Co może spowodować prawidłowe działanie Policji w Łodzi l/WORD/ lub w innych miastach gdzie sie prowadzi egzaminy?
Klęskę i zamknięcie praktycznie wszystkich WORD ów.
A wtedy na egzaminy będziemy jeździć za Odrę,Karpaty,Bug lub promem przez morze . To jest super rozwiązanie /z wykluczeniem wyprawy za wschodnią granicę/ bo tam przynajmniej potraktuja człowieka jak Bóg przykazał. Panowie policjanci będziemy wdzięczni za dobrą robotę.A z drugiej strony co robi Ministerstwo Infrastruktury ? Raport NIK u był dla WORD druzgocący i co?
Nic,próbuje sie reformować szkolenie a egzaminowanie jak było tak i będzie na prawie niezmienionych zasadach. Z tego wynika prosty wniosek ,to właśnie urzędnikom MI nie zależy na wprowadzeniu zmian,powód wydaje się oczywisty. W naszym kraju juz tak jest ,że jeżeli coś jest źle i beznadziejnie to na ogól ma sie dobrze, a tak właśnie jest z egzaminowaniem.
Przecież wszystkim wiadomo ,że aby WODR miał kase należy ferowac negatywne oceny egzaminów i tak jest.Płacz i płać to jest zasada.
Dla mnie to jest forma korupcji i trzeba z tym skończyc - zamknąc wszystkie WORD y a na egzaminy jeżdzić za granicę.Przynajmniej tanie linie lotnicze cos zarobią ,a wydatek będzie praktycznie taki sam.Jest tylko jedna przeszkoda - brak uregulowań prawnych zdawania egzaminu poza granicami i wielka szkoda. Tak naprawdę rozwiązanie jest proste.Jeżeli Mi nie jest w stanie opracować obiektywnych ,rzetelnych i uczciwych instrukcji egzaminowania,to niech wystąpi z wnioskiem o uchwalenie ustawy pozwalającej zdawac poza granicami kraju.