LeszkoII napisał(a):Domagasz się szczególnych przepisów... Dobrze wiesz, że takich nie ma, co nie oznacza, że masz rację bo pomijasz przepisy ogólne.
LeszkoII, ja niczego nie pomijam.
Rozporządzenie jasno określa sytuację pomiędzy D-1 i A-7. Przeczucia szymona1977, szerszona i Twoje chcą to koniecznie zmienić, piszecie coś o przepisach ogólnych, ale sam przyznajesz, że przepis taki nie istnieje. Zapytam po raz ostatni: co odwołuje pierwszeństwo pojazdu na drodze z pierwszeństwem określone w rozporządzeniu?
szymona1977 już nie pytam, bo dla niego pojazd na drodze z pierwszeństwem nie istnieje, szerszon nie potrafi zastosować definicji ustąpienia pierwszeństwa, więc może Ty mnie oświecisz?
Ja wiem, ze macie wewnętrzne poczucie sprawiedliwości, które każe wam przedkładać sprawiedliwość społeczną, honor i głos sumienia nad prosty i oczywisty zapis: "na której kierujący zbliżający się do skrzyżowania ma pierwszeństwo w stosunku do kierujących zbliżających się do skrzyżowania drogą oznakowaną jako podporządkowana"
szymon1977 dodaje do tego swoje rozważania o nieistnieniu istniejącego
szerszon uważa, że ustąpienie pierwszeństwa to zakaz ruchu
a Ty przywołujesz bliżej nie określone przepisy ogólne, jakoby niwelujące rozporządzenie.
Gratulują dobrego samopoczucia ale dla mnie to skrajna nieodpowiedzialność i
zachęcanie do kolizji.