, lub których być w nim nie powinno oraz, czy słyszeliście o podobnym, już działającym systemie, lub z niego korzystaliście?
Poniżej zamieszczam tak luźno wypisane funkcjonalności, które będzie ten system posiadał (prawdopodobnie). Nie wszystkie oczywiście, tych oczywistych jak rejestracja, wiadomości, dodawanie pracowników nie podaję. Nie mam też w tej chwili dostępu do moich notatek, więc z pamięci piszę (jak coś pominę do dopiszę).
Wstępne założenia:
niestety bez nich się nie obędzie. Chcę, aby system wprowadzał coś nowego, z czym przynajmniej ja, się nie spotkałem, dlatego założenia są niezbędne. Tzn. - posiadanie smartfonów z dostępem do internetu przez instruktorów i klientów. Nie twierdzę, że bez tego system nie działa:P Po prostu traci wiele ze swoich funkcjonalności. Biorąc pod uwagę to, że dzisiaj prawie sporo kursantów (zazwyczaj są to osoby młode) nosi ze sobą smartfona, a także jest sporo szkół zatrudniających młodych instruktorów, myślę, że nie są to założenia z kosmosu:P
Dla kursantów:
1. Terminarz
- przeglądanie listy wykładów, lekcji, badań + możliwość rezerwacji
2. Rezerwacje:
- możliwy wybór preferowanych terminów w danym dniu, tyg., miesiącu na podstawie których dokonywane są automatyczne rezerwacje (wymagające późniejszego potwierdzenia) oraz możliwy wybór preferowanego instruktora
- lista rezerwowa (jak osoba która zarezerwowała jazdy/wykład zrezygnuje, na jej miejsce wskakuje osoba z listy rezerwowej)
3. komunikacja z instruktorem za pośrednictwem systemu (oprócz wiadomości, kursant posiada opcję przeglądania notatek z lekcji - krótkie uwagi zapisane przez instruktora)
4. automatyczne informowanie o opóźnieniach (instruktor wprowadza poślizg do systemu - jego następni kursanci są informowani przez system)
5. Postęp - co już zaliczone, co do zaliczenia
6. Punkty - zbieranie, możliwość wyznaczania nagród / zniżek za punkty
Dla instruktorów w skrócie:
- terminarz - grafik
- komunikator
- możliwość wprowadzenia obsuwy, uwag dla kursanta
Sekretariat w skrócie:
- ustalanie grafiku instruktorów
- dokonywanie rezerwacji telefonicznych
- dodawanie wydarzeń, wykładów, badań lekarskich
- ustalanie nagród za punkty
- zatwierdzanie przystąpienia do kursów przez klientów
Z góry dzięki za wszelkie uwagi, spostrzeżenia, ewentualną konstruktywną krytykę i propozycje:)
Pzdr