Moderatorzy: dylek, ella, klebek
przez baszek » niedziela 28 sierpnia 2005, 14:51
przez wiruswww » niedziela 28 sierpnia 2005, 15:08
przez gostek » niedziela 28 sierpnia 2005, 15:21
przez carolinex » niedziela 28 sierpnia 2005, 15:42
gostek napisał(a):no chyba nie do końca tak
ja przynajmniej uczyłem sie tak najpierw zatrzymuje sie przed sygnalizaorem dla zasady tak jak na stopie upewniam sie ze nic nie jedzie ruszam z jedynki
ale czasami jak sie przejedzie za sygnalizaor [jak jest dłuzszy skret np]trzeba sie jeszce raz upwenic czy nic nie jedzie i dopiero ruurrrrrra :roll:
przez miros » niedziela 28 sierpnia 2005, 17:12
przez wiruswww » wtorek 30 sierpnia 2005, 21:22
przez Tomek_ » czwartek 22 września 2005, 12:42
przez jimorrison » czwartek 22 września 2005, 17:14
Tomek_ napisał(a):Trzy warunki przejechania na strzalce warunkowej:
1. zatrzymanie sie przed sygnalizatorem badz linia jesli istnieje,
2.przepuszczenie innych uzytkpownikow w ruchu,
3. przepuszczenie ewentualnych pieszych na pasach
przez Thomasso » czwartek 22 września 2005, 19:46
przez Sławek_18 » czwartek 22 września 2005, 20:49
przez Wirus » czwartek 22 września 2005, 21:40
przez miros » czwartek 22 września 2005, 21:46
przez scorpio44 » czwartek 22 września 2005, 23:42
Wirus napisał(a):a ja z reka na sercu przyznam, że zawsze się na strzałce zatrzymuje. Nawet jak jest 3 w nocy i puste ulice. Nie chodzi o to, że głupi przepis ani nic, ale o zasadę
przez Wirus » piątek 23 września 2005, 06:05
przez ella » piątek 23 września 2005, 07:56
oj miros chyba to ty się mylisz. W Łodzi już na kilku skrzyżowania strzałki zniknęły, pozatym rozmawiałem z 3 odrębnymi instruktorami i każdy stwierdził, ze zielone strzałki są "nieunijne" i dlatego stopniowo będzie sie je likwidować.
Wbrew zapowiedziom Ministerstwo Infrastruktury nie zamierza likwidować zielonych strzałek umożliwiających opuszczenie skrzyżowania w prawą stronę, nawet gdy pali się czerwone światło. .......
- Zielona strzałka oznacza dla kierowcy następujące zachowanie: powinien się zatrzymać, upewnić, czy nie utrudni ruchu innym jego uczestnikom, i dopiero wówczas jechać - przypomina Maciej Wroński, dyrektor Departamentu Transportu Drogowego w Ministerstwie Infrastruktury. I w tym zakresie nic się nie zmienia.
Pojawiło się jednak inne rozporządzenie, a właściwie załącznik do rozporządzenia w sprawie szczegółowych warunków technicznych sygnałów i znaków drogowych. A w nim jedno zdanie, z którego wynika, że sygnalizatorów tych nie można umieszczać, gdy ruch pojazdów jest kolizyjny. Urzędnicy z zarządów dróg miejskich przestraszyli się, że istniejące strzałki są niezgodne z prawem.
- Przygotowujemy nowelizację rozporządzenia i jego załącznika, by wszystko było jasne. Nie myślimy jednak o rezygnacji z podświetlanych strzałek - tłumaczy dyr. Wroński. I dodaje, że pozwalają one skutecznie rozładować ruch na zakorkowanych drogach tam, gdzie nie zagraża to bezpieczeństwu pieszych. Rezygnacji ze strzałek wcale nie wymaga od nas Unia Europejska.