Propozycje, zażalenia, ostrzeżenia i bany

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

Re: Propozycje, zażalenia, ostrzeżenia i bany

Postprzez lith » czwartek 19 czerwca 2014, 13:16

Drezyna napisał(a):Jeśli mam zastrzeżenia do czyjejś opinii, to po prostu to zgłaszam, a ktoś niezaangażowany powinien rozstrzygnąć.

Tylko to jest akurat utopia. Nikt kto nie bierze czynnego udziału w dyskusji w tutejszych tasiemcach nie będzie tego czytał i oceniał co jest na temat, co jest merytoryczne, co nic nie wnosi...
Ja jednak wychodziłem z założenia, że lepiej tam za mocno nie mieszać, szerszon próbuje walczyć o poziom merytoryczny w forumowym bagienku, zobaczymy co z tego wyjdzie, trzymam kciuki :P
lith

Postprzez szymon1977 » czwartek 19 czerwca 2014, 13:24

lith napisał(a):... szerszon próbuje walczyć o poziom merytoryczny w forumowym bagienku, zobaczymy co z tego wyjdzie, trzymam kciuki :P
W moim odczuciu stał się nawet nieco bardziej obiektywny. A widać to nie tylko w działaniach moderatora, ale także w mniej agresywnych a bardziej stonowanych wypowiedziach usera. Także trzymam kciuki, choć powody, żeby Go nie lubić by się znalazły. Ale tak jak moderator powinien o swoich osobistych przekonaniach zapomnieć stojąc na straży Regulaminiu Forum, tak i my powinniśmy o nich zapomnieć oceniając prace moderatora.

Coś się dzieje. Czy w dobrym kierunku? Czas pokaże.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » czwartek 19 czerwca 2014, 13:38

szymon1977 napisał(a):
Drezyna napisał(a):To jest chore...
Cóż poradzić Drezyno. Chcesz pozostać na Forum to albo zmień poglądy, albo ściśle trzymaj się Regulaminu Forum.

Wystarczy ,ze nie będzie przeinaczał czyiś wypowiedzi. Nie wymagam zmiany poglądów tylko czystej przyzwoitości.
Za dużo wymagam ?
czy kasuje posty o odmiennym punkcie widzenia, niz mój ?
Szymon ? Tak/nie ?
Dlaczegomasz czelność pisać w ten sposób, aby zmieniał poglądy ?
Jak widać nasi moderatorzy zbyt emocjonalnie zaangażowaniu są w moderowane przez siebie dyskusje.

Tak. Nie podoba mi sie , jak ktoś postepuje jak Drezyna. Natomiast ta uwaga w twoim wykonaniu jest zabawna.
lith
Nie wiem, ja tam zawsze wychodziłem z założenia, moderator działa dobrze jak użytkownicy tego nie odczuwają. A tutaj połowa* postów po edytowana, jakieś dopiski, dziury w wątkach

Usuwam chamskie odzywki. To takie trudne do zrozumienia ?
A może pozostawić i zgłaszać do bana ?
Co wolisz ?
Wiem, że to forum jest do bani jeśli chodzi o moderowanie,

O ile pamiętam to miałeś okazje zmienić ten stan.
Przykro mi ,ze nie podołałeś.
Jestem dopiero niecały miesiąc i w takim układzie poproszę o konkretne zarzuty, że komuś wyciąłem konkretny merytoryczny post o odmiennych poglądach dotyczących przepisów o ruchu drogowym.
Już pisałem, gdyby tak było to już postoteka szymona, sankili czy Drezyny byłaby o połowę mniejsza

, ale z drugiej strony chyba wolałem więcej offtopu

I pełny kosz... :wink:

Drezyna
Mam podobne zdanie.

W temacie przekłamywania, czy tolerowania takich przekłamań ?
A tu masz: "Posty Drezyny poszły w kosmos".

Tak. Poszły i moje w temacie nie związanym z wątkiem, a z twoim manipulowaniem.
Twoich poglądów nie wyciąłem. Dalej straszą :mrgreen:
Przeszkadza ci to ?
Jeśli mam zastrzeżenia do czyjejś opinii, to po prostu to zgłaszam, a ktoś niezaangażowany powinien rozstrzygnąć.

I zostałeś zgłoszony. Przedmiot sporu "wisi" tutaj. We właściwym wątku nie ma racji bytu.
Nie zgadzam się, aby zaistniały tam moje przeinaczone posty w twoim wydaniu.
Natomiast stosowanie metod szantażu, nękania, wymuszania, obelg czy usuwania niewygodnych postów nie znajduje mojej aprobaty, choć wielu jak się zdaje popiera takie metody.

Uciśniony sie znalazł..było w pierwszej kolejności pomyśleć co sie pisze.Gdzie te obelgi ? Prosze mi wskazać..to twoje kolejne kłamstwo
Gdzie to nękanie ?
Dlaczego masz pozostać bezkarny manipulując czyimiś wypowiedziami ?
Za to powinieneś wylecieć i takie jest moje zdanie.
Dalej kłamiesz.
Ze swojej strony zgłosiłem niezgodne z regulaminem posty

zacząłeś od swoich ?

==================================
choć powody, żeby Go nie lubić by się znalazły

Na brak powodzenia nie narzekam, A że ktos się obrazi, że nie zgadzam się z manipulowaniem ? No przykro mi bardzo..
szerszon

Postprzez szymon1977 » czwartek 19 czerwca 2014, 14:31

szerszon napisał(a):...czy kasuje posty o odmiennym punkcie widzenia, niz mój ?
Szymon ? Tak/nie ?
Nie. Ale o wiele łatwiej przychodzi Ci przymykanie oka na łamanie Regulaminu w postach o punkcie widzenia takim jak Twój.

Szerszon, jesteś w swoich działaniach subiektywny co widać, słychać i czuć. Ale widać poprawę, więc mimo wszystko Cię bronię.

Do poprzedników porównywać nie będę. Ich czas się skończył, pora na Ciebie. Działaj, bo podążasz w dobrym kierunku. Tylko mnie nie zawiedź.
"Proszę podchodzić do wypowiedzi usera szymon1977 z dużą dozą wątpliwości i nieufności." - user Szerszon.
szymon1977

Postprzez szerszon » czwartek 19 czerwca 2014, 14:43

Nie. Ale o wiele łatwiej przychodzi Ci przymykanie oka na łamanie Regulaminu w postach o punkcie widzenia takim jak Twój.

Nawet nie masz pojęcia , ile postów oskbefera wyciąłem :D
Druga sprawa...ci o poglądach zbliżonych do moich starają sie pisać merytorycznie. Nie mam powodu do wycinania. Nic nie poradzę, że ta "druga strona" z powodu braków w argumentacji posuwa sie do niekonwencjonalnych postów.
jesteś w swoich działaniach subiektywny co widać, słychać i czuć.

Nie wycinam postów o innym punkcie spojrzenia. jeszcze raz napiszę..tnę chamskie odzywki.
Stąd te "dziury"
Moje posty są tak samo poddawane ocenie przez dylka i ellę, o co sam prosiłem.
Dylek był nawet tak bezczelny, ze wywalił mi do kosza parę sztuk. :mrgreen:
Toż to jawny skandal w biały dzień. Przecież jestem nieomylny :wink:

Ale widać poprawę, więc mimo wszystko Cię bronię.

Widzę. lepiej mieć "wroga" przewidywalnego :lol:

Tylko mnie nie zawiedź.

Kogo zbanować ? :lol:
=========
Poważnie. Przyjmuje krytykę, ale taką z sensem. To co wyprawia Drezyna to jakiś żart.
Dla mnie ma poważne ostrzeżenie i jeśli dalej będzie postępował w ten sposób będę dążył do eliminacji takiego postępowania.
Przykro mi...
szerszon

Postprzez szymon1977 » czwartek 19 czerwca 2014, 21:00

szerszon napisał(a):To co wyprawia Drezyna to jakiś żart.
Dla mnie ma poważne ostrzeżenie i jeśli dalej będzie postępował w ten sposób będę dążył do eliminacji takiego postępowania.
Nie trzeba żadnych wielkich ideologii dorabiać. Wystarczy usuwać posty niezgodne z Regulaminem a co poniektórzy wyeliminują się sami. Każdy ma prawo swoje poglądy prezentować, dopóki robi to zgodnie z Regulaminem. Drezyna także.
szymon1977

Postprzez szerszon » czwartek 19 czerwca 2014, 21:09

Każdy ma prawo swoje poglądy prezentować, dopóki robi to zgodnie z Regulaminem. Drezyna także.

No to niech trzyma sie regulaminu, a nie manipuluje.
W tym temacie nie ma co już więcej drążyć.
szerszon

Postprzez Borys_q » czwartek 19 czerwca 2014, 23:04

Kurde powinniście się spotkać i wódki napić, to byście przestali sobie do gardeł skakać:)
Szybka jazda nie wymaga odpowiednich umiejętności. Trzeba jedynie wiedzieć który pedał odpowiada za jej zwiększanie.
Borys_q

Postprzez lith » piątek 20 czerwca 2014, 01:10

szerszon napisał(a):
Wiem, że to forum jest do bani jeśli chodzi o moderowanie,

O ile pamiętam to miałeś okazje zmienić ten stan.
Przykro mi ,ze nie podołałeś.
Jestem dopiero niecały miesiąc i w takim układzie poproszę o konkretne zarzuty, że komuś wyciąłem konkretny merytoryczny post o odmiennych poglądach dotyczących przepisów o ruchu drogowym.

Nie chodziło mi o to, że jest do bani moderowane, tylko, że właśnie ciężko to ogarnąć. Na kilku forach miałem okazję moderować i nie miałem z tym problemu, a tutaj to nic przyjemnego - jedna wielka spina, tylko wszyscy Cię nasyłają jeden na drugiego zgłaszając sobie posty nawzajem. Jakby moderator miał czytać wszystko, oceniać kto pisze merytorycznie, a kto nie, a do tego najlepiej samemu sie nie odzywać, bo on tylko jest od pilnowania :mrgreen:

Zazwyczaj stali bywalcy na forum potrafią się zachować, a moderator głownie walczy ze spamerami, czy jakimis szajbusami, którzy się od czasu do czsu zaplączą. Ewentualnie dzieli wątki, czy coś porządkuje, ale bez przesady, żeby wszystkie dyskusje monitorował - co, gdzie, komu, kto powiedział, czy nie manipuluje, czy nie przekręca, czy coś wnosi do dyskusji, a to powiedział coś co nie jest prawda i nie przeprosił? :lol:
lith

Postprzez szerszon » piątek 20 czerwca 2014, 07:06

Nie chodziło mi o to, że jest do bani moderowane, tylko, że właśnie ciężko to ogarnąć.

Ok. W takim razie przepraszam.
szerszon

Postprzez szymon1977 » piątek 20 czerwca 2014, 09:59

Borys_q napisał(a):Kurde powinniście się spotkać i wódki napić, to byście przestali sobie do gardeł skakać:)
Spoko, spoko. My tylko dyskutujemy. Na żywo na pewno byśmy się polubili :-)
-----
szerszon napisał(a):Kogo zbanować ?
Pokaż wszystkim jak ogromną i nieograniczoną masz władzę. Zbanuj Siebie :-)
szymon1977

Postprzez szerszon » piątek 20 czerwca 2014, 11:58

Zbanuj Siebie

Jeszcze mi sie nie udało. Ale poćwiczę...jeszcze nie wiem na kim :wink:
szerszon

Postprzez ducky » piątek 20 czerwca 2014, 12:26

@lith: jesli sie chce to mozna ogarnac. A na forach bana dostaja Ci co nie powinni. Przyklad? Wystarczy zwrocic modom/adminom uwage lub wskazac bledy techniczne danego forum.
Prawda ella i pluto?
ducky

Postprzez szerszon » piątek 20 czerwca 2014, 22:12

A może troche cywilnej odwagi i pochwalic sie swoim nickiem i jak wygladało zwrócenie uwagi ?
szerszon

Postprzez ella » piątek 20 czerwca 2014, 22:14

To nasz furby
ella
Moderator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Luźna gadka