kilka pytan o CB

Wszystko co nie mieści się w powyższych kategoriach.

Moderatorzy: ella, klebek

kilka pytan o CB

Postprzez esoen » środa 12 października 2005, 20:21

witam jest tu sporo kierowcow wagi ciezkiej i to do Was przede wszystkim kieruje te pytania

1. jakie radio polecacie kiedys dawno mialem w domu postawiona stacje z" radiem MIDLAND potem kumpel pozyczyl mi PRESIDENTa i nie bylo porownania. zastanawiam sie jednak czy do auta taka droga stacja jest potrzebna.

2.jak to wyglada ze strony oficjalnej: gdzie i jak zalatwic pozwolenie i co mi grozi kiedy zostane zatrzymany na trasie i takowego nie bede posiadal (w razie jakbym mial pecha)

INTERESOWALEM SIE TYM NA TYLE DAWNO ZE NIEBARDZO PAMIETAM te informacje
esoen

Re: kilka pytan o CB

Postprzez jimorrison » środa 12 października 2005, 22:57

esoen napisał(a):witam jest tu sporo kierowcow wagi ciezkiej i to do Was przede wszystkim kieruje te pytania

mam kat.B :D....

esoen napisał(a):1. jakie radio polecacie kiedys dawno mialem w domu postawiona stacje z" radiem MIDLAND potem kumpel pozyczyl mi PRESIDENTa i nie bylo porownania. zastanawiam sie jednak czy do auta taka droga stacja jest potrzebna.

ogolnie im starsze tym lepsze, to co teraz sie produkuje to w wiekszosci syf!.. stary herbatnik (President Herbert) jest godny polecenia, jesli uda sie znalezc egzemplarz nie po przejsciach to kupuj - bedziesz zadowolony.

esoen napisał(a):2.jak to wyglada ze strony oficjalnej: gdzie i jak zalatwic pozwolenie i co mi grozi kiedy zostane zatrzymany na trasie i takowego nie bede posiadal (w razie jakbym mial pecha)

przepisy sie zmienily. mowiac teraz nie potrzeba zezwolenia, jesli sprzet ma homologacje. mowiac prosciej legalnie wozisz cymbala - 4W am/fm 12W ssb PEP, 40podst. kanalow. Nie spotkalem sie zeby mundurowi czepiali sie o cb.

esoen napisał(a):INTERESOWALEM SIE TYM NA TYLE DAWNO ZE NIEBARDZO PAMIETAM te informacje

czas odswiezyc co nieco.. jakies pytania? wal samialo
pozdr.
jimorrison

prawo jazdy kat.B, 1 podejście
teoretyczny 1.07.2005=>zdany, praktyczny 21.07.2005=>zdany, odebrane 4.08.2005

Był: FSO Caro 2.0 DOHC, FSO Atu 1.6 OHV, FSO Caro 1.4 DOHC
Jest: FSO Caro 1.6 DOHC
jimorrison

Powrót do Luźna gadka